Software Engineer Frontend (4FTE) | Apeldoorn

Deze opdracht kun je ook doen via een arbeidsovereenkomst met Quest4.

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2022-1246
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18-11-2022 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving Software Engineer Frontend (4FTE)

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Software Engineer Frontend (4FTE) op basis van 32-40 uur.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn;

 • Software ontwikkeling voor Viewer-componenten;
 • Deelnemen aan Scrum / DevOps sessies, waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing; 
 • Deelnemen aan de SAFe/Agile Program Increment events van het DSO-programma;
 • Het nauw samenwerken met de andere teams en specialisten.

Taken:

 • Sparren over ontwerpkeuzes / toekomstbestendige oplossingen;
 • Peer-reviewing en borgen van kennis (documentatie en kennisdeling);
 • Actief ontwikkelen aan de verschillende software componenten;
 • Actief beheren en monitoren van hoog beschikbare componenten;
 • Actief bijdragen aan het ontwikkelen van unit tests en testautomatisering;
 • Samen met het team hoge kwaliteit software opleveren;
 • Deelnemen in de software development community;
 • Toepassen en bijhouden van ontwikkelstandaarden; 
 • Kritische houding richting kwaliteit en standaarden voor een beheersbaar eindproduct.

Achtergrond:
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Onze klant registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert onze klant ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat onze klant innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld. Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld Het team Viewer Documenten op Kaart is op zoek naar Frontend Software Engineers. Onze klant is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. De Omgevingswet moet verheldering en efficiëntie bieden. Een samenhangende benadering moet leiden tot een goede en duurzame fysieke leefomgeving.

De teams binnen de OBO’s werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. In dat programma werken verschillende organisaties op een Agile wijze samen op basis van het SAFe framework. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal.  De Viewer Documenten op de Kaart is de GEO-viewer van het DSO Omgevingsloket met professionele gebruikers en juristen als doelgroep. De viewer maakt het mogelijk om op te zoeken welke documenten gelden op een bepaalde locatie. Deze documenten zijn te bekijken in samenhang met documenten die in voorbereiding zijn en documenten die in de nabije toekomst gaan gelden. Ook is het mogelijk om documenten te bekijken die in het verleden geldig waren.

De software engineer draagt bij aan het technisch ontwerp en realiseert op basis hiervan ook de uiteindelijk software componenten. Beide taken vormen de kern van de functie software engineer. De software engineer werkt hierbij nauw samen met de informatie-analist en UX-designer. Voor belangrijke ontwerpbeslissingen die de architectuur raken (of daar zelfs van afwijken), stemt hij/zij af met de projectarchitect. Hetzelfde geldt voor integratie aspecten, zij het dat de afstemming dan vooral plaatsvindt met de integratie specialist.

Eisen en wensen voor de functie Software Engineer Frontend (4FTE)

Harde eisen:

 • Minimaal 2 dagen per week op kantoor;
 • Minimaal HBO- of Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met Typescript en Angular;
 • Minimaal 1 jaar ervaring met GEO-viewers, bij voorkeur OpenLayers;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het merendeel van de volgende tools en technieken: -Agile werken en Scrum; -RxJS; -ES6; -NgRX / Redux; -Angular Unit Testing; -Karma, Jasmine Marbles; -GraphQL; -NodeJS; -XML/GML; -GeoJson; -Container technologie (Docker/Kubernetes); -CI/CD Tooling (Git/GitHub, Jenkins, Maven); -Monitoring tooling (Prometheus, Grafana); -Issue tracking (Jira);
 • Minimaal 6 maanden ervaring met het DSO en de bijbehorende standaarden;
 • Kennis van en ervaring met GEO-ICT geeft een voorsprong;
 • Taalniveau Nederlands minimaal B2;
 • Competenties: Afmaker, focus op zaken afronden; -Zelfstandigheid, en ervaring in zowel beheer- als vernieuwingstrajecten; -Actieve deelname in het Scrum Team; -Zelfstandig komen met verbetervoorstellen en overleg over de implementatie hiervan; -Gedegen kennis van de te gebruiken methoden en technieken; -Flexibele werkhouding; -Over eigen grenzen heen kijken en bereid zijn aanpalende werkzaamheden op te pakken; -Communicatief zeer vaardig, voor het samenwerken met andere (interne en externe) teams in een keten; -Duidelijke gerichtheid op samenwerking.

Wensen:

 • U geeft een beschrijving van uw ervaring met frontend software ontwikkeling, online GEO-viewers en de in de uitvraag genoemde tools en technieken (max. 300 woorden, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(40%);
 • U beschrijft uw ervaring met het ontwikkelen van applicaties met meerdere teams en in het grotere verband van een complexe functionele keten, zoals het DSO of andere grote programma’s met politieke gevoeligheid (max. 300 woorden, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(40%);
 • U toont duidelijk aan welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (max. 300 woorden, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(20%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-28 13:23:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden