Scrum Master | Almelo

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2022-0501
Startdatum:
09-05-2022
Verwachte einddatum:
30-11-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-04-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Enkele jaren geleden is er ‘bottom up’ gestart met Agile werken binnen de Justitiële Informatiedienst. Per april heeft er een reorganisatie plaatsgevonden waarbij de voorheen gescheiden business- en ondersteunde ICT-afdeling verenigd zijn in de nieuwe afdeling JGenR. De afdeling heeft een BusDevOps model als organisatiestructuur voor ogen om verdere samenwerking/professionalisering mogelijk te maken. Als Scrum Master richt jij je op de groei van DevOps teams endraag je bij aan de verdere aansluiting van de ‘business’.

Opdrachtbeschrijving:

Als SM weet jij je te onderscheiden. Je bent een echter katalysator in organiatieverandering. Met ruime ervaring ga je twee DevOps teams coachen. Je bent verantwoordelijk om de teams optimaal te laten functionalisten. Met je coachende ervaring richt jij je op zowel op het individu als op het team als geheel. Je coacht het team op teamvolwassenheid en eigenaarschap, om de samenwerking te maximaliseren en het zelforganiserend vermogen te vergroten.

Jij draagt Agile, DevOps en Scrum waarden en principes uit, maar bent geen evangelist. Je laat zien waar en wanneer het handelen haaks staat op deze uitgangspunten en maakt inzichtelijk hoe het ons als organisatie helpt om daar verandering in aan te brengen.

 • Je bent sensitief om problemen en kansen te signaleren.
 • Je helpt het team voortdurend nieuwe perspectieven en mogelijkheden te zien.
 • Je stimuleert het team om zich continu te blijven ontwikkelen en oplossingen te vinden voor hun belemmeringen, om de prestaties en het werkplezier te vergroten en de afdelingsdoelstellingen te bereiken.
 • Je wendt desgewenst en waar nodig je ruime kennis en ervaring aan om de teams hiertoe in staat te stellen.
 • Je weet wanneer een interventie noodzakelijk is.
 • Je draagt zorg voor het oplossen van taaiere belemmeringen, waar het team nog niet aan is om zelfstandig op te lossen.
 • Je past je stijl en de instrumenten die je inzet aan op het volwassenheidsniveau van het team en haar omgeving.
 • Je zorgt voor een goede teamdynamiek en kunt goed omgaan met weerstand.
 • Je helpt met onderwerpen als reflectie en omgaan met verschillen van inzicht, zodat teamleden zichzelf en elkaar continu evalueren en verbeteren.
 • Je draagt bij aan het creëren van een cultuur waarin men niet bang is om fouten te maken.
 • Je bent een kei in effectief faciliteren en doet dit wanneer gevraagd en/of nodig is.

Buiten het team werk je samen met andere Scrum Masters om team overstijgende belemmeringen opgelost te krijgen. Justid is een van oorsprong waterval gedreven organisatie. Als organisatie willen we verdere stappen zetten in het Agile werken. Samen met je collega Scrum Masters heb je een aandeel in het begeleiden van de te nemen stappen. Om de benodigde veranderingen voor elkaar te krijgen heb je ruime ervaring met veranderprocessen, kun je patronen zien, bespreekbaar maken en helpen bestaande structuren af te bouwen om zo de verandering te internaliseren.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • PSM-II of A-CSM of CSP-SM gecertificeerd (of beschikt over aantoonbare vergelijkbare kennis en ervaring)
 • 3 jaar HBO/WO werk-en denkniveau. (Bij voorkeur een technische opleiding)
 • 3 jaar ervaring in het professionaliseren en coachen van zelforganiserende teams en teamleden individueel
 • 3 jaar ervaring als Scrum Master van meerdere (Devops) softwareontwikkelteams, bij voorkeur in verschillende organisaties
 • 3 jaar ervaring met het geven van trainingen/workshops (voor introductie van nieuwe denkwijzen, methoden en raamwerken)

Wensen:

 • Kandidaat kan onderbouwen hoe hij/zij invulling geeft aan de gevraagde competenties:Empathisch Goed kunnen luisteren Coachend Analytisch Communicatief Flexibel, maar doelgericht Overtuigingskracht Gecommitteerd (aan de groei van anderen) Nieuwsgierig Motivator Reflecterend en zelf reflecterend
 • Aanvullende kennis:LeSS practitioner of gelijkwaardig gecertificeerd. Ruime ervaring met het bespreekbaar maken van spanningen/gevoeligheden in het team en feedback geven op houding/gedrag/functioneren van teamleden. Voldoende software engineering kennis (om de teams inhoudelijk te kunnen ondersteunen.) Ervaring met BusDevOps.
 • Overige functiewensen:Ervaring met het (bege)leiden van een Agile transformatie.Kennis van het justitiële domein.Ervaring met het opzetten en faciliteren van vakgroepen/gilden.Training gevolgd op het gebied van team coaching.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op Week 18/19. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-04-25 12:42:22

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden