Scrum Master | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0659
Startdatum:
01-07-2022
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
08-06-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken op zoek naar een Scrum Master op basis van 36 uur per week.

Als Scrum Master ben jij de veranderaar in het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarom is de rol niet beperkt tot de grenzen van je teams. Wij zoeken iemand die invloed heeft op de omgeving met als doel teams zoveel mogelijk autonoom te laten werken. Voor Dynamics CRM en SharePoint is het agile werken (gedeeltelijk) opgestart en kan een scrummaster niet aan de teams ontbreken.

JIJ:

 • Bent coach van de teams en de Product Owners, zodat samenwerking binnen het team en met de organisatie continu verbetert en begeleid de teamleden in de Agile werkwijze;
 • Zorg je voor effectieve afstemming en communicatie tussen teams, Product Owners en stakeholders;
 • Benadert grote aanpassingen in processen en documentatie op een projectmatige manier;
 • Draagt bij aan de leer- en ontwikkeltrajecten voor collega’s;
 • Weet wat er speelt in je vakgebied en gebruikt dit in je adviezen.

Achtergrond opdracht:
Als Scrum Master bij Buitenlandse Zaken draag je bij aan een veilig en functioneel digitaal werkklimaat. Door de veranderende behoeftes en eisen van onze gebruikers moeten onze bedrijfsapplicaties constant worden geoptimaliseerd. Jij helpt het team om bedrijfsapplicaties optimaal aan te laten sluiten op het werkproces en de behoeften van ons ministerie. Door jouw kennis en ervaring weet je het team optimaal te laten presteren en faciliteert teams en teamleden om bij te dragen aan een goed werkend en toegankelijk product. Daarnaast betrek, ondersteun en train je collega’s in de Agile werkwijze.

Organisatie:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.

Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie:
De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie (IDI) is verantwoordelijk voor de I(CT)- voorziening van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met ruim 100 medewerkers voert IDI regie op externe leveranciers (zowel commercieel als overheidspartijen) die I(CT)-diensten aan BZ leveren, zodat de 5000 collega’s in binnen- en buitenland optimaal digitaal kunnen (samen)werken. IDI is de strategisch partner van de departementsleiding op het gebied van digitalisering en ondersteunt het departement en de posten om digitaal professioneel te functioneren. Door de inzet van nieuwe technologieën wil BZ vooroplopen als wereldwijd digitaal opererende diplomatieke dienst. Het wereldwijde ICT-netwerk, dat ook in minder ontwikkelde landen goed moet werken, de hoge beveiligingseisen die gelden voor internationale samenwerking, de BZ-Cloud omgeving en een inspirerend Data Competence Centre zorgen voor een uitdagende werkomgeving voor een I(CT)- professional.

De Directie Informatievoorziening en Digitale Innovatie valt organisatorisch direct onder de plaatsvervangend secretaris-generaal (PSG), met aan het hoofd de directeur IDI, tevens CIO van BZ. Doelstelling is digitalisering nog meer te positioneren als strategisch element in de primaire en ondersteunende processen van BZ. De Directie IDI bestaat uit 6 clusters: Strategie en Portfolio, Advies en integratie, Informatiemanagement, Functioneel beheer, Security Centre en Data Competence Centre. Het managementteam staat onder leiding van de CIO/directeur IDI en bestaat uit de clusterhoofden en de business controller.

IDI voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie door te streven naar een evenwichtige verdeling van medewerkers naar leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties. IDI zoekt niet naar ‘standaardmedewerkers’ volgens een sjabloon. Teams worden samengesteld uit een diversiteit van individuele medewerkers die elk vanuit hun specifieke persoonlijkheid, kennis, vaardigheden, ervaring en interesses iets bijzonders toevoegen. Het meebrengen van bijzondere persoonlijke voor BZ relevante eigenschappen wordt dan ook gewaardeerd.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Opleiding / certificering scrum framework;
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring als Scrum Master;
 • Uitstekende kennis van het Scrum Framework;
 • Kennis van DevOps organisatie en processen;
 • Je beschikt over coachende vaardigheden.

Wensen:

 • Competenties: – Analyseren; – Samenwerken; – Omgevingsbewustzijn; – Plannen en organiseren; – Klantgerichtheid; – Voortgangscontrole;
 • Je bent zowel analytisch als sociaal sterk en hebt een grote passie voor vernieuwing;
 • Je krijgt je collega’s zonder moeite enthousiast mee in de Agile werkwijze;
 • Communiceert open en helder.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 13 juni 09.00-10.00/15.00-17.00u. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-31 09:20:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden