Senior Projectarchitect – A0413386 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Senior Projectarchitect – A0413386 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-584
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2024 15:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Senior Projectarchitect – A0413386

Opdrachtomschrijving

De Domein-architect verricht werkzaamheden op het gebied van de technische domeinen generiek, data, integratie en op het bedrijfsdomeinen bedrijfsvoering en DV&O op enterprise- niveau. De werkzaamheden vinden plaats bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), binnen het Enterprise-architectuurteam van het IMA van de Directie Informatievoorziening (DI). De focus voor de domein-architect ligt op het meewerken aan de opzet van de doelarchitecturen generiek, bedrijfsvoering en DV&O. Daarnaast is het begeleiden van project architecten een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Gedurende de looptijd van het contract kan je indien daar ruimte voor is ook ingezet worden op vergelijkbare opdrachten.

Achtergrond

De Directie Informatievoorziening (DI) is dé expert die zorgt voor informatievoorziening (IV) voor DJI collega’s, justitiabelen en ketenpartners. Om invulling te geven aan deze rol realiseert en beheert de directie IV-oplossingen die aansluiten bij de ambitie van DJI en zorgt de directie ervoor dat door middel van kaders en de sturing hierop de IV van DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. De directie fungeert als regieorganisatie op de IV van DJI en bevindt zich als zodanig tussen vraag (klant/business) en aanbod (leveranciers) in. De domein-architect generieke- en landelijke diensten stelt samen met project architecten binnen het domein doelarchitecturen op die invulling aan de I-Strategie van DI. Deze doelarchitecturen geven richiting aan projecten die zorgen voor de realisatie van de toekomstige IV. De te realiseren generieke diensten zijn voor een aantal lopende en komende belangrijke projecten binnen DJI randvoorwaardelijk voor de succesvolle uitvoering. Op basis van de strategische doelstellingen van de landelijke diensten DV&O en bedrijfsvoering stelt de doemein-architect doelarchitecturen op en ondersteunt de projecten architecten bij het opstellen van project start architecturen. Hierbij zal de domein-architect nauw samenwerken met de enterprise-architect binnen CIO Office en met architecten van de shared service organisatie van DJI (JIO). De domein-architect zorgt mede voor opname van de uitgangspunten en modellen op hoofdlijnen in het Bestemmingsplan (de DJI- brede Enterprise architectuur).

Organisatie

De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. CIO-OfficeDe CIO-office is verantwoordelijk voor het stellen van kaders en de sturing hierop om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening van de DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. Daarnaast heeft het een adviesfunctie ten aanzien van opdrachtgevers en de ambtelijke en politieke top;
 2. Informatiemanagement en Architectuur (IMA)De afdeling Informatiemanagement en Architectuur vertaalt de (functionele) vraag vanuit de DJI-organisatie naar efficiënte en effectieve IV-ondersteuning, initiatiert daartoe nieuwe projecten inclusief de voorbereiding van de besluitvorming in de Iboard en stelt domeinarchitecturen op in samenspraak met stakeholders en informatiemanagers;
 3. Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD)De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI met focus op de gebruikersorganisatie. De afdeling Dienstenmanagement definiëert en onderhoudt het ICT-dienstenportfolio t.b.v. DJI door o.a. actief contractmanagement en leveranciersmanagement;
 4. Project Management en Implementatie (PMI)De afdeling Project Management en Implementatie is verantwoordelijk voor de beheersing én het projectmatig realiseren van wijzigingen en nieuwe oplossingen in de informatievoorziening conform standaard methodieken.

Eisen en wensen voor de functie Senior Projectarchitect – A0413386

Harde eisen

 • De kandidaat heeft minimaal een volwaardig afgeronde hbo-opleiding
 • De kandidaat heeft minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring als domein/enterprise-architect.
 • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het opzetten/omvormen van generieke diensten.
 • De kandidaat heeft minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring met enterprise architectuurtooling (zoals bijvoorbeeld Sparx)
 • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het gebruik van architectuur raamwerken als SABSA, NORA en de EAR.

Wensen

 • Kennis van de rijksbrede afspraken, richtlijnen en methoden met betrekking tot (grote) ICT-projecten.
 • Kennis van en ervaring binnen Veiligheid en Justitie.

Competenties
– WO werk- en denkniveau
– Team-player die ook zelfstandig kan werken.
– Flexibel en pragmatisch.
– Sterk analytisch vermogen.
– Proactief en servicegericht.
– Communicatief en goede interviewvaardigheden.
– Gevoel voor bestuurlijke en politieke aspecten.
– Werkt zorgvuldig en heeft oog voor detail.
– Geen “U vraagt, wij draaien” mentaliteit.
– Van buiten naar binnen kunnen denken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-17 13:56:25

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden