Senior Ontwerper | Alternatief

Sorry, deze opdracht voor Senior Ontwerper is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Alternatief
Aanvraagnummer:
A2023-639
Startdatum:
15-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
04-05-2023 23:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Senior Ontwerper

Wij zoeken een Senior Ontwerper op basis van 36 uur per week.

Functieomschrijving:
Het IV onderdeel GV/Gegevens realiseert IV-voorzieningen waarmee gegevens worden ingewonnen en verstrekt. Zowel nationaal als internationaal, binnen de Belastingdienst maar ook van en naar leveranciers en afnemers buiten de Belastingdienst. Het team BeVeR (Beheer Van Relaties) is onderdeel van de agile-train KG (KlantGegevens). Binnen het componentteam BeVeR zijn we op zoek naar een ervaren ontwerper die snel in staat is om zowel zelfstandig als in samenwerking met het componentteam het voortouw te nemen bij het opzetten van de applicatie Vernieuwing Persoons Administratie (VPA).

Team BeVeR bestaat uit een, voor scrum-agile begrip, grote groep developers waarbij er veel kennis en ervaring in de hoofden van mensen zit met als overkoepelende applicatie BVR. Deze applicatie (Cobol-Cics-DB2) is onder te verdelen in verschillende deel-applicaties en bestaat al erg lang. Er vinden nog steeds nieuwe ontwikkelingen plaats, maar een groot deel van de werkzaamheden bestaat ook uit het onderhouden en continue verbeteren van de applicatie.
In het kader van ‘De Vernieuwing’ is het de wens om persoons- en adresgegevens te gaan inwinnen en ontsluiten via een nieuw te ontwikkelen VPA. Hierbij is veel kennis van de huidige opzet van BVR nodig, maar zal er volgens de standaards van ‘De Vernieuwing’ ontworpen, ontwikkeld en getest moeten gaan worden. Als ontwerper zal hier een voortrekkersrol in genomen moeten worden waarbij kennis vanuit het componentteam erg belangrijk is en er ook afstemming nodig is met architecten, beheerders van Cap, de productowner en andere belanghebbenden. Natuurlijk moet je beschikken over goede communicatieve- en adviesvaardigheden. Kennis met het werken (ontwerpen) volgens de VSOM-methode als BOA2 is erg handig, al zou het zo maar kunnen zijn dat de nieuwe ontwikkelingen via UseCases (uml) ontworpen en beschreven worden. Ervaring en kennis van het IT-landschap Belastingdienst is een pré, waarbij het wenselijk is om ook kennis te hebben van bijvoorbeeld webservices, rest-services, Mqueues, xml en xsd’s. 

Achtergrond Opdracht:
Binnen IV word je ingezet bij het afdeling Gegevens, onderdeel van Generieke Voorzieningen. Gegevens hoort bij de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties. 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Senior Ontwerper

Harde eisen:

 • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodellering, VSOM, BOA, BPMN, UML of vergelijkbaar. Het opstellen en afstemmen van (impact) analyses;
 • Ruime ervaring met SCRUM-methodiek;
 • Ervaring met de SAFe-methodiek;
 • Kennis van Archimate, SOA en gegevensarchitectuur;
 • Senior Ontwerper (Agile) minimaal 5 bewezen jaren;
 • Ontwerpen in een Cobol omgeving minimaal 5 bewezen jaren;
 • XML/XSD/DB2 minimaal 5 bewezen jaren;
 • Kennis van Webservices / Restapi’s / Security minimaal 3 bewezen jaren.

Wensen:

 • Ervaring met XML,Cobol,DB2;
 • Ervaring met Webservices /Restapi’s / Security;
 • Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het Agile proces. T-shape. Je ondersteunt en werkt nauw samen met de productmanager, architecten en productowners bij het opstellen cq. refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt. Ook verwachten we van jou dat je bij het opzetten van de nieuwe applicatie VPA een kartrekkersrol op je neemt met daarbij de benodigde overtuigingskracht toont en een , het luisterende oor naar het componentteam hebt.
 • Je bent een Teamplayer gericht op samenwerking, analytisch sterk, je bent betrokken, je bent betrouwbaar, je hebt een assertieve persoonlijkheid met een kritische blik en een resultaats- en oplossingsgerichte mentaliteit. Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement) en hebt het aanpassingsvermogen om goed in het team en haar omgeving te “landen”.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-01 09:03:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden