Software engineer / Scrummaster – JIO T23-025 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Software engineer / Scrummaster – JIO T23-025 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-473
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
18
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
10-04-2024 14:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Software engineer / Scrummaster – JIO T23-025

Opdrachtomschrijving

Voor de ondersteuning van de doorontwikkeling van het P&I domein is een ervaren scrummaster nodig. De Kernregistratie Personen en Identiteit (KR P&I) is binnen Dienst Justitiële Inrichtingen de Kernregistratie van de administratieve informatie van alle bij DJI bekende personen. Dit Kernregister wordt gekoppeld aan berichtenverkeer van diverse interne en externen ketenpartners en hier is continue doorontwikkeling op. De kernregisters zijn gebouwd met FUSE en J-Boss op een onderlaag van Linux en er moet een migratie naar openshift plaatsvinden.

Richting alle DJI-applicaties kan dan een integer persoonsbeeld afgegeven worden, dat optimaal wordt bijgewerkt. Voor strafrechtelijken wordt daarbij gebruik gemaakt van een koppeling met de Strafrechtketen Database van JustID, voor vreemdelingenrechtelijken wordt gebruik gemaakt van een koppeling met de Basisvoorziening Vreemdelingen van de Directie Regie Vreemdelingenketen.

Vragen die er nog liggen zijn:
-koppelen met de nieuwe basis voorziening identiteit van de politie
-koppelen met het BRP (Basisregistratie Personen) / BCS (Basisregister Communicatie Server)

Achtergrond

Als Scrum Master ben je een expert in het Agile gedachtegoed en het Scrum framework en zorg je dat zowel de teams als de omgeving van de teams naar een hoger volwassenheidsniveau worden gebracht. Je coacht het team, de Product Owner en de organisatie. Je werkt samen met stakeholders, ontwikkelteam en de scrummasters van andere teams. Goed kunnen luisteren, helder communiceren en organisatiesensitiviteit zijn hierbij onontbeerlijk. Daarnaast is het belangrijk dat je technisch voldoende onderlegd bent om de teams én hun stakeholders continu uit te dagen de beste oplossingen te realiseren, met oog voor een gebalanceerde DevOps backlog. In deze rol ben je als Scrum Master verbonden aan het agile scrumteam voor het P&I domein en ben je verantwoordelijk voor de toepassing van het Scrum framework en Agile principes bij deze teams. Dankzij jouw enthousiasme en ervaring ben je van onschatbare waarde binnen de keten. Begeleiden van het team zowel in de agile manier van werken als in teamdynamiek. Zorgen dat de teams zich op empirische wijze (door transparantie, inspectie en adaptie) continu blijven ontwikkelen, ten behoeve van het leveren van waarde en kwaliteit. Zorgen dat de Scrum-events voor de teams plaatsvinden en faciliteer je deze. Coachen en begeleiden van het team in hun ontwikkeling naar High Performing, je helpt ze bij de ontwikkeling in zelforganisatie; je past je stijl en de instrumenten die je inzet aan op het volwassenheidsniveau van een team en de omgevingTransparant maken van en helpen bij het oplossen van belemmeringen, zodat de teams optimaal aan de sprintdoelen kunnen werken.

Organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is van oorsprong de ICT-organisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, maar sinds januari 2022 een zelfstandig ICT- dienstverlener voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. De Justitiële ICT Organisatie levert ICT-diensten aan verschillende onderdelen van het ministerie Justitie en Veiligheid (JenV). De Justitiële ICT Organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. In totaal werken ongeveer 500 medewerkers bij de Justitiële ICT Organisatie vanuit vestigingen in Gouda, Zeist en Veenhuizen en vanuit het rekencentrum in Amsterdam. De organisatie ontwikkelt veilige cloud-omgevingen waardoor JenV medewerkers hun werk kunnen doen: thuis, onderweg en op een werkplek. Opdrachtgevers zijn onder meer de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en Justis.

Eisen en wensen voor de functie Software engineer / Scrummaster – JIO T23-025

Harde eisen

  • SAFe, Professional Developer Scrum – Professional Scrum Master (PSM) óf Certified Scrum Master (CSM)
  • ervaring in vergelijkbare opdrachten – 5 jaar, HBO – 5 jaar

Wensen

  • Generieke agile competenties;
  • Aansturen groep (agile proces);
  • Motiveren;
  • Contactgerichtheid;
  • Flexibiliteit;
  • Inlevingsvermogen;
  • Leading SAFe (SA) is een pré.

Competenties

  • Professional Scrum Master (PSM) óf Certified Scrum Master (CSM);

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-05 11:38:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden