Scrum Master | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0841
Startdatum:
01-09-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10-08-2022 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op zoek naar een Scrum Master op basis van 32-36 uur per week. 

Als Scrum Master zorg je ervoor dat het kenniscentrum niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Je werkt nauw samen met o.a. de product owners en je bewaakt het Agile gedachtegoed. Je weet door het coachen van de teamleden met enthousiasme en energie het team nog beter te laten worden.

Als Scrum Master spelen je persoonlijke kwaliteiten een doorslaggevende rol. Je bent een persoonlijkheid die aanwezig is en dienend leiderschap uitdraagt. Je bent een teamplayer en bouwt samen met het team aan ontwikkeling en verbeteringen. Kortom, binnen ons kenniscentrum heb je als Scrum Master een cruciale rol die essentieel is voor het bereiken van onze ambities.

Als bevlogen scrum master heb je ervaring met coaching op het gebied van zowel persoonlijk- als teamcoaching. Je werkt samen met product-owners voor het bepalen van de volgorde van gevraagde activiteiten. Met hen houd je ook de backlog bij en prioriteer je de werkzaamheden. De sprintplanning stel je op met je teams. Je organiseert teambijeenkomsten je bent voor de teams het aanspreekpunt, onder meer voor de afstemming van alle werkzaamheden.

Omschrijving opdracht:
Het kenniscentrum Architectuur wil focus aanbrengen in haar architectuurproducten en standaarden zodat dit goed aansluit bij de gemeentelijke behoefte. Zodat waar het kenniscentrum voor staat in de kern goed wordt uitgevoerd. Hiervoor willen we – binnen het kenniscentrum – met enkele Agile teams werken om verschillende kerntaken uit te voeren. Daarom zijn we op zoek naar een scrummaster om ons te helpen in dit proces.

Organisatie:
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een krachtige lokale overheid. VNG Realisatie stelt daarbij de lokale uitvoering van de maatschappelijke opgaven door gemeenten centraal. Onder meer door het actief participeren in de netwerken van gemeenten en hun partners, daar samenwerking te stimuleren via ‘samen organiseren’ en waar mogelijk standaarden te ontwikkelen die de dienstverlening van gemeenten verbeteren. Zo draagt VNG Realisatie bij aan vier gemeentelijke speerpunten:

1. werken als één overheid, met leden en partners, aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op sociaal, fysiek en veiligheidsdomein;
2. verbeteren van de dienstverlening;
3. een efficiënte en wendbare organisatie;
4. anticiperen op de toekomst.

Kenniscentrum Architectuur:
Om adequaat in te spelen op maatschappelijke opgaven, bewegen gemeenten toe naar een vernieuwde informatievoorziening volgens de informatiekundige visie Common Ground.

Dit heeft impact op de architectuurproducten en standaarden van VNG Realisatie, en op de manier waarop keten- en netwerkpartners binnen de overheid hun gegevens ontsluiten. Bijvoorbeeld de beweging van de bestaande StUF-standaarden naar APIstandaarden en breder, de beweging naar een architectuur volgens het GEMMA Gegevenslandschap.

Binnen het kenniscentrum Architectuur is de kennis verzameld over informatie- en bedrijfsarchitectuur en standaarden op het gebied van informatievoorziening in het gemeentelijk domein. Onder meer architecten, informatieanalisten en API-specialisten faciliteren, ondersteunen, begeleiden, promoten en borgen de ontwikkeling en gebruik van architectuur en standaarden.

Resultaat van de opdracht:

 • Draagt zorg voor het optimaal scrumproces door het identificeren van activiteiten en het verwijderen van belemmeringen;
 • Draagt bij aan het creëren van een veilige omgeving met kwalitatieve interacties tussen teamleden en bieden van ondersteuning aan het team in het behalen van hun persoonlijke doelen;
 • Is verantwoordelijk voor het managen van de grenzen die Scrum heeft voorgeschreven om zelforganisatie mogelijk te maken; time boxen om risico’s te minimaliseren, gefocuste inspanningen, cross-functionele samenwerking, releasebare resultaten, gevalideerd leren.

En uiteindelijk dat de product owner tevreden is met het afleveren van het product aan het einde van elke sprint.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • HBO werk -en denk niveau, opgedaan door minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op HBO- niveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als gecertificeerd Scrum Master in een complexe IT-omgeving, met een sterke focus op coachen, mentorschap, faciliteren en monitoren.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van teams in transitie naar Agile werken;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als coach zowel persoonlijk als team coaching;
 • Uit het cv en de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera.) beschikt over de harde eisen en eventueel wensen;
 • De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde: – Resultaatgerichtheid; – Klantgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn; – Samenwerken; – Flexibiliteit; – Coachen; – Communicatief; – Geïnteresseerd.

Wensen:

 • Aantoonbare ervaring in het begeleiden van teams in transitie naar agile werken. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van de informatiehuishouding in gemeenten of andere overheden. Kennis graag motiveren in begeleidend schrijven;
 • PSM scrum gecertificeerd?

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12 augustus, van 9.00 tot 12.00 uur online. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-07-27 14:12:08

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden