Security Specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Security Specialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-620
Startdatum:
08-05-2023
Verwachte einddatum:
30-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
01-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Security Specialist

Wij zijn namens Dictu op zoek naar een Security Specialist op basis van 36 uur.

DICTU Vertrouwelijke Informatie (DICTU VI) beheert de infrastructuur en applicaties van een specifieke klant binnen de Rijksoverheid. Deze klant stelt hoge eisen aan de beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en controleerbaarheid van zijn systemen.

Als security specialist wordt je betrokken bij het opstellen van technische ontwerpen voor nieuwe applicaties en voorzieningen die op onze infrastructuur gaan landen. Je toetst deze ontwerpen tegen de beveiligingsrichtlijnen van DICTU en de klant en je werkt daarbij nauw samen met de architecten binnen het team. Je ondersteunt bij de uitvoering van (onafhankelijke) security tests en analyseert (nieuwe) kwetsbaarheden. Je beschrijft use-cases voor verbeteracties en bewaakt de voortgang daarvan.

Meestal werk je een of meerdere sprints aan een project. Daarnaast ben je een vraagbaak voor collega’s met IB-vragen. Het scala aan projecten is divers. Denk aan de inzet van cryptografische oplossingen, de opzet van API management of de bouw van een veilige CI/CD-straat. Veel projecten hebben raakvlakken met Identity & Access Management. Naast het technische deel vormt het uitwerken van documentatie en procesbeschrijvingen een belangrijk deel van je werk.

Achtergrond:
DICTU VI beheert de infrastructuur en applicaties van een specifieke klant met hoge eisen aan de beschikbaarheid, beveiliging en controleerbaarheid van zijn applicaties. De infrastructuur wordt gehost in een van de overheids datacenters (IaaS en PaaS). DICTU VI ontwikkelt en beheert de daarop draaiende applicaties en voorzieningen. Er wordt gebruik gemaakt van JBoss/PostgreSQL (Linux) en MSSQL Server (Windows) als platform. Ontwikkeling en beheer op de omgeving wordt grotendeels gedaan vanuit Gitlab/Ansible. Als ondersteunende pakketten wordt gebruik gemaakt van Atlassian Confluence/Jira en TOPdesk. Je uitvalsbasis is een klein IB-team maar je zult meestal op projectbasis meedraaien in een van de beheer- en ontwikkelteams.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Security Specialist

Harde eisen:

  • Kennis en ervaring met Informatiebeveiliging vanuit een technische achtergrond; CISSP, Systems Security Certified Practitioner SSCP, IT-Security Practitioner S-ITSP of vergelijkbaar;
  • Kennis en ervaring m.b.t. ITIL Change Management; ITIL v3 Foundation;
  • Kennis en ervaring m.b.t. security testing;
  • Technische ICT-opleiding op HBO-niveau of vergelijkbaar;
  • Ervaring met technisch beheer in een middelgrote (overheids-) organisatie, bij voorkeur op een OpenStack/Linux/PostgreSQL- platform (2 Jaar);
  • Ervaring met het schrijven/beoordelen van ontwerpen (HLD/LLD), wijzigingsvoorstellen en procesbeschrijvingen vanuit een IB- perspectief (2 Jaar);
  • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

  • Competenties: Analytisch scherp: je weet jezelf snel wegwijs te maken in ons complexe landschap; -Communicatief vaardig: je communiceert met technici, architecten, procesmanagers en business-stakeholders en weet je kennis goed over te dragen; -Je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; -Accuraat: je zorgt voor goede vastlegging en documentatie;
  • Ervaring met Microfocus IAM-oplossingen, API-management/beveiliging (Layer7,Axway) en/of Elastic (ELK-stack en SIEM) is een pré;
  • Je neemt een eigen laptop en smartphone mee.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-26 10:26:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden