Security Officer | Den Haag en thuis

Sorry, deze opdracht voor Security Officer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag en thuis
Aanvraagnummer:
A2022-0889
Startdatum:
03-10-2022
Verwachte einddatum:
28-02-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
18 uur
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
28-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Security Officer

Dit zijn op hoofdlijn de taken van de Security Officer: Je draagt zorg voor een goede werking van het geïmplementeerde ISMS en het borgen van de activiteiten rond informatiebeveiliging en privacy. Uiteraard is het een teaminspanning om hier invulling aan te geven waarbij de security officer zorgt voor de bewaking en begeleiding om dit tijdig en goed te doen. Je draagt zorg voor awareness van informatiebeveiliging en privacy bij de medewerkers. Je bereidt het bezoek van de auditor of toezichthouder voor en begeleidt de medewerkers ten aanzien van hun rol daarbij. Je vervult de rol van expert en verbinder bij vraagstukken van informatiebeveiliging binnen het stelsel eHerkenning en binnen het bredere gebied van afsprakenstelsels. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied. Je bewaakt de aansluiting bij het beleid met Logius en het ministerie van Binnenlandse Zaken en neemt deel aan Informatiebeveiligingsoverleggen binnen Logius en het policyhouse van Logius. Je draagt bij aan het aansluiten aan het Logiusbrede ISMS.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius biedt voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van DigiD, MijnOverheid en Digikoppeling. Dankzij deze diensten van Logius kunnen burgers en organisaties hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken. Team eeHerkenning is een professioneel en gezellig team met ruim 20 betrokken mensen die ook voor elkaar klaar staan. Het team is onderdeel van de directie Programmacoördinatie, Stelselregie & Standaardisatie. Deze afdeling draagt zorg voor een goede werking van afsprakenstelsels en standaardisatie binnen een publiek-private samenwerking, zoals eHerkenning, PKIoverheid, Digitoegankelijk en open standaarden. Als security officer ben je het IB gezicht binnen en vanuit het team elektronische toegangsdiensten en een spil in het verbinden met bredere IB vraagstukken rond afsprakenstelsels en binnen de organisatie. Binnen ons werkterrein is informatiebeveiliging fundamenteel voor de uitvoering van het werk. Ons werk valt of staat met vertrouwen. Als team elektronische toegangsdiensten begeleiden we het proces van stelsel risico analyse voor eHerkenning en onderhouden we ons ISMS. Dit gaat niet zonder continue aandacht voor informatieveiligheid bewustzijn binnen het team. We zijn sparringpartner en motivator voor de partijen met wie we in het publiek-private domein samenwerken. Binnen de afdeling werken we toe naar een afgestemd en samenhangend informatiebeveiligingsbeleid om de veiligheid en integriteit van afsprakenstelsels te helpen waarborgen en hierbij van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Eisen en wensen voor de functie Security Officer

Harde eisen:

  • Kennis van en ervaring met implementatie en onderhouden van een ISMS.
  • Ervaring met Identity & acces management en vertrouwensdiensten.
  • Ervaring met werken in een SAFe of agile omgeving.
  • Kennis en ervaring met elektronische dienstverlening van de overheid.
  • Aantoonbare ervaring met informatiebeveiliging.
  • Aantoonbare kennis van ISO27001/2.

Wensen:

  • Ervaring met Atlassian Confluence en Jira.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 13 september 2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-09-05 12:04:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden