Solution Architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-585
Startdatum:
08-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
25-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Solution Architect op basis van 36 uur.

Opstellen en onderhouden van architectuurdocumentatie zoals solutionarchitecturen en applicatiearchitecturen. Uitvoeren van architectuurcontrol. Afstemmen met raakvlakken. Domeinbrede architectuurafstemming. Toepassen van kaders die in bovenliggende architecturen zijn vastgesteld. Visie ontwikkelen op de toekomst van Gegevenslaag Inning (GLI), waaronder het inzetgebied. Hoe om te gaan met services en servicecomposities. Hoe invulling geven aan managementinformatie binnen Inning en Betalingsverkeer.

  • Je gaat bij het team Gegevens samenwerken conform SAFe/scrum en communiceren met alle teamleden (analist/ontwerper, DBA, Java bouwer, productowner).
  • Je gaat buiten het team samenwerken met raakvlakken (Payment Factory, WMI, GZKP, Generiek Portaal), Business Owners, collega architecten (domeinarchitecten, solutionarchitecten). De GLI-applicatie laten aansluiten op behoeftes van de klanten/raakvlakken.

Achtergrond:
Het domein Inning en Betalingsverkeer van de Belastingdienst, zorgt voor geld in de schatkist en voor uitbetaling van toeslagen. We willen een organisatie zijn die op een efficiënte manier zo veel mogelijk van de verschuldigde belasting int. Binnen dit domein zijn grote veranderingen gaande. Er is nieuwe wetgeving, maar gelijktijdig willen we ook de bronadministraties vernieuwen. Diverse agile ICT projecten leveren hiervoor de benodigde producten en diensten. Het team Gegevens van inning & Betalingsverkeer levert voorzieningen om gegevens uit bronadministraties te ontsluiten, zodat ze toegepast kunnen worden in klantportalen, beschikbaar komen voor medewerkers van de Belastingdienst en gebruikt kunnen worden in massale geautomatiseerde processen. Hierbij is de kwaliteit van de gegevens van groot belang, je werkt dan ook met het team aan instrumenten/processen die de gegevenshuishouding verbeteren.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde eisen:

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het werken onder architectuur en ontwikkelmethoden. ( 5 jr );
  • Je hebt kennis en bent vaardig op het gebied van architectuurbeschrijving en gegevensmodellering;
  • Je hebt kennis van multidisciplinaire vraagstukken en complexe projecten op het gebied van de informatievoorziening bij voorkeur binnen de publieke sector;
  • Je hebt wo-werk- en -denkniveau.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-21 09:10:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden