Senior Security Specialist

Functie omschrijving

De Senior Security Specialist adviseert en draagt zorg voor de optimale inrichting van de Security ICT infrastructuur met het oog op de inrichting van het ODC. Hij/zij beschrijft de functies van de componenten en hun functionele en technische specificatie en met het oog op de toepassing van de BIR. Samen met collega’s bepaalt hij/zij normen, standaarden en richtlijnen voor de nieuwe infrastructuren. Daarnaast draagt de Senior Security Specialist zorg voor de correcte naleving en bewaking van deze richtlijnen bij veranderingstrajecten.

Hiervoor worden veelvuldig contacten met de diverse andere onderdelen binnen de organisatie onderhouden. De Senior Security Specialist presenteert complexe vraagstukken en creëert draagvlak voor het werken onder de door hem/haar opgestelde en uitgewerkte architectuur.

De Senior Security Specialist is verantwoordelijk voor de aantoning van de regelgeving in de ontwerpen en processen welke vanuit het project worden geleverd. De senior Security Specialist heeft hiervoor een voorbeeld uit de vorige projectfase waaraan de huidige projectfase (ontwerpen & beheerprocessen) worden toegevoegd. Het aantoonbaar maken van gevolgde regelgeving (BIR-TNK) is hierbij het hoofdonderdeel van de activiteiten. Om dit goed te kunnen uitvoeren moet de specialist uitvoerig spreken met de ICT ontwerpers, de klant, de veiligheidsfunctionarissen en de beheerorganisatie.

Het project Transitie Match P-Direkt, onderdeel van het Programma Migratie ODC en Inrichting ICT Dienstverlening (PMI) omvat de transitie van P-Direkt applicaties met bijbehorende dienstverlening en benodigde ICT infrastructuur naar het naar het Overheid Data Centrum (ODC). SSC-ICT levert hierbij de huisvesting, het technisch beheer en het technisch applicatiebeheer. Het functioneel applicatiebeheer (FAB) blijft in handen van de afnemer P-Direkt.

Functie eisen

HBO (diploma)

Vergelijkbare functie of verschillende operationele functies binnen het domein van Security (2 jaar)

Werkervaring met het beveiligingen van ICT-systemen en applicaties (5 jaar)

Ervaring met Security Monitoring en BIR

Moet in staat zijn zelfstandig met Security, ADR en de klant te praten over beveiliging vraagstukken en de onderbouwing ervan te leveren in (veelal zelf) geschreven documenten

Moet zijn eigen werk zelfstandig kunnen plannen en mensen achter de broek aan kunnen zitten voor tijdige oplevering van zaken

Extra informatie

Standplaats

Den Haag / Arnhem
Aanvraagnummer
469
Startdatum:
2016-11-15
Verwachte einddatum
2017-05-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-11-04
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-11-02 06:34:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden