Solution Architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-750
Startdatum:
12-06-2023
Verwachte einddatum:
31-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Solution Architect op basis van 40 uur.

Onze klant registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team Architectuur en Informatiemanagement binnen de directie DGV is op zoek naar een Solution Architect. Het team Architectuur en Informatiemanagement begeleidt het Kadaster bij het door ontwikkelen en vernieuwen van waardestromen en de ondersteunende diensten. In de voorbereiding, door de solution architectuur te leveren voor de business case. En in de uitvoeringsfase, door samen met de systeem architecten de DevOps teams te begeleiden in de ontwikkeling of het selecteren van een ‘off the shelf’ product.

Het programma “Toekomstvast fundament” zorgt voor een nieuwe basis (zowel organisatorisch als technisch) van de IT-Dienstverlening binnen het Kadaster. Projecten in het Programma “Toekomstvast fundament” zijn onder andere de vernieuwing van het outsourcing contract (met onderdelen als b.v. Applicatie ontwikkelplatform, Databases, SAP en Werkplek), contracten met leveranciers en de transformatie naar de Cloud (met o.a. dataclassificatie, Cloud Competence Center, Netwerk Service Hub, SIAM) van onderdelen van de dienstverlening.

Het opnieuw in de markt zetten van onderdelen van het contract rekencentrumdiensten (via Europese Aanbestedingen) en de beweging naar de Cloud vindt onder dit programma plaats.

Voor de detail onderdelen legacy en aangekochte applicaties en On-Prem AD zijn we op zoek naar een Solution Architect. De legacy en aangekochte applicaties bestaan uit zowel Windows als Linux applicaties. Als richting voor de solution moet gedacht worden aan een aan te besteden SaaS oplossing of een On-Prem of Cloud landing zone. Voor het programma Toekomstvast fundament moet er een solution uitgewerkt worden voor deze applicaties. De On-Prem AD is oorspronkelijk onderdeel van nog uit te faseren werkplek infrastructuur, maar wordt op diverse plekken in de infrastructuur gebruikt, waaronder voor de legacy en aangekochte applicaties. Voor het programma Toekomstvast fundament moet hier een solution voor uitgewerkt worden die aansluit bij de Cloud Based Workspace van het Kadaster en de andere onderdelen van Toekomstvast fundament.

 Belangrijkste methoden en technieken

 • TOGAF, Archimate (BlueDolphin), Novius raamwerk
 • Agile werkwijze

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Opstellen (functionele) Solution Architecturen voor legacy en aangekochte applicaties en On-Premise AD.
 • In samenwerking, maar wel vanuit een regie-rol, het functioneel aansturen danwel begeleiden van de implementatie en migratie voor legacy en aangekochte applicaties en On-Prem AD.
 • Ondersteunen bij diverse aanbestedingen, o.a. opstellen requirements en schrijven van bestek
 • Coördinatie tussen betrokken DevOps teams, Netwerk&Security team Kadaster, Project/Systeem-Architect en Domeinarchitect m.b.t. andere projecten.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van informatica verkregen door een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in het vakgebied architectuur;
 • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met het opstellen en implementeren van solution- en domein architecturen;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met Informatie voorziening binnen het overheidsdomein, waarin beleid en uitvoering dicht bij elkaar liggen;
 • Minimaal 10 jaar ervaring op Infrastructuur & Cloud specifiek en IT-gebied breed (Azure geprefereerd);
 • NL-taal (C1 minimaal; C2 geprefereerd);
 • Engels (B2 minimaal; C1 of C2 geprefereerd);
 • Aantoonbare ervaring als Business-consultant/adviseur, met in het verleden bewezen trackrecord als Infrastructuur en Cloud-consultant;
 • Ervaring in het werken in een regie-rol, in samenwerking met een IT-Outsourcing partij;
 • Minimaal 5 jaar documentatie ervaring, bijvoorbeeld met: o Technisch architectuur design o Solution definitie o Functioneel en technisch ontwerp.

Wensen:

 • Competenties: • Zowel conceptueel als pragmatisch afwegen van (on)mogelijkheden voor het opstellen en implementeren van een solution architectuur; • Je bent een netwerker, natuurlijke verbinder, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; • Je hebt een lerend vermogen en kunt nieuwe kennis snel eigen maken; • Je volgt actief de trends en externe ontwikkelingen in de markt, hebt vakgerichte relevante (externe) netwerken en wil je permanent blijven ontwikkelen; • Je bent ondernemend, flexibel en hebt ervaring met succesvol samenwerken in een moderne Agile omgeving; • Je beweegt je zelfstandig binnen een organisatie en bent omgevingssensitief. Je bent in staat om te communiceren op verschillende niveaus binnen de organisatie; • Je bent in staat om architectuur design, bouw en implementatie te leiden en verantwoording te nemen voor (technische) kwaliteit van business unit IT gebaseerde oplossingen; • In staat om een team van stakeholders te engageren en te begeleiden bij het formuleren en beschrijven van modellen, standaarden en requirements; • Toe kunnen passen van diverse informatie verzamelmethoden (in-depth interviews, focus groups, workshops, etc.) en resources (markt-, economische-, concurrentieanalyse); • Kunnen identificeren welke risico’s en uitdagingen de oplossing oplevert, gebaseerd op ervaring opgedaan met andere architectuurtrajecten; • Algemene kennis over hoe een industrie of bedrijfstak gebruik maakt van IT gebaseerde • oplossingen bijvoorbeeld op basis van technologie standaarden, de-facto standaarden, (software)pakketten of bedrijfsspecifieke referentiearchitecturen;
 • U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren werkzaamheden gezien het specifieke vraagstuk van onze klant (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden) (40%);
 • U beschrijft 2 cruciale knelpunten (max. 300 woorden) die zich vaak voor doen in dit soort processen / opdrachten en geeft hierbij aan hoe u deze oplost (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden) (30%);
 • U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden) (30%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-15 09:42:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden