Software Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1298
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Software Architect

Wij zijn namens Logius opzoek naar een Software Architect op basis van 36 uur.

Voor de agile release train (ART) Gegevens en Berichten zoeken wij een software architect met passie voor mens en techniek. Binnen de ART G&B kan je als architect samen met jouw collega’s het verschil maken in de wereld van GovTech. Dat doe je o.a. door het bijdragen aan de architectuurvisie en architectural runway van de ART, het maken van architectuur ontwerpen en het meenemen van collega’s in complexe technische veranderingen. Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je. Je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. In scrum en SAFe events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s en kunt goed bijsturen. Je vervult een spilfunctie tussen business en devSecOps waarin je beide adviseert om tot de meest efficiënte technische implementatie te komen. Veranderingen en nieuwe wensen toets je telkens aan de doelarchitectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je redeneert vanuit herbruikbaarheid en kijkt naar Logiusbrede oplossingen met betrekking tot DevSecOps en architectuur. Met jouw vergaande kennis van o.a. microservices en relevante applicatie modellen ondersteun je meerdere devSecOps teams in het realiseren van diverse microservices. Daar naast heb je kennis van relevante wetgeving, standaarden en modellen in ons vakgebied zoals o.a. ArchiMate/TOGAF, BIO en microservices, maar vooral met jouw conceptueel inzicht in de business-, informatie- en IT-architectuur help je ons het juiste te (laten) bouwen.

Achtergrond:
Als Software Architect ben je werkzaam in de ART G&B (Gegevens en Berichten). Je valt in HR team 5, waar alle Architecten en Informatiebeveiligers samen komen. Samen met het architectenteam overzie je de architectuur binnen Logius, met een sterke focus op de Digitale Overheid. Je werkt in een Agile/SAFe omgeving. Het team kenmerkt zich door zijn informele karakter en biedt veel ruimte voor eigen initiatief.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Software Architect

Harde eisen:

 • Archimate;
 • Kennis van API’s en Open API’s specificaties;
 • Kennis van organisatieveranderings-, inrichtings-, en procesprincipes, bij voorkeur binnen complexe processen van overheidsorganisaties;
 • SAFe;
 • HBO / WO werk- en denkniveau. Kennis over IT-infrastructuur: VM, containers/docker, 3tier, firewalls, loadbalancers, *nix- systemen (4 Jaar);
 • Beheersing van diverse programmeertalen of scripts als PHP, Javascript, Java met aantoonbare kennis over verschillende populaire webframeworks zoals Symfony, Quarkus. Aantoonbare ervaring met Java en Quarkus is een pré (4 Jaar);
 • Kennis en ervaring met het software ontwikkelproces, liefst in Agile scrum omgeving (4 jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Durf; -Initiatief; -Flexibel; -Resultaatgericht; -Samenwerken; -Zelfontwikkeling; -In staat om complexe IT te doorgronden; -Organisatiesensitief; -Pro-actief; -Informeel leiderschap (serving leader);
 • Kennis van de diensten en producten van Logius is een pré;
 • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze;
 • Microservices;
 • Automatisering / GitOps;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-07 13:22:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden