Senior Scrum Master

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel

De werkzaamheden spelen zich af binnen NS IT en specifiek binnen Business Systemen, de IT partner voor NS Reizigers Commercie. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. Binnen Business systemen werken we bijvoorbeeld aan informatiediensten als NS.nl en Reisplanner en onderhouden we de Kaartverkoopautomaat, Baliesystemen, de poortjes en paaltjes.

Afdeling

De afdeling Realisatie Internet werkt voornamelijk voor NS Commercie. Commercie is het bedrijfsonderdeel dat de wensen van de klant vertaalt in diensten en producten. Ruim 500 medewerkers regisseren de reis van de klant. De realisatie van alle online middelen (waaronder NS.nl, Mijn NS Consumenten/Zakelijk, Spoordeelwinkel) wordt uitgevoerd voor Realisatie internet.

Je komt te werken binnen de afdeling Realisatie Management – Internet. Binnen deze afdeling werken we met een kleine 50 mensen aan NS.nl, de Reisplanner en ons E-commerce platform (https://www.ns.nl/producten)/. Binnen het internetdomein hebben we de afgelopen maken wij slagen in voorspelbaar en betrouwbaar leveren middels stabiele ontwikkelstraten welke werken volgens de Agile principes. Het domein Internet wil zich typeren als een omgeving waar creativiteit en vakmanschap bij medewerkers centraal staat, waar we SAMEN met onze business producten ontwikkelen waar zowel de gebruiker als de Scrum teams trots op zijn.

Realisatie Internet bestaat uit 5 scrum teams bestaande uit UX/VD, Informatie Analisten, (Java-)developers en testers. Deze scrumteams zijn verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe applicaties en het onderhoud van deze applicaties. De scrumteams worden door een productowner vanuit de business voorzien van geprioriteerd werk.

Doel van de functie
Als Scrummaster ben je een expert in Agile/Scrum processen. Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team, de product owner en de projectorganisatie. Je zorgt ervoor dat de teams zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, zich continu blijven verbeteren en je bent verantwoordelijk voor de productiviteit van de teams. Je kunt goed samenwerken met zowel stakeholders als ontwikkelteams en weet een brug te slaan tussen beide. Niet alleen zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatiecapaciteiten en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk. Verder ben je samen met de Product Owner het eerste aanspreekpunt voor de Manager Realisatie Internet.

Werkzaamheden

Als Scrum master heb je de volgende rollen en verantwoordelijkheden:
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen verschillende ontwikkelstraten en je bent de procescoach voor zowel het ontwikkelteam als de Product owner.
Je bent faciliterend naar de teams en helpt bij het oplossen van de “Impediments” zodat de teams optimaal kunnen (blijven) functioneren.
Je neemt samen met de verantwoordelijke programma manager/projectleider verantwoordelijkheid voor het halen van deadlines.
Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat zij met de juiste focus aan de sprintdoelen kunnen werken.
Je zorgt middels de Scrum principes “inspect & adapt” dat teams zich continu blijven ontwikkelen zowel qua productiviteit als kwaliteit.
Zorg dragen dat beheer goed aangesloten wordt en blijft bij het Scrum team.
Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie.
Je bent verantwoordelijk voor een goede teamdynamiek en je coacht teams en individuen.
Je stuurt op voldoende werkvoorraden (User stories) aan het begin van de sprint.
Je bespreekt samen met de andere Scrum master de afgelopen sprint met de lijnmanager van de ontwikkelstraat (sprintrapportage).
Zorgt dat de verantwoordelijke lijnmanager in staat is om te sturen op de omgeving, zodat het team maximale productiviteit haalt.

Functie eisen

Functie eisen

We zoeken een Scrum master die een expert is op het gebied van Agile/Scrum en een grote mate van veranderkracht heeft. Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team naar het volgende maturity level in Agile. Het team is multidisciplinair en omvat UX/VD, informatieanalisten, ontwikkelaars, testanalisten en een product owner. Project managers maken geen onderdeel uit van het Scrum team, maar zijn wel degene die de projectwerkzaamhedenen aanleveren en sturen.

Je kan voor continuïteit in het teams zorgen en jouw teams blijven zich continu ontwikkelen in kwaliteit en productiviteit. Je hebt een sterke mate van organisatiesensitiviteit, weet om te gaan met verschillende belangen en verhoudingen die spelen in de omgeving van het team en weet waar nodig bruggen te bouwen om productiviteit te verbeteren. Niet alleen zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatietalent, veranderslagkracht en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk.

Opleiding, Kennis en Werkervaring
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:
Afgeronde HBO/WO opleiding
Gecertificeerd Scrum master
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Scrum master.
Aantoonbare ervaring in maturity verbetering op agile-teams
Ervaring met IT implementaties binnen complexe omgevingen en grote organisaties
Ervaring met Continuous Delivery is een pré.
Ervaring met Jira is een pré.
Kennis van DevOps is een pré.

Gedrag, vaardigheden/Competenties
• Doelgericht
• Coachend
• Communicatief
• Empathisch
• Teamspeler
• Leiderschap
• Pro-actieve houding
• Plannen en organiseren
• Flexibel kunnen reageren op een veranderende omgeving
• Stressbestendig
• Doorzettingsvermogen
• Open transparant
• Klantgericht
• Resultaatgericht

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
454
Startdatum:
2016-11-07
Verwachte einddatum
2016-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-10-28
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-10-26 20:22:24

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden