Securitymanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1286
Startdatum:
01-01-2023
Verwachte einddatum:
01-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
08-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Functieomschrijving Securitymanager

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken opzoek naar een Securitymanager op basis van 36 uur.

Onze meerjarige informatiestrategie heeft als doel van de ACM een moderne en data gedreven toezichthouder te maken. Daar zitten interessante en uitdagende aspecten aan op het gebied van informatiebeveiliging. Als Senior Information Security Officer bewaak je alle de security aspecten binnen onze organisatie. Met jouw kennis van bestaande Rijksbrede kaders op het gebied van informatiebeveiliging geef je verder vorm aan het beleid en de uitvoering van onze informatievoorziening. Je draagt zorg voor security awareness binnen de ACM en informeert en adviseert onze directies daarover. Als Senior Information Security Officer houd je je niet alleen bezig met de technische aspecten van security vraagstukken, maar ook met organisatorische en beleidsaspecten die op strategisch niveau worden geagendeerd. De registratie en afhandeling van beveiligingsincidenten, het coördineren van pentesten en het laten uitvoeren van audits op verwerkingsovereenkomsten zijn ook onderdeel van deze functie. In deze functie werk je nauw samen met de informatiemanagers, de programmaleiders en de afdeling ICT beheer.

Achtergrond:
In verband met de meerjarige doelstellingen is er behoefte aan deze extra capaciteit.

Organisatie:
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen en wensen voor de functie Securitymanager

Harde eisen:

 • Een afgeronde Bachelor of Master opleiding bij voorkeur op het gebied van informatiemanagement, informatica of vergelijkbaar met het accent op security;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met BIO, VIR en VIRB;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ruime werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging (>5jr);
 • Ervaring met de implementatie van informatiebeveiliging (BIO-normen)(>3jr);
 • Ervaring met het uitvoeren van risico analyses (>3jr).

Wensen:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • Overtuigingskracht, Standvastig, Creëren van draagvlag;
 • Je bent in staat om objectief de risico’s in kaart te brengen op het vlak van informatiebeveiliging en kan deze vertalen naar werkbare oplossingen die passen bij onze werkomgeving;
 • Bij voorkeur certificeringen in bezit op het gebied van: Information Security Expert (ISO 27002); Information Security Advanced (ISO 27002), CISSP;
 • Ervaring bij de Rijksoverheid is een pré;
 • In bezit van een MIVD screening (Indien dit niet in bezit is kan het opstarten van dit onderzoek voor aanvang van de opdracht tot de mogelijkheden behoren).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-07 07:50:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden