Solution Architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2022-1184
Startdatum:
05-12-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-11-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving Solution Architect

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Solution Architect op basis van 36 uur.

Als Solution architect adviseer je de klant over de te kiezen oplossingsrichting en zorg je ervoor dat de klantvraag wordt vertaald naar een IV-aanbod. Met de businessanalist van CD Communicatie werk je samen aan de solutions zodat uiteindelijk de business- en IV aspecten van de opdrachten op elkaar zijn afgestemd. Wat we daarnaast van onze Solution architect vragen is een pragmatische benadering van eventuele ontwerp activiteiten. Je zult connectie moeten maken met de engineer en op momenten zal er structuur en helderheid op technisch vlak moeten worden geboden. Binnen IV ben je adviseur voor de product owner en heb je een control rol om ervoor te zorgen dat de IV-voortbrenging in het IV-team Communicatie verloopt conform de afspraken in de architectuur.

De architect heeft de volgende taken:

 • Impactanalyses opstellen voor impulsen, voor wat betreft Intranet;
 • Afstemmen/meeschrijven/regie voeren over globaal ontwerp en startarchitectuur trajecten. Het geheel afstemmen met business- en IT-architect;
 • Architectuurcontrol over lopende trajecten. Voortbrenging wordt uitgevoerd door onderaannemers, maar vanuit IBS Bedrijfsvoering moet worden gezorgd dat de totale keten blijft werken en dat de architectuur bij afwijkingen wordt afgestemd en bijgewerkt;
 • Op orde houden van de repository in BES, zorgen voor halfjaarlijkse updates van de TIME- en wendbaarheidswaarderingen en de updates die voor het programma overzicht en inzicht benodigd zijn.

Je stemt in eerste instantie goed af met de domeinarchitect(en) waar de betreffende solution zal worden gebruikt maar ook met andere collega- architecten in andere disciplines en ontwikkelteams. Je haalt actief informatie op, stemt deze met verschillende stakeholders af en weet deze om te zetten in een gedragen oplossing. Je kunt makkelijk schakelen met de verschillende disciplines binnen IT en weet doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe te werken. Het doen van specifieke opleidingen is vanzelfsprekend mogelijk. Architectuur zie jij als stuurinstrument voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en je weet dat op overtuigende wijze uit te dragen. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve– en adviesvaardigheden.

Achtergrond:
De Belastingdienst Directie Informatievoorziening (IV) is een belangrijk organisatieonderdeel in het ondersteunen van  de bedrijfsprocessen voor de hele organisatie. IBS Bedrijfsvoering is binnen IV verantwoordelijk voor beheer, exploitatie en ontwikkeling van alle software systemen die gebruikt worden bij de ondersteuning van de bedrijfsvoering van de Belastingdienst. Onze (interne) klanten zijn onder andere de afdelingen Personeel & Organisatie, Centrum voor Facilitaire Dienstverlening en Financieel & Managementinformatie. De IT oplossingen die we onderhouden en implementeren zijn SAP of iingekochte softwarepakketten. De teamleden van IBS Bedrijfsvoering denken en werken mee in het volledige traject van idee tot en met implementatie van deze IT oplossingen. Deze functie bevindt zich binnen het domein Communicatie van IBS BV. Binnen dit Domein ontwikkelen en onderhouden we de applicaties voor CDC, waarvan het Intranet de belangrijkste is.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde eisen:

 • OGAF – Practitioner;
 • Beschikt over noodzakelijke opleidingen in het architectuur domein;
 • Is in staat om de vertaling te maken van de wensen naar de impact op het ICT landschap van de Belastingdienst;
 • Kan helder uiteen zetten wat er nodig is en/of wat er ontbreekt voor een goede toepassing van gepersonaliseerd Intranet;
 • WordPress en IBM WCM;
 • Aantoonbare ervaring met Agile / SAFe & Scrum werken.

Wensen:

 • Competenties: -Communicatief vaardig; -Klant- en kwaliteitsgericht; -Werken in teamverband; -Proactieve, positieve houding; -Flexibiliteit;
 • Ervaring met opstellen Solution Architecturen;
 • Ervaring met BIZZdesign Enterprise Studio of ArchiMate;
 • Moet binnen team kunnen meebewegen en waarnodig richting geven;
 • Pragmatisch en schuwt, wanneer nodig, het actief ontwerpen niet.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-14 09:56:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden