Security Engineer PKI | Amersfoort

Sorry, deze opdracht voor Security Engineer PKI is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2023-711
Startdatum:
03-07-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
38
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Security Engineer PKI

Wij zijn voor het Ministerie van Defensie op zoek naar een Security Engineer PKI op basis van 38 uur per week. 

Soorten werkzaamheden:
1. Het automatisch installeren en configureren van X509v3 certificaten in applicaties;
2. Het ontwerpen, geautomatiseerd installeren en configureren van Public Key Infrastructure (PKI) componenten;
3. Vormgeven aan en afbakening van oplossingen binnen PKI.

Naast deze werkzaamheden wordt de kandidaat geacht binnen de projecten ook ondersteuning te bieden voor de vertaling van software architectuur naar software componenten. Ten slotte omvatten de werkzaamheden ook het ontwikkelen en uitvoeren van functionele testen, het rapporteren van bevindingen, het documenteren van eigen werk en het overdragen van systemen naar collega’s en de beheerorganisatie.

De Security Engineer/Architect PKI moet zich er voortdurend van bewust zijn dat de missie kritische systemen die ontwikkeld zijn en worden van groot, soms zelfs levensbelang, zijn. Voor de instandhouding en doorontwikkeling van HGI zijn we op zoek naar een collega Security Engineer/Architect PKI die het huidige team kan versterken. Betrokkene zal deel uit gaan maken van een Informatie beveiligings team (IT Security). Afhankelijk van de ontwikkelingen en de actuele situatie zullen de werkzaamheden binnen dit team worden verdeeld. De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk in Amersfoort plaats vinden, maar daarnaast ook op andere locaties (Den Haag, Utrecht, Soesterberg).

Achtergrond opdracht:
De sectie DMO/JIVC/GIT&Infra/Netwerken ontwikkelt voor land, lucht en maritiem optreden binnen Defensie Command en Control (C2) systemen t.b.v. de operationele commandovoering. Naast deze C2 systemen wordt voor het ontplooide domein ook de dragende (communicatie-) infrastructuur ontwikkeld en ondersteund. Dit HGI (Hoog Gerubriceerd Netwerk) wordt ingezet in het ontplooide domein te velde (semi-statisch) in militaire missies en oefeningen van zowel de Landmacht, Luchtmacht als Marine. Binnen HGI worden de volgende aandachtsgebieden onderkend: Netwerkinfrastructuur, Platform, Management en Control, en Applicaties waaronder telefonie, Microsoft Office omgeving, e-mail en portal.

Kenmerkend voor HGI zijn de tools om de Communicatie- en Informatiesystemen (middelen, topologie en configuraties) te plannen, de informatiebehoefte van een missie met bijbehorende rollen en rechten vast te leggen, en de automatische installatie van de complete IT infrastructuur te verzorgen. De behoefte om dit voor meer Defensie IT infrastructuren te doen neemt toe en de komende jaren moeten de Hoog gerubriceerde infrastructuren beter op elkaar aansluiten.

Deze lokale netwerken kunnen aan elkaar worden gekoppeld met behulp van satelliet- of straalzenderverbindingen tot een wereldwijd netwerk (WAN). Voor het plannen en beheren van deze netwerken is een managementsysteem ontwikkeld. Aangezien standaardbouwstenen continu in ontwikkeling zijn, zullen deze C2 systemen constant aan de huidige stand van zaken moeten worden aangepast. Tevens worden nieuwe eisen en wensen vanuit de opdrachtgever in het concept ingebed.

Organisatie:
JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Security Engineer PKI

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal een een afgeronde HBO opleiding;
 • Kandidaat is in bezit van Systems Security Certified Practioner (SSCP), Certified Information Systems Security Professional (CISSP) certificering of vergelijkbaar;
 • Kandidaat is bekend met PKI op basis van Microsoft ADCS en/of EJBCA;
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met de uitgifte en beheer van digitale certificaten;
 • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring met de implementatie van PKI oplossingen, bi voorkeur in een hoog gerubriceerde omgeving;
 • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring op het vlak van systeem en informatie beveiliging in middelgrote en/of grotere organisaties;
 • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar ervaring met Agile werken.

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met overheidsbeveiligings richtlijnen (BIR, BIO);
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met de implementatie en configuratie van de HSMs (Hardware Security Modules);
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring op het vlak van security/informatie beveiliging in grotere organisaties en complexe omgevingen;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met vulnerability scanning, detectie en rapportage.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 mei tot en met 26 mei aanstaande. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-11 06:52:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden