Solution Architect Cloud | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect Cloud is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-835
Startdatum:
01-08-2024
Verwachte einddatum:
31-07-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
38
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
21-05-2024 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect Cloud

Opdrachtomschrijving

De Solution Architect Cloud is verantwoordelijk voor de technische kaders en technische integraliteit van een Solution binnen de kaders van de Enterprise Architectuur. In dit geval gaat het om het ontwerpen van Defensie Cloud Solutions die gehost worden op een Defensie Cloud Platform (Private of Public Cloud).

 1. Als Solution Architect voer je de teams aan die technische oplossingen uitdenken en ben je de bewaker voor de architectuur van de technische omgeving. Je hebt contact met de behoeftesteller en werkt met hem/haar samen om de behoefte te beschrijven. De context wordt in kaart gebracht door de betrokken bedrijfsprocessen te beschrijven en op welke manier IT hierin kan ondersteunen. De huidige werkwijze wordt beschreven, systeembeperkingen en bestaande risico’s worden in kaart gebracht; Bij het uitwerken van de oplossing wordt geborgd deze in lijn is met de Enterprise Architectuur, relevante domeinarchitecturen, principes, standaarden, aansluitvoorwaarden en regelgeving; Naast de technische uitwerking wordt ook aandacht besteed aan het operationele beheer van de oplossing, zoals monitoring, logging, disaster recovery en uitwijkmogelijkheden. Je werkt een voorgestelde (technische) oplossing uit tot op het niveau dat een project in staat is de beoogde oplossing te realiseren; Tijdens de realisatiefase ben je betrokken als technisch IT adviseur en zorgt er voor dat alle vereisten zijn opgenomen in de oplossing en alle vastgestelde architecturen en standaarden worden nageleefd. In dit proces draag je bij aan de cultuur verandering binnen de Defensie IT organisatie waarbij de Cloud-Way-of-Working het uitgangspunt is.

 2. Integreren van Cloud services geleverd door de Cloud Platforms (Private of Public Cloud) tot volwaardige IT-diensten die afgenomen worden door: binnen kaders worden geleverd;

 3. Stelt de technische inrichtings- en instandhoudingskaders op voor een integrale Solution (“de wat”)door: producten en diensten.

 4. Stelt technische impact analyse (GIA, Globale Impact Analyse) op door: onderbouwd door een risico analyse;

Achtergrond

De werkzaamheden worden verricht binnen de afdeling Infrastructuur Centrale Services (ICS), onderdeel van de entiteit IT-Infrastructuur (IT-Infra), van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC) van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). JIVC is het IT-bedrijf van Defensie en zorgt ervoor dat iedereen bij Defensie effectief kan samenwerken (burgers en militairen). In Nederland maar ook op missie. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze functie bevindt zich in de sectie S&P. Sectie S&P is verantwoordelijk voor het overzien van afhankelijkheden en het stellen van kaders voor het produceren en samenvoegen van services (op hun beurt opgebouwd uit halffabricaten) tot volwaardige diensten (solutions) die afgenomen worden door de overige JIVC-afdelingen, alsmede het uitvoeren van technisch capaciteits- en integraal life cycle management en het vaststellen van service level agreements (SLA’s). De Solution Architect Cloud is verantwoordelijk voor de technische kaders en technische integraliteit van een Solution binnen de kaders van de Enterprise Architectuur. In dit geval gaat het om het ontwerpen van Defensie Cloud Solutions die gehost worden op een Defensie Cloud Platform (Private of Public Cloud).

Organisatie

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect Cloud

Harde-eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring in een complexe IT Organisatie (5 jaar)
 • Kandidaat heefft minmaal 2 jaar werkervaring met agile werkwijze en methodieken (2 jaar)
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met ICT- ontwikkelprocessen en systeemintegratie (5 jaar)
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met Cloud Solution Architectuur of Cloud of AWS of Azure of Google Cloud.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het ontwikkelen/beheer van een Cloud Landing Zone en kan workload teams ondersteunen in het bouwen van de workload waarbij gebruik gemaakt wordt van Infrastructure as Code.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het naar de public cloud verplaatsen van Cloud dienstverlening.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het werken in DevOps teams of CI/CD pipelines of repositories

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde Wetenschappelijke Opleiding (Master) op het gebied van (of gelijksoortig aan) Informatica

 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring in een Overheidsorganisatie

 • De kandidaat is bij voorkeur in het bezit van een relevante (max 3 jaar) Cloud certificering (AWS Solution Architect of Microsoft Azure Solution Architect of Google Cloud Architect)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-16 12:44:59

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden