Senior Software Engineer | Den Haag

Functie omschrijving

Nederlands Forensisch Instituut
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFIprofessionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Beschrijving directie/afdeling
Team Software-engineering
Team Software-engineering bestaat uit 14 gedreven softwareontwikkelaars. Samen werken we aan diverse projecten; voornamelijk voor de afdeling Digitale en Biometrische Sporen (DBS), maar ook voor andere onderdelen van het NFI. Vanwege de diversiteit aan opdrachtgevers ontwikkelen we een grote variëteit aan producten, zoals desktop-, Java- en webapplicaties en core libraries. Software die binnen het NFI, het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar ook daarbuiten wordt gebruikt als hulpmiddel bij opsporing en bewijsvoering.
Binnen het team krijgt iedereen de ruimte voor het inbrengen van nieuwe ideeën om producten voor opsporing en bewijsvoering te verbeteren. Problemen pakken we zelfstandig aan, maar we helpen en versterken elkaar ook waar nodig, bijvoorbeeld met code reviews of pair programmering. Het team heeft een fijne, open en informele sfeer.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
Gezocht:
• Ervaren C#-software-engineer voor het verbeteren van bestaande code en de implementatie van een nieuwe H.265-plugin voor Defraser.
• Defraser is forensische software voor het zoeken naar en repareren van al dan niet gewiste videobestanden, aanwezig op gegevensdragers. De software ondersteunt populaire formaten, zoals AVI, MP4, MPEG-1, -2, en -4 en H.264. De hoofdaanleiding voor de opdracht is dat de video-encoderingsmethode H.265 naar verwachting sterk in populariteit zal toenemen, maar dat dit formaat nog niet wordt ondersteund door Defraser. Daarnaast bevat de huidige code nog wat hiaten en bugs die opgelost moeten worden en is er ruimte voor diverse optimalisaties

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
• De Ervaren C#-software-engineer gaat software uitbreiden die is ontwikkeld door het NFI in programmeertaal C#.
• Je zal voor dit project diep in de H.265-specificaties moeten duiken. Wel zal de code voor de nieuwe H.265-plugin gebaseerd kunnen worden op de bestaande code voor de H.264-plugin, aangezien de twee encoderingsmethoden syntactisch op elkaar lijken
• Je werkt in samenspraak met en op aanwijzing van een forensisch deskundige op het gebied van video file recovery.
• Defraser is een vrij uitgebreid en complex project, dat enige inwerktijd zal vergen. Ondersteuning door NFI software engineers die al aan Defraser gewerkt hebben zal slechts in beperkte mate mogelijk zijn.

Functie eisen

EISEN

– Beschikbaar voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week tot 31-12-2017    
– Afgeronde opleiding HBO, in de richting informatica, wiskunde of software engineering    
– (Werk)ervaring binnen het forensisch domein    
– Afgelopen jaar niet afgewezen als interne/externe kandidaat bij het NFI    
– Minimaal 5 jaar ervaring met C#    

WENSEN

– Aangeven aantal jaar van relevante ervaring heeft met C#                
– Aantoonbare ervaring met een Agile ontwikkelproces en dit kunnen toepassen                
– Ervaring met git en kan hier zelfstandig mee werken, dwz: – je kunt branches aanmaken; je kunt wijzigingen committen en pushen; – je kunt merge conflicten toepassen                
– Aantoonbare ervaring met (reverse) engineering en/of het ontwikkelen van forensische software (opdrachten van minimaal 1 maand)

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
1013
Startdatum:
2017-07-17
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-05
Contactpersoon Quest4:
Jera Remer

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jera Remer bereikbaar op het nummer: 06-25269199. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-06-26 14:52:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden