Security & Compliancy specialist | Amsterdam

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
 
Commercie en Ontwikkeling heeft als doel:
De reiziger helpen de reis naar de hand te zetten met een drempelloze én persoonlijke reisbeleving door samen met partners een deur-tot-deur mobiliteitsaanbod te creëren en waardevolle service te bieden.
 
Afdeling
 
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. Afdeling De afdeling IT Internationaal werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe. 
Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International staat aan de vooravond van een grote verandering in het systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien.
IT International heeft circa 40 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder. 

Doel van de functie 
 
Als Security en Compliancy Specialist speel je een sleutelrol bij het waarborgen van de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de informatie over onze reizigers, business partners en de bedrijfsvoering van NS . Je gaat werken bij het NS onderdeel International. De opdracht zal vooral bestaan uit:

 1. Het coördineren en uitvoeren van alle werkzaamheden welke nodig zijn om NS International in het kader van het AVG programma compliant te maken.
 2. Je zorgt bij het samenwerkingsverband BeNe ervoor dat de basis COBIT onderdelen ten aanzien van security en privacy zijn ingericht en draag je actief bij aan de doelstelling om de security processen van NS volwassener te maken. In die zin adviseer je ook over implementatie vraagstukken, draagt bij aan awereness en ondersteun je relevante projecten
 3. NS International vind innovatie belangrijk. Op dat vlak draag je actief bij aan de (bepaling van) de business en IT roadmaps.  

NS International implementeert onderdelen van het SAFe framework en zal steeds meer werken op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming naar andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft.
  
Verantwoordelijkheden 
De verantwoordelijkheden zijn te koppelen aan de diverse onderdelen van de opdracht. Deze opdracht kent harde tijdslijnen en is daarom ook geschikt voor ZZP-ers die we via modelovereenkomst BDA dan ook zullen concretiseren. De output per onderdeel is hierna beschreven: 

 • AVG. In mei 2018 dient NS compliant te zijn met de AVG (GPDR) richtlijnen. Vanuit NS International ben je de coördinator en zorg je dat er bewustzijn is, de noodzakelijke analyses zijn gedaan (voor 1-11-2017 en dat de realisatie heeft plaatsgevonden.
 • BeNe: Voor het samenwerkingsverband BeNe ben je verantwoordelijk dat de COBIT security en privacy zijn beschreven en geadopteerd door het MT. Gezien de afbouw van de BeNe organisatie na de herbouw van het BeNe landschap door Amadeus zul je wel rekening moeten houden met de diepgang qua implementatie. Insteek is compliant zijn bij eventuele audits en tekortkomingen die in vorige audits naar voren zijn gekomen zijn opgelost.

Innovatie: je goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het vakgebied en in de markt en kan de op agile principes ingerichte business en IT van NS International meenemen qua innovatie. De wens hierbij is meer naar innovatie voor horizon laag 2 en 3 te gaan (model van McKinsey) maar ook compliant aan wet- en regelgeving. 

Hier ga je werken

NS International biedt de reiziger hogesnelheidsvervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Met onze NS International Lounges in Amsterdam, Rotterdam, en Schiphol maken we het reizen met onze treinen extra aantrekkelijk. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag. Hiervoor werken wij samen met onze nationale en internationale partners aan de verdere ontsluiting van een internationaal spoornet. 
Als Security en Privacy Specialist kom je terecht op onze locatie in Amsterdam. 
 
Werken binnen NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken en processen een belangrijke rol spelen. Een boeiende omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. 

Functie eisen

Functie eisen
Om succesvol te zijn in deze functie ben je een conceptueel denker, een praktisch uitvoerder en resultaatgericht. Daarnaast heb je ervaring met het verkrijgen van draagvlak in een grote organisatie met uiteenlopende belangen en weet je security, privacy en compliancy op de kaart te zetten en te borgen. Je bent goed in het bijeen brengen van mensen, (internationale) samenwerking te stimuleren en gedifferentieerde belangen te verenigen tot gedragen doelstellingen.

Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • HBO opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van ICT;
 • Gecertificeerd voor een of meerdere specifieke opleidingen/cursussen op het gebied van informatiebeveiliging, informatiemanagement of IT-audit en security architectuur (bv. CISSP, CISM, CRISC, GICSP, Privacy wetgeving);
 • Minimaal 10 jaar praktijkervaring met en kennis van informatiebeveiliging;
 • Kennis van de Algemene Verordening Gegevens bescherming en kunde qua implementaties van dergelijke trajecten bij grote, complexe organisaties
 • Aantoonbare ervaring met het agile-lean werken en werken in scrumteams
 • Bekend met frameworks zoals COBIT, SAFe, ASL  

  Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
   

 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Energiek/enthousiast
 • Flexibel
 • Pro actief en actiegericht
 • Klantgericht
 • Eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Gestructureerd
 • Analytisch en overtuigend
 • Kwaliteitsgericht
 • integere en deskundige
 • Stressbestendig 
  Meedenken met de organisatie-belangen, waarbij inlevingsvermogen van belang is, zie jij als iets vanzelfsprekends. Je bent ambitieus en werkt graag in teamverband. Je kijkt verder dan je eigen takenpakket en naar de impact op andere teams. Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je bent niet bang om verbeteringen kenbaar te maken en op mensen af te stappen.
   
  De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
1364
Startdatum:
01-12-2017
Verwachte einddatum
01-12-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
30-10-2017 11:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 7 pagina’s

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 november.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-25 15:32:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden