Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-767
Startdatum:
01-06-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
15-05-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F

De ICT projectmanager heeft tot taak het opstellen en opleveren van IA’s en SA’s van de genoemde werkpakketten binnen de genoemde tijdsperiode. Ondersteunende activiteiten hiervoor zijn het opstellen van de planning en tijdig realiseren van de mijlpalen. Het organiseren van richting geven aan en een trekkersrol vervullen bij de voortdurende inhoudelijke afstemmingen is hiervan een belangrijk onderdeel. Hij/zij geeft sturing en bewaakt zowel de proces als inhoudelijke kwaliteit in samenwerking met de materiedeskundigen van verschillende disciplines (o.a. business, Informatiemanagement Informatieverwerking). Dit in afstemming met en adviserend aan de businessowner – en programmamanagement. De ICT projectmanager rapporteert aan de deelprogrammamanager van het deelprogrammama van ERP ‘Rationalisatie C&F’. De opdracht is voor 36 uur per week. Het PVE staat centraal in de opdracht en vraagt het meeste tijdsbeslag en daarnaast is er op een aantal onderdelen ook sprake van enige implementatie en verdere doorontwikkeling.

Achtergrond

Door de Belastingdienst is de financiële domeinarchitectuur “Financiën” opgesteld. Hierin is met een horizon van vijf jaar vastgelegd hoe de inrichting van de financiële administratie voor de apparaatskosten van de Belastingdienst zich de komende jaren verder moet ontwikkelen. De veranderopgave is de komende jaren omvangrijk. De Belastingdienst is bezig een Programma van Eisen (PVE) op te stellen voor de aanbesteding van een nieuw financieel systeem. Hiertoe is er in 2023 een programma ERP met een horizon van 7 jaar ingesteld. De planning is dat het PVE einde 2025 worden opgeleverd. De domeinarchitectuur “Financiën’” levert vanuit de financiële discipline een belangrijke bijdrage aan het Programma van Eisen voor de aanbesteding. Binnen het financieel beheer, de financiële administraties en de financiële verantwoording van de Belastingdienst worden stapsgewijs veranderingen en verbeteringen doorgevoerd. De werkzaamheden zijn omschreven in termen van “werkpakketten” die verder uitgewerkt moeten worden in IA’s en SA’s, en vervolgens verder belegd en uitgevoerd moeten worden. De opdracht voor de ICT projectmanager behelst het opleveren van de IA’s en SA’s van de verschillende werkpakketten (zie hiervoor). Inhoudelijke begeleiding van en richting geven aan projectmedewerkers is cruciaal en toepassing van businessanalyse is een onderdeel van de opdracht. Voor deze zoeken wij voor langere termijn een ICT projectmanager voor een periode van initieel tot einde 2024 (start z.s.m.) met optie tot verlenging (einde februari 2026).

Organisatie

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Senior ICT projectmanager / coördinerend business analist C&F

Harde-eisen

 • Ervaring met zowel Prince2, IPMA-C als agilewerken.
 • Praktische kennis en ervaring
 • Je beschikt over aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau, aangeuld met projectmanagementvaardigheden. (>5 jr)
 • Werkervaring met vergelijkbare trajecten een periode bij de rijksoverheid of een grote (uitvoerings)organisatie. (5 jaar)
 • Ondernemend, zelfstarter en doorzetter, gewend om zich na een inwerkperiode zelfstandig door de organisatie te bewegen en stakeholdermanagement vorm te geven en doorlopend afstemmomenten en meetings te plannen en organiseren. (5 jaar)
 • In ruime mate inhoudelijke kennis van bedrijfsvoeringprocessen binnen rijksoverheid in een kas-verplichtingen stelsel. (2 jaar)

Wensen

 • Kennis en ruime ervaring inzake SAP (ERP) systemen in combinatie met kennis van en ervaring met businessanalyse.
 • Cruciaal is ervaring met complexe projecten in combinatie met stakeholdermanagement en kunnen omgaan met verschillende belangen.
 • Kennis van en ervaring met het opstellen van impactanalyses en solutionarchitecturen en de bijbehorende (bestuurlijke) afstemmingsprocessen.
 • Affiniteit en ervaring met projectmanagement zowel IT, Business als snijvlak IT en Business.
 • Pragmatische insteek.

Competenties

 • Pro-actief
 • Resultaatgericht
 • Organisatiesensitief
 • Doorzettingsvermogen

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-08 08:42:09

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden