Junior Shiftleader | Rotterdam

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
NS Reizigers:
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze reizigers, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS Reizigers hebben we op dat terrein een hoofdrol. Wij zijn het gezicht van NS en brengen dagelijks ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is.

We spelen een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland en het aantal treinreizigers is continue groeiende, ook buiten Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. De circa 11.000 medewerkers van NS Reizigers, van machinist, servicemedewerker en conducteur tot aan de managers en marketeers op kantoor, dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant.       

Afdeling
Transportbesturing, Regionaal BesturingsCentrum

Transportbesturing (TB) is verantwoordelijk is voor de landelijke punctualiteit en het aantal gereden treinen. Bovendien draagt TB  zorg voor de zitplaatscapaciteit door het uitvoeren van het logistieke plan. Indien dit niet uitvoerbaar is, zorgt TB voor een zo eerlijk mogelijke verdeling van de capaciteit die past bij de reizigersstromen. 
TB is verantwoordelijk voor de komende 36 uur en is de enige afdeling die op de dag zelf nog kan ingrijpen in de treindienst, om de klanthinder te minimaliseren binnen de gegeven situatie.

De Regionale BesturingsCentra (RBC’s) hebben de verantwoordelijkheid om de vertragingen die in hun gebied ontstaan zelf op te lossen (waar nodig in overleg met het LBC), de doorstroming op de knooppunten en de personeelsinzet op de trein te bewaken. 

Doel van de functie
 

 • In de rol van “hiërarchisch leidinggevende” is de Shiftleader direct leidinggevende van ca. 8-10 medewerkers van het RBC. De Shiftleader is het eerste aanspreekpunt voor zijn team medewerkers. Hij voert gesprekken over hun functioneren, helpt ze hun functioneren te verbeteren en begeleidt ze bij eventueel ziekteverzuim.  
 • Het doel hiervan is medewerkers inzetten op hun kwaliteiten of deze versterken, met als gevolg dat de medewerkerstevredenheid stijgt en daarmee ook een stijging van het bedrijfsresultaat wordt verwacht. 
 • In de rol van “operationeel verantwoordelijk voor de dienst” stuurt de Shiftleader het proces tijdens de dienst aan. Waardoor zoveel mogelijk reizigers een passende treindienst kan worden geboden. Hiervoor wordt vooruit gekeken naar en ingespeeld op de mogelijke beperkingen die te verwachten zijn in de treindienst en de beheersbaarheid van de werkdruk op het RBC.  
 • Het derde doel van de Shiftleader RBC is door het oppakken van projecten bijdragen aan het ontwikkelen van het RBC, de afdeling Transportbesturing en het product dat geleverd wordt.
   

Werkzaamheden
Je bent verantwoordelijk voor de volgende activiteiten :
Operationeel aansturen van de RBC werkzaamheden tijdens de dienst. Met als doel de punctualiteit, materieel- en personeelsinzet te optimaliseren en de klanthinder te minimaliseren. Door:

 • Bewaken van een effectieve werkverdeling, zowel kwalitatief als kwantitatief. Waardoor de beschikbare capaciteit van het team optimaal wordt ingezet. (Bij ziekte van een medewerker kan een Shiftleader iemand in dienst roepen.)
 • Toezien op een gelijke verdeling van de werkbelasting, indien nodig regisseur om ondersteuning voor werkverdeling vragen.
 • Medewerkers begeleiden en coachen tijdens uitvoering van werkzaamheden.
 • Verantwoordelijk voor besturen van treindienst in RBC gebied.
 • Verantwoordelijk voor bijsturen van de treindienst in RBC gebied.
 • Verzorgen van rapportages in de vorm van een dienstverslag over het verloop van de dienst en een verklaring van de behaalde punctualiteit.
 • Signaleren van ontwikkelingen in de punctualiteit en deze bespreekbaar maken. Indien mogelijk een verbetervoorstel aandragen.Bovendien is een Shiftleader belast met een aantal portefeuilles. Hij werkt hierbinnen aan de voortgang van het betreffende onderwerp. 

  Overig
  Onregelmatige diensten: vroeg (7 uur tot 15:00), laat (15:00 tot 23:00), nacht (23:00 tot 7:00)

Functie eisen

 • Opleiding, Kennis en Werkervaring                        
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding 
 • Kandidaat is bereid om vroeg, laat en nachtdiensten te draaien
 • Kandidaat heeft ervaring en/of affiniteit met operationeel leiding geven
 • Kandidaat heeft ervaring en/of affiniteit met logistieke processen 

  Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Leiderschap (grofweg: een goede people manager: sterk in leidinggeven belangrijker dan kennis van inhoudelijke processen)
 • Stressbestending (bij vertragingen/verstoringen is er sprake van hoge werkdruk op de werkvloer)
 • Flexibele instelling
 • Goed kunnen samenwerken (i.v.m. verschillende spelers in de keten)
   
 • De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Extra informatie

Standplaats

Rotterdam
Aanvraagnummer
1117
Startdatum:
2017-09-01
Verwachte einddatum
2018-03-01
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-08-24
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Gedurende de opdracht komt kandidaat in dienst van Quest4

CV max 7 pagina’s en in het Nederlands

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 28 augustus.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-08-21 13:22:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden