Scrum Master | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Scrum Master is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2024-468
Startdatum:
12-04-2024
Verwachte einddatum:
31-10-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
08-04-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Scrum Master

Opdrachtomschrijving

Wat wordt van de scrummaster verwacht:

De scrummaster heeft als doel een succesvol team te creëren en werkt met de teamleider en de deliverymanager samen om dit doel te bereiken.
De scrummaster is een dienend leider (gedrag) voor het development/agile team, die de voorwaarden creëert om als team succesvol te zijn.
De scrummaster helpt het team focussen op het leveren van diensten en het vervullen van de afspraken die zij met de productowner hebben. Hij of zij fungeert als een facilitator, vergemakkelijkt de communicatie, stimuleert het team om zelf processen te optimaliseren, zorgt ervoor dat het team de middelen heeft die het nodig heeft en verwijdert tijdig alle belemmeringen voor het team. De scrummaster zorgt dat de binnen het team afgesproken rituelen ook worden nagekomen. Elk team kiest zijn eigen werkwijze en evalueert hierin (dat kan bv Scrum of Kanban zijn).

De scrummaster geeft de omgeving van het team aan hoe met het team samengewerkt kan worden op opdrachten binnen kunnen komen en zorgt ervoor dat team en omgeving zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. De focus ligt op (de mensen in) het team en de productiviteit van het team. Impediments verwijderen is een belangrijke taak van de scrummaster: impediments weerhouden het team om effectief te zijn. Er is een verschil tussen blokkades en impediments. Blokkades zitten het halen van het sprintdoel onmiddellijk in de weg. De scrummaster is creatief in het oplossen van impediments en blokkades.
De scrummaster helpt het team conform de DICTU kaders te werken.

Achtergrond
Je wordt scrummaster van de teams Mozart en ABEL beheren en ontwikkelen we een aantal applicaties die gebruik maken van een breed scale aan technieken voor RDI. Team ABEL beheert en door ontwikkelt applicaties met wat “oudere” technieken, b.v PLSQL, maar ook Java/springboot, en Team Mozart beheert en door ontwikkelt applicaties welke zijn opgezet met kubernates containers. De teams zijn net gestart, en we zoeken dan ook een ervaren scrummaster die de teams verder kan professionaliseren. De medewerkers hebben ervaring met agile werken.

Organisatie
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Scrum Master

Harde-eisen

  • HBO/WO, PSM1;
  • HBO/WO, SAFe 6 Agilist;
  • Scrum Master (4 jaar).

Wensen

  • Kennis van Scrum en DevOps.

Competenties

  • Verbinder;
  • Coachen, mentorschap, faciliteren en monitoren;
  • Je hebt een drive om organisatieprocessen te verbeteren en je bent dan ook continu bewust van wat er in de organisatie en omgeving speelt;
  • Je bent prettige samenwerkingspartner en vraagbaak: collega’s kunnen op jou bouwen en altijd bij jou terecht voor vragen of adviezen;
  • Je weet medewerkers te motiveren om tot de beste (team- en werk) resultaten te komen;
  • Je hebt oog voor de ontwikkeling van anderen én jezelf.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-05 08:40:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden