Security Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Security Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-375
Startdatum:
03-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-03-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Security Analist

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Security Analist op basis van 36 uur per week. 

Als Medior Security Specialist je als security-analist bij aan de weerbaarheid van de Rijksoverheid tegen hackpogingen en cyberdreigingen. Dit doe je door je events en incidenten op die we zelf signaleren of die het Nationaal Cyber Security Center publiceert.
Je monitort, interpreteert en associeert logdata en komt dan met doordachte oplossingen om dreigingen weg te nemen. Als medior heb je de bevoegdheden om oplossingen aan te dragen en werk je mee in alle incidenten.
Naast je werk in de dagelijkse operatie draag je in een van onze clusters bij aan een sterker Security Operations Center. Je werkt dan bijvoorbeeld mee aan het beheer en onderhoud van tooling, het verbeteren van detectie door ontwikkeling van usecases, of het optimaliseren van de SOC-processen.

Achtergrond opdracht:
Door middel van deze opdracht draag je bij aan het versterken van het SSC-ICT SOC. Door de inzet van analisten in projecten is er tijdelijk extra capaciteit nodig.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie Security Analist

Harde eisen:

  • GIAC Certified Incident Handler (GCIH).

Wensen:

  • Kandidaat beschikt over de volgende competenties: Je bent een proactief persoon, met uitstekende communicatieve vaardigheden; Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift; Je bent service- en klantgericht; Je bent een goede teamplayer maar kan ook zelfstandig taken uitvoeren, zonodig met weinig of geen externe hulp.
  • Diepgaande kennis van een of meer van de volgende gebieden: internettechnieken en -protocollen, de structuur van webapplicaties, UNIX- /Linux-systemen, Windowsomgevingen.;
  • Je hebt kennis van beheer-, beveiligings- & projectmethodieken (ITIL, ISO 27001/2 en PRINCE2); je hebt kennis van dreigingen en risico’s met betrekking tot computernetwerken;
  • Ervaring met werken binnen een Security Operations Center als analist;
  • Ervaring met SIEM-tooling als Splunk en kennis van de normenkaders rondom informatiebeveiliging.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-17 11:48:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden