Security officer | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1213
Startdatum:
01-12-2022
Verwachte einddatum:
31-05-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-11-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving Security officer

Wij zijn voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op zoek naar een Security officer op basis van 36 uur per week. 

Ben jij thuis in informatiebeveiligingskaders en weet als geen ander wat nodig is om een organisatie veiliger te maken? Kun je daarnaast goed in stakeholdermanagement? Dan is deze inhuuropdracht voor Projectmedewerker Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou! 

Wat ga je doen?
Voor ons project Implementatie BIO zijn wij op zoek naar een tijdelijke projectmedewerker die ervaring heeft met het opstellen en schrijven van informatiebeveiligingsbeleid en de invoering van IB-maatregelen. Als projectmedewerker implementatie BIO werk je in verschillende fases toe naar een volledige implementatie van de BIO binnen de ACM. Je geeft opvolging aan de resultaten en bevindingen van de reeds uitgevoerde Fit/Gap analyse. Taken in deze rol zijn o.a. schrijven en vormgeven van conceptbeleidsstukken, ondersteunen bij het maken van implementatieplannen en het realiseren van producten (bijv. workshop) ten behoeven van het creëren van bewustwording bij naleving van nieuw beleid. Je bent het eerste aanspreekpunt voor BIO-gerelateerde zaken binnen ACM en beantwoord inhoudelijke vragen en denkt mee bij vraagstukken die vanuit de business spelen op het vlak van de BIO.

Je rapporteert functioneel aan de Projectleider Implementatie BIO en heb afstemming met de andere projectmedewerkers. Jij zorgt dat de projectleiding tijdig op de hoogte is van relevante informatie en benodigde beslispunten. Zodat deze kunnen worden voorgelegd aan de juiste gremia om hierover te besluiten.

Wie ben jij?
Een gemotiveerde hands-on uitvoerder die graag het gesprek aangaat met diverse stakeholders. Je weet goed de eisen van de stakeholders in kaart te brengen en kan deze vertalen naar binnen ACM passende beleidsstukken. Jouw mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. Je kan helder en overtuigend communiceren, je bent gezond kritisch en standvastig. Je schroomt niet om voortvarend een intern netwerk op te bouwen en de samenwerking op te zoeken met de stakeholders en te zorgen voor voldoende draagvlak.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde Bachelor of Master-opleiding;
 • Kennis van en ervaring met informatiebeveiliging en informatiebeveiligingsmaatregelen;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met projecten bij invoering van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO-normen) en/of implementatie van ISO27001 is een pré;
 • Ervaring bij de Rijksoverheid is een pré;
 • Certificering op gebied van CISM of ISO27001/2 is een pré.

Achtergrond opdracht:
De ACM wil stappen maken om zoveel mogelijk compliant te zijn en blijven met de BIO. Bovenstaande werkzaamheden zijn nodig om dit te kunnen bewerkstelligen.

Organisatie:
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken.

ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen en wensen voor de functie Security officer

Harde eisen:

 • Afgeronde HBO Bachelor of WO Master opleiding;
 • CISM of CISA;
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van beleidsvoorstellen ( 3 jaar);
 • Aantoonbare ervaring met Security wet- en regelgeving/normenkaders zoals de BIO, VIRBI, ISO2700X ( 3 jaar);
 • Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van FIT/GAP analyse of vergelijkbaar ( 3 jaar);
 • Kennis van en ervaring met informatiebeveiliging en informatiebeveiligingsmaatregelen ( 3jaar).

Wensen:

 • In staat om FIT/GAP analyse uit te voeren van de BIO op de huidige situatie. Stakeholdergesprekken te voeren, hier gespreksverslagen van te maken en op basis hiervan en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) beleidsvoorstellen te maken voor de CISO;
 • Kennis van de AVG is een pre. Alsmede risicomanagement en kennis van zaken als IAM, SIEM/SOC, ISMS en CISSP etc;
 • Moet in staat zijn heldere beleidsvoorstellen te kunnen schrijven en verwoorden. Goed in geschrift zijn is een harde eis.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-21 08:00:09

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden