Scrum master Online | Utrecht

Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
1460
Startdatum:
27-11-2017
Verwachte einddatum:
31-12-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-11-2017 14:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

De werkzaamheden spelen zich af binnen NS IT en specifiek binnen IT Commercie & Ontwikkeling (IT C&O), de IT partner voor NS Reizigers Commercie. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten, een hoogwaardig veiligheidsprofiel, en de transformatie richting mobility integrator. Binnen IT C&O werken we bijvoorbeeld aan informatiediensten als NS.nl en de Reisplanner en onderhouden we de Kaartverkoopautomaat, Baliesystemen, de poortjes en paaltjes.
 
Afdeling

De afdeling Realisatie Internet werkt voornamelijk voor NS Commercie. Commercie is het bedrijfsonderdeel dat de wensen van de klant vertaalt in diensten en producten. Ruim 500 medewerkers regisseren de reis van de klant. Je komt te werken binnen de afdeling Realisatie Management Internet. Binnen deze afdeling werken we met ongeveer 50 mensen aan bijvoorbeeld NS.nl, de Reisplanner, de nieuwe mijnNS-omgeving en ons E-commerce platform (https://www.ns.nl/producten). Binnen het internetdomein werken volgens de Agile en Scrum-principes. Het domein Internet wil zich typeren als een omgeving waar creativiteit en vakmanschap bij medewerkers centraal staat, waar we samen met onze business producten ontwikkelen waar zowel de gebruiker als de Scrum teams trots op zijn. 

Realisatie Internet bestaat uit 5 scrum teams, allen bestaande uit UX/VD, Informatie Analisten, (Java-)developers en testers. Deze scrumteams zijn verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe applicaties en het onderhoud van deze applicaties. De scrumteams worden door een productowner vanuit de business voorzien van geprioriteerd werk.

Doel van de opdracht
Als Scrummaster ben je een expert in Agile/Scrum processen en zorg je dat zowel de teams als de omgeving van de teams naar een hoger volwassenheidsniveau worden gebracht. Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team, de product owner en de programmaorganisatie. Je zorgt ervoor dat de teams zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, zich continu blijven verbeteren en je bent verantwoordelijk voor de productiviteit van de teams. Je kunt goed samenwerken met zowel stakeholders als ontwikkelteams en weet een brug te slaan tussen beide. Niet alleen zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatiecapaciteiten en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk. Verder ben je samen met de product owner het eerste aanspreekpunt voor de Manager Realisatie Internet. 
 
Werkzaamheden

Als Scrum master heb je 2 teams onder je hoede (CMS- & Ecommerceteam) en heb je de volgende rollen en verantwoordelijkheden:
1. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen deze 2 teams en je bent de procescoach voor zowel het ontwikkelteam als de product owner. Je faciliteert de Scrum events voor de teams, je coach de Scrum rollen en draagt zorg voor een goede kwaliteit van de Scrum artefact.
2. Je bent faciliterend naar de teams en helpt bij het oplossen van de “Impediments” zodat de teams optimaal kunnen (blijven) functioneren.
3. Je neemt samen met de verantwoordelijke programma manager verantwoordelijkheid voor het halen van programmadoelstellingen.
4. Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat zij met de juiste focus aan de sprintdoelen kunnen werken.
5. Je zorgt middels de Scrum principes “inspect & adapt” dat teams zich continu blijven ontwikkelen zowel qua productiviteit als kwaliteit. 
6. Zorg dragen dat beheer goed aangesloten wordt en blijft bij het Scrum team.
7. Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie.
8. Je bent verantwoordelijk voor een goede teamdynamiek en je coacht teams en individuen.
9. Je stuurt op voldoende werkvoorraden (user stories) aan het begin van de sprint.
10. Je bespreekt samen met de andere Scrum masters de afgelopen sprint met de lijnmanager van de ontwikkelstraat (sprintrapportage).

Functie eisen

We zoeken een Scrum master die een expert is op het gebied van Agile/Scrum en een grote mate van veranderkracht heeft. Iemand die enerzijds zijn focus heeft op de Scrum principes, events en artefacts, maar anderzijds middels individuele- en teamcoaching het team kan laten groeien naar een hoger maturiteitsniveau op gebied van Agile/Scrum, Continuous Delivery en DevOps.
 
Gedrag, vaardigheden/Competenties
• Coachend
• Veranderkracht
• Communicatieve vaardigheden
• Empathisch
• Teamspeler 
• Proactieve houding
• Resultaatgericht
• Focus op feedback(loops) 
 
Opleiding, Kennis en Werkervaring     
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:
• Afgeronde HBO/WO
• Gecertificeerd Scrum master
• Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Scrum master
• Aantoonbare ervaring in maturity verbetering op Agile-teams
• Ervaring met IT implementaties binnen complexe omgevingen
• Ervaring met Continuous Delivery 
• Ervaring met Jira 
• Kennis van DevOps
• Technische achtergrond/ervaring is een pré.
• Nederlands en Engels is een vereiste.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 7 pagina’s 

Gesprekken vinden plaats op Donderdag 23 november tussen 14 en 17 uur 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-11-14 09:27:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden