Senior Stafadviseur data | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Senior Stafadviseur data is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1446
Startdatum:
01-01-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


€ 100,00


Sluitingsdatum aanvraag:
07-11-2023 07:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Senior Stafadviseur data

Wij zijn voor de Koninklijke Marechaussee (KMar) op zoek naar een Senior Stafadviseur Data op basis van 32 uur per week. 

Functieomschrijving:
Als Senior Stafadviseur Data speel je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de beheersing van data, binnen de organisatie, verder op de kaart komt te staan. Daarbij ben je verantwoordelijk voor beleid en standaarden rondom het ontwikkelen, implementeren en monitoren van de datastromen, in de eerste instantie op het gebied van ethiek in combinatie met data management aandachtsgebieden. Doe je tijdig voorstellen voor aanpassing en verbetering en zorg je ervoor dat de kwaliteit van de data en compliance wordt geborgd. Adviseer je over ethische vraagstukken die spelen rondom bestaande of nieuwe toepassingen waar onder andere data en algoritmes centraal staan. Fungeer je als de spil op het gebied van data management en ethiek en ben je samen met het Hoofd Data Governance de eerste contactpersoon voor andere afdelingen/eenheden en ketenpartners. Breng je de stakeholders (met name Dataverantwoordelijke, Privacy Officer, Security Officer en ketenpartners) bij elkaar. Creëer je op een aansprekende manier awareness en betrokkenheid binnen de organisatie. Blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van data, data management en ethiek door formeel en informeel overleg met verschillende stakeholders. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Organisatie en Cultuur:
De Koninklijke Marechaussee (KMar) is een politieorganisatie met militaire status en wordt beheerd door de minister van Defensie. Ze is een van de vier krijgsmachtdelen van de Nederlandse krijgsmacht. Vanwege de specifieke taak valt de KMar, in tegenstelling tot de zee-, land- en luchtstrijdkrachten, niet onder direct bevel van de Commandant der Strijdkrachten. Behalve wanneer de KMar in het buitenland wordt ingezet voor andere taken dan de politietaak ten aanzien van militairen.

De KMar waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland en ver daarbuiten. Ze wordt wereldwijd ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van de koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa. Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. De KMar is veelzijdig inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt.

Eisen en wensen voor de functie Senior Stafadviseur data

Harde eisen:

  • De kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving zoals AVG, Wpg en overige wet- en regelgeving op het gebied van data en AI;
  • De kandidaat beschikt over aantoonbaar voldoende communicatieve vaardigheden zodat rapporteren en presenteren hem/haar goed afgaan;
  • WO afgerond;
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van data compliance en ethiek, bijvoorbeeld aangetoond door een afgeronde opleiding toegepaste ethiek;
  • Minimaal 6 jaar functierelevante werkervaring op WO-niveau.

Wensen:

  • Opleidingsrichting in Business analysis/informatiesystemen/Data- en/of Informatiemanagement/Computer Science (Informatica)/Data Science/Techniek Bestuur en Management /Bedrijfskundige Informatica en/of een relevante opleiding of specialisatie in recht en ethiek; bij voorkeur op het gebied van digitale technologie;
  • De kandidaat beschikt bij voorkeur over kennis en minimaal 5 jaar ervaring met DAMA DMBOK best practices;
  • De kandidaat is in staat om projectmatig te werken en heeft affiniteit met data management en -governance;
  • Gecertificeerd Prince2, SCRUM of Relevante Data Management certificering (e.d. CDMP);
  • De kandidaat beschikt bij voorkeur over ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur binnen een gezags- of het beheersdepartement is gewenst.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 13 en 17 november 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Thuis werken is toegestaan voor 50% van de tijd. Bij belangrijke on-site afspraken wordt verwacht fysiek aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-26 10:36:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden