Release Train Engineer (RTE) | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Release Train Engineer (RTE) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1438
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
30-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 103,40


Sluitingsdatum aanvraag:
26-10-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Release Train Engineer (RTE)

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Release Train Engineer (RTE) op basis van 36 uur per week. 

Als Release Train Engineer (RTE) draag je bij aan het opstarten en doorontwikkelen van de Agile Release Train (ART) Management Informatie (MI). Daarbij breng jij jouw duidelijke visie op (SAFe) agile werken in de praktijk en werk je samen met o.a. de Product Manager, Solution Architect en een transformatieteam bij borgen van de SABel (SAFe implementatie van de Belastingdienst) werkwijze.

Binnen de keten Generiek Kantoor en Toezicht (GKT) van de Belastingdienst wordt een nieuwe ART opgericht die de strategische en tactische Management Informatie (MI) voor de Belastingdienst ontwikkelt en beheert. Deze MI stelt gebruikers in staat om gefundeerde data gedreven beslissingen te nemen, te verantwoorden en gericht te sturen op het behalen van de beoogde doelstellingen.

In de ART MI werken ca. 60 collega’s van de Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) die ervaren en bedreven zijn in het ontwikkelen en beheren van structurele dashboards en (eenmalige) rapportages. Het betreft hier de voortbrenging van analytische producten, dat vraagt een scherpe blik op welke elementen uit SAFe/SABel zinvol zijn om toe te passen.

Als RTE leer je jouw collega’s in de ART alles over de Scaled Agile theorie, praktijk en regels. Je stimuleert ze om zich op dit vlak voortdurend te blijven ontwikkelen. Hierin werk je samen met Agile Coaches vanuit de Belastingdienst, RTE’s van andere ART’s en de Scrum Masters vanuit de teams. Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen van het Agile werken buiten de ART MI en zorg je voor een goede samenwerking tussen de ART met haar omgeving.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de RTE zijn:

 • Het efficiënt en effectief laten draaien van de ART (Het managen en optimaliseren van de flow van business waarde door de keten);
 • Het stimuleren van samenwerking binnen de ART, en tussen de stakeholders en ART op alle niveaus;
 • Zorgen voor transparante communicatie over de voortgang;
 • Het helpen bij managen van risico’s, impediments, afhankelijkheden en raakvlakken;
 • Stimuleren van continu verbeteren en gebruik van Agile technieken, waaronder SABel, SAFe en SCRUM;
 • De RTE ondersteunt meerdere niveaus (de teams in de ART & het team of teams) en moet het inzicht hebben om over al die niveaus haar taken en inspanning te verdelen. Je levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de doelen van de ART zodat de teams hoogwaardige analytics producten kunnen maken.

Achtergrond Opdracht:
De Belastingdienst wil burgers en bedrijven centraal stellen door middel van de Agile werkwijze . Agile werken draagt bij aan het vergroten van klantgerichtheid, wendbaarheid en voorspelbaarheid. Om te werken naar een uniforme Agile Werkwijze die toepassing heeft op de gehele Belastingdienst, is het referentiemodel SABel (SAFe Agile Belastingdienst) opgesteld. Het SABel model is gebaseerd op SAFe en is verrijkt met Belastingdienst specifieke elementen.

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) werkt voor directies van de Belastingdienst die belast zijn met de fiscale behandeling van burgers en bedrijven én voor bedrijfsvoering. DF&A levert signaalmodellen en informatiedashboards die zijn gebaseerd op de analyse van ‘big data’ en die de organisatie inzicht geven in de mogelijkheden om werkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. 

Eisen en wensen voor de functie Release Train Engineer (RTE)

Harde eisen:

 • SAFE Release Train Engineer;
 • Relevante werkervaring als Release Train Engineer ( 3 jr ).

Wensen:

 • Competenties: – Aansturen groep; – Resultaatgericht; – Flexibiliteit; – Omgevingsbewustzijn; – Plannen & organiseren;
 • Je bent een ervaren RTE en hebt deze rol al enkele jaren vervult en/of toegepast bij meerdere relevante organisaties;
 • Je hebt opleidingen op het gebied van Scaled Agile afgerond, zoals Leading SAFe;
 • Je hebt opleidingen op het gebied van Scrum en/of Kanban afgerond, zoals Certified Scrum Master (CSM) of Professional Scrum Master (PSM2);
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het coachen van een team;
 • Je hebt affiniteit met management informatie, data en analytic;
 • Werkervaring in grote / complexe organisaties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-24 12:26:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden