Senior Coördinator Operatie | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0609
Startdatum:
01-08-2022
Verwachte einddatum:
31-01-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24-05-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Senior Coördinator Operatie op basis van 36 uur per week. 

DTC is onderdeel van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat. Een van de dienstverleningen van het DTC betreft het waarschuwen van bedrijven voor ernstige cyberdreigingen die bij de overheid bekend zijn. Dit wordt gedaan door een team met operators. Dagelijks geeft jij leiding aan dit team en begleid je de medewerks bij de operationele taken. Daarnaast ben je bezig met de verdere ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening teneinde Nederland cyberweerbaar te maken en de dienstverlening richting bedrijven zo efficient en effectief mogelijk te maken. We zijn maar met een klein team en hebben een hele grote doelgroep, dus er moet zo veel mogelijk geautomatiseerd worden. Je draagt bij aan de technische tools die hiervoor nodig zijn. Geeft dagelijkse leiding de developer(s) en je hebt diepgaande kennis van de CSIRT/CERT wereld, verschillende operatingssystems, cloudinfrastructuur en netwerkarchitectuur.

Achtergrond opdracht:
Digitalisering is een van de belangrijkste drijvers van economische groei in Nederland. Het potentieel van de digitale economie kan echter alleen worden benut als ondernemers veilig digitaal kunnen ondernemen. Een basisniveau van digitale veiligheid zorgt ervoor dat het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven is geborgd. Om een basisniveau van digitale veiligheid te bereiken heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het Digital Trust Center opgericht. Het Digital Trust Center levert een bijdrage door te informeren over cyberdreigingen en bedrijven in staat te stellen zichzelf weerbaar te maken tegen deze dreigingen.

Nederland kent bijna 1,8 mln. bedrijven. Het Digital Trust Center staat voor de enorme uitdaging om met beperkte middelen een dergelijk grote doelgroep op een efficiënte en effectieve wijze in staat te stellen de eigen cybersecurity op orde te brengen. Extra lastig is deze taak omdat de groep afnemers uiteenloopt van kleinbedrijf tot grootbedrijf met ieder hun eigen informatiebehoefte.

Het DTC is sinds 2020 officieel onderdeel van de directie Digitale Economie (DE). De directie DE bestaat uit ongeveer 75 mensen; het DTC is met ongeveer 21 mensen een belangrijk onderdeel. Het DTC is een relatief jonge club met veel collega’s die met name werkervaring buiten de overheid hebben.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Coördinerende werkzaamheden;
 • Kennis van stakeholderlandschap cybersecurity en verschillende CERTS/CSIRTS;
 • Sterke affiniteit met security en ervaring binnen de overheid;
 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP);
 • Certified ethical hacker (CEH);
 • Scrum master certificering;
 • Afgeronde MBO/HBO opleiding ( 3 jaar);
 • Relevante werkervaring ( 3 jaar);
 • Ervaring met Firewall’s, routers en switches van diverse bekende merken. Ervaring met Security / Hardening van systemen en netwerken. ( 3 jaar).

Wensen:

 • Het is belangrijk dat je een flexibele instelling hebt, van veranderingen houdt en er goed tegen kunt dat nog niks in beton gegoten is. Jouw team zit nog in de opstartfase, maar toch is het de bedoeling dat we al concrete stappen zetten. Jij krijgt hier juist energie van, net als van samenwerken met anderen die dezelfde drive hebben als jij: bijdragen aan het cyberweerbaar maken van Nederland. Dat je integer bent en zorgvuldig omgaat met vertrouwelijke gegevens, is daarbij vanzelfsprekend. Verder heb je: Een zelfsturende mentaliteit en weet je van aanpakken, jij ziet wat er moet gebeuren en komt met innovatieve oplossingen Affiniteit met cybersecurity: alles wat je ontwikkelt wordt direct gebruikt om Nederland veiliger te maken! Analytisch vermogen: bewezen in staat om problemen te ontleden en hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Samenwerken: het aantoonbaar kunnen functioneren en bijdragen in een groep met een gezamenlijk doel;
 • Aanvullende certificeringen t.a.v. security, hard en software zijn een pre. Kennis en ervaring binnen de CERT/CSIRT wereld zijn een pre;
 • Je hebt een veiligheidsscreening A of B ondergaan of ben je bereid dit te doen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-18 12:59:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden