Senior functioneel beheerder EBS | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Senior functioneel beheerder EBS is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-553
Startdatum:
29-05-2024
Verwachte einddatum:
28-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
16-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Senior functioneel beheerder EBS

Opdrachtomschrijving
Zorgen dat jouw collega’s van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hun werk vlekkeloos kunnen verrichten. Daar maak jij je als senior functioneel beheerder iedere dag hard voor. Dankzij jou voldoen ons ERP-pakket Oracle E-Business Suite en andere gekoppelde financiële applicaties aan de wensen en eisen van gebruikers, nu én in de toekomst. Een belangrijke opdracht, want op dit platform draait de totale financiële administratie van beide ministeries. Veertienduizend, zoveel mensen van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maken gebruik van Oracle E-Business Suite en de andere gekoppelde applicaties. Om onder meer bestellingen te doen, uren te registreren en projectadministratie te voeren. Het is van belang dat deze systemen continu blijven draaien. Daar richt jij je als functioneel beheerder op. Onder meer door dagelijkse storingen en incidenten in de systemen op te pakken en op te lossen, waarbij jij je buigt over complexere casuïstiek. Zijn er upgrades, softwarereleases of andere wijzigingen in de systemen nodig? Dan neem jij als senior functioneel beheerder het voortouw. Zo maak je deel uit van de overlegplatformen met afgevaardigden van de EZK- en LNV-dienstonderdelen waarin de wijzigingen of nieuwe releases worden doorgesproken. Zoals de lancering van een app waarmee gebruikers hun urenregistratie kunnen regelen. Jij krijgt duidelijk wat de gebruikersvraag is, komt met suggesties voor oplossingen en werkt wijzigingen nader uit in userstory’s. Vervolgens zorg je samen met lokale functioneel beheerders of andere contactpersonen dat wijzigingen een plek krijgen binnen de organisatieonderdelen. Zo stel je testplannen en -scripts op, voer je acceptatietesten uit of laat deze uitvoeren en analyseer je implementaties. Je hebt oog voor een goede werking van Oracle E-Business Suite en de gekoppelde financiële applicaties, maar óók voor overkoepelende processen. Denk aan het verloop van de samenwerking met de rijksbrede ICT-dienstverlener DICTU of de tevredenheid van de gebruikers over de dienstverlening. Zo neem je deel aan overleggen hierover, kom je met oplossingen of verbeteringen en draag je hiermee bij aan een betrouwbare en toekomstbestendige dienstverlening.

Achtergrond
Binnen het taakveld Generieke ICT-toepassingen zorgt de afdeling Informatiemanagement Bedrijfsvoering (IMB) namens de gebruikersorganisatie voor adequate ondersteuning van bedrijfsvoeringprocessen. IMB vertegenwoordigt de business (‘vraagkant’) en werkt samen met DICTU applicatiebeheer en technisch beheer voor de levering (‘aanbod’) van ICT diensten. Generieke ICT-toepassingen kenmerken zich door een voortdurend proces dat ervoor zorgt dat de informatievoorziening aansluit en blijft aansluiten op de informatiebehoefte, zowel op strategisch, tactisch als op operationeel niveau. IMB adviseert hierin over generieke ICT toepassingen. Hierin voert de afdeling IMB regie op DICTU en andere SSO’s van het Rijk voor de instandhouding, doorontwikkeling en vernieuwing van ons applicatielandschap voor de bedrijfsvoering. Kerntaken zijn het ontwikkelen en in stand houden van generieke ICT-toepassingen en specifieke rijksbrede ICT-toepassingen. De afdeling Informatiemanagement Bedrijfsvoering (IMB), met daarbinnen het taakveld Generieke ICT-toepassingen, cluster Functioneel Beheer ICT-toepassingen draagt zorg voor beheer van de generieke bedrijfsvoeringapplicaties van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Circa vijftig medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in. Het doel is ervoor te zorgen dat de gebruikers van de applicaties hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst.

Organisatie
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie Senior functioneel beheerder EBS

Harde-eisen

 • Je hebt ervaring in nauwe samenwerking met leveranciers en/of klanten. Je kunt je verplaatsen in hen waardoor het begrip wordt vergroot. (3 jaar)
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het functioneel beheer van een (financiële) applicatie in een keten. Je hebt ervaring met financiële bedrijfsprocessen en het werken met ketens van gegevensstromen en de afhankelijkheden hiervan. (3 jaar)
 • Testen/regressietesten van maatwerk tegen standaard applicatie. Oracle EBS 12.2.8 – functioneel en technisch, meerdere modules. (3 jaar)
 • HBO informatica/informatiekunde.
 • Je hebt aantoonbare kennis van EBS/ERP, door meerdere jaren ervaring verdieping in de kennis ontwikkeld. Je kent de rol van functioneel beheerder goed.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in het werken in een DEV-OPS team. Je bent bekend met de problematiek en hebt kennis van oplossingsrichtingen.
 • Je hebt ervaring in nauwe samenwerking met leveranciers en/of klanten. Je kunt je verplaatsen in hen waardoor het begrip wordt vergroot.
 • Ervaring met testmanagement, testcoördinatie.

Wensen

 • Oracle EBS (12.2.8) BiSL, ASL, ITIL en scrum.
 • Gedegen kennis van berichtenverkeer (XML, Oracle servicebus) tussen EBS en ketenapplicaties.- Ervaring als functioneel beheerder.
 • Meerdere jaren ervaring in het werken in DevOps team(s).
 • Meerdere jaren ervaring met testen.
 • Ervaring met XML berichten/NLCIUS facturatie/Inhuur HRXML berichten.
 • Integratie van systemen (berichtenverkeer, Oracle Servicebus).
 • Ervaring bij de Rijksoverheid is een pre.

Competenties

 • Je hebt inzicht in en gevoel voor het belang van gegevenskwaliteit.
 • Je bent een prettige gesprekspartner voor je klanten en collega’s, en je begrijpt dat samenwerking nodig is om doelen te bereiken.
 • Je kunt goed communiceren met medewerkers op verschillende niveaus.
 • Je hebt snel inzicht in hoe een organisatie werkt, wat eventuele gebruikerswensen zijn en weet hoe de hazen lopen.
 • Je zet graag een stap extra om doelen te bereiken en onderneemt acties als je problemen of kansen signaleert.
 • Je kunt prioriteiten stellen, voorstellen en agenderen.
 • Je bent in staat om zaken te doorgronden en deze vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-12 11:22:37

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden