Release Train Engineer Ontvangen & Mededelen | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Release Train Engineer Ontvangen & Mededelen is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-717
Startdatum:
15-06-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 93,00


Sluitingsdatum aanvraag:
18-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Release Train Engineer Ontvangen & Mededelen

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Release Train Engineer, Ontvangen / Mededelen op basis van 36 uur per week. 

Voor de Agile Release Trains van Ontvangen en Mededelen zoekt M&M Messaging een Release Train Engineer (RTE). De werkzaamheden vinden plaats in een dynamische omgeving op het snijvlak van functionaliteit en techniek. In het kader van de Safe Transitie zoeken wij een RTE die verantwoordelijk is voor het faciliteren van de verschillende events, en daarbij ook de scrum masters meeneemt in deze professionalisering. Daarbij ben je het aanspreekpunt van de treinen en focus je in eerste instantie op procesbewaking en de inrichting van metrieken. Ervaring in de rol als RTE en kennis van SAFe/Agile is een belangrijke voorwaarde. Daarnaast zijn enthousiasme en assertiviteit belangrijke eigenschappen die wij graag terug zien. Je bent niet bang om je nek uit te steken en kunt goed omgaan met weerstand. Je voelt je eigenaar van de verandering die nodig is om de teams en de treinen goed te laten (samen-) werken en acteert hier naar.

Als RTE zorg je er voor dat de Agile Release Trains soepel gaan lopen en stuur je op het realiseren van business waarde. Je streeft naar een zo hoog mogelijke productkwaliteit en in geval van belemmeringen zoek je naar oplossingen.

Dit doe je onder andere samen met de Product Manager en de System Architect. Je coördineert, faciliteert, communiceert en brengt risico’s en afhankelijkheden tussen teams in kaart. Je werkt daarvoor samen met stakeholders op meerdere niveaus. Je bent in staat een overall inzicht te geven van lopende zaken en uitdagingen, en zorgt ervoor dat deze juist belegd worden. Hierbij zal ook een coachende rol gevraagd worden richting de Scrum Masters. In eerste instantie zal de nadruk liggen op het opstarten van de release trains en organiseren en faciliteren van events om te zorgen dat deze de juiste inhoud en deelnemers hebben. Daarnaast ga je aan de slag met het realiseren van metrieken binnen de verschillende teams. Verder heb je oog voor het voortbrengingsproces, de automatisering(development pipeline) en de technische vaardigheden van het de teams. 

Achtergrond Opdracht:
De afdeling Ontvangen en Mededelen (O&M) omvat alle applicaties die binnenkomende en uitgaande informatiestromen (papier én digitaal) van de Belastingdienst verwerken en/of routeren. Populair gezegd is O&M de digitale postkamer van de bedrijfsprocessen bestaande uit Aangifte, Aanslag, Inning, Gegevens, Douane en Toeslagen. Ten behoeve van de vele informatiestromen is er sprake van informatie-uitwisseling tussen diverse O&M applicaties onderling, maar natuurlijk ook daarbuiten. 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Release Train Engineer Ontvangen & Mededelen

Harde eisen:

  • SAFE Release Train Engineer: HBO Werk- en denkniveau;
  • Ervaring als RTE ( 2 jr );
  • Kennis en ervaring met SAFe /Agile werken ( 5 jr ).

Wensen:

  • Competenties: Organisatiesensitiviteit, Creativiteit, Overtuigingskracht, Resultaatgerichtheid, Samenwerken, Omgevingsbewustzijn, Plannen en Organiseren;
  • Goede kennis van applicatieontwikkeling, Bij voorkeur kennis van DevOps voortbrenging, Aantoonbare kennis /certifcaten mbt Agile /SAFe;
  • Je bent in staat om een team beter te laten (samen)werken; – Je bent in staat om complexe vraagstukken te vereenvoudigen en je omgeving hier mee te nemen en te overtuigen; – Je bent in staat om samenwerking tussen de diverse stakeholders binnen en buiten de keten te bevorderen; – Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-11 09:40:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden