Solution Architect | Assen

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2024-516
Startdatum:
23-05-2024
Verwachte einddatum:
31-10-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
12-04-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

IMG is op zoek naar een ervaren data en DWH architect met uitgebreide kennis van werken in de cloud en migratietrajecten. IMG is bezig om de organisatie van data sterk te verbeteren. Dat behelst zowel de operationele data (van externe en interne bronnen), input voor rapportages, analyses en machine learning, alsmede de data management inrichting. We zoeken een ervaren (solution) architect met kennis van cloud omgevingen (we werken op Microsoft Azure) en goede kennis van begrippen als data lake, data lakehouse, data warehouse. Je bent voldoende ‘hands on’ om ook zelf een pilot uit te kunnen voeren om een idee te testen of een keer een data pipeline te realiseren. Verder heb je uitgebreide data management en modeleringskennis zodat je goed het totaal kunt overzien en richting kunt geven aan de toekomstige inrichting van het data werkveld binnen IMG.
Je werkt samen met de lead data architect en onderhoud contacten naar de verschillende realisatieteams, data management en IMG management.
Je staat stevig in de schoenen en gaat discussie niet uit de weg. Daarbij houd je het belang van IMG (en de Groningers) voor ogen en denk je in praktisch haalbare oplossingen.
Je beschikt over relevante kennis van wetgeving (o.a. AVG) en security aspecten.

Het huidige DWH is SAS gebaseerd. Kennis van SAS is een pré, hoewel we breder kijken naar oplossingen.

Achtergrond

Er worden wekelijks duizenden dossiers van verschillende vormen van schade afgehandeld door IMG. Om de instroom, uitstroom, voorraden en doorlooptijden te kunnen sturen, ontwikkelen we rapportages en dashboards voor de verschillende onderdelen van IMG. We werken nauw samen met data analisten, data engineers en afdeling IT. Binnen het IMG is steeds meer data voorhanden, waarmee ook de kansen en behoefte voor aanvullende en diepere inzichten groeit. Om gedupeerden beter van dienst te zijn en invulling te geven aan de politieke vereisten is een steeds betere organisatie van het data landschap nodig. De oplossingsrichting die we voor ogen hebben wijkt af van de huidige inrichting. Naast de inhoudelijke kennis is het ook belangrijk om collega’s mee te nemen in de nieuwe richting en uitleg te geven over hoe het werkt.

Organisatie

Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schadeafhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde-eisen

 • Microsoft Azure certificering op het gebied van data;
 • Brede kennis van BI en data science;
 • Goede kennis van moderne data architecturen (data lake, data warehouse, data lakehouse;
 • (Solution) Architectuur en de implementatie daarvan (5 jaar);
 • Solution architecturen van BI en Data science (5 jaar);
 • Microsoft azure stack (ADF, Databricks, PowerBI) (3 jaar);
 • Ervaring met architectuur en het realiseren daarvan.

Wensen

 • Kennis van de huidige DWH oplossing (SAS) is een pré;
 • Bredere kennis van data visualisatie toolingKennis/certificering;
 • DAMA DMBOK kennis is een pré;
 • Meta data beheer en data kwaliteit;
 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift;
 • Ervaring binnen overheidsorganisaties;
 • Kennis van het Gronings Schade dossier.

Competenties

 • Je weet resultaten te bereiken in een jonge zich ontwikkelende organisatie;
 • Samenwerking met verschillende betrokken partijen (mangement, enterprise architecten, data engineers en functioneel beheer) is van belang om succesvol te zijn;
 • Je bent een teamplayer.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaats: Groningen, Bereidheid wordt verwacht om minimaal 2 dagen per week op locatie te werken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-10 11:58:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden