Release Train Engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Release Train Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-703
Startdatum:
05-06-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


€ 103,00


Sluitingsdatum aanvraag:
11-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Release Train Engineer

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Release Train Engineer op basis van 32 uur per week.

Als release train engineer inspireer je jouw medewerkers tot het leveren van meerwaarde voor onze interne klanten. Je stimuleert jouw Productteams om verder te groeien naar high-performance teams. Dit doe je volgens de richtlijnen van bijvoorbeeld Lean, Agile/SAFe, less, Scrum en Agile Manifesto. Als leidinggevende en gesprekspartner van het management van de afdeling heb je net zoals wij een laagdrempelige stijl met oog voor de relatie, waarin elkaar aanspreken doodgewoon is. Daadkrachtig neem je besluiten, zowel op operationeel, tactisch en strategisch niveau, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen en belangen binnen de organisatie.

Samen met de teamleiders (Product Managers en Development Managers), Scrum masters, Productowners en Architecten breng je als release train engineer de Productteams in positie. Vanuit jouw visie beweeg en verbind je de teams. Hierbij bewaak je de groei naar DevOps voor de gehele IV- organisatie, de resultaten en de voortgang. Met jouw coachende skills geef je richting en vertrouwen aan je medewerkers. Je creëert ruimte voor hun talenten en vergroot de duurzame inzetbaarheid. Als release train engineer richt je processen optimaal in en help je mede grote Agile-evenementen, zoals PI-events, inspect & adapts en sprintwisseldagen te organiseren. Om verstoringen in het proces te voorkomen en risico’s te minimaliseren communiceer je veel met stakeholders. Samen streef je naar het continu verbeteren van de gehele release train.

Je bent een verbinder en een netwerker. Je weet je omgeving te enthousiasmeren en inspireren. Met jouw talent en ervaring weet je de rol van release train engineer binnen afdeling Generieke Ondersteunende Services tot een nog hoger volwassenheidsniveau te brengen. Sta je daarnaast voor operationeel excelleren, faciliteren van transformaties, continu verbeteren en waarde leveren voor klanten? Mooi, want daar staan en gaan ook wij voor. We maken graag kennis met je! 

Achtergrond opdracht:
De Belastingdienst Directie Informatievoorziening (IV) is een belangrijk organisatieonderdeel in het ondersteunen van de bedrijfsprocessen voor de hele organisatie. Generieke Ondersteunende Services is één van de nieuwe afdelingen in het nieuwe onderdeel van Generieke Voorzieningen en heeft als doel om te komen tot versnelling en verbetering van realisatie, deployment, onderhoud en beheer van IV-(deel)oplossingen. Om deze versnelling en verbetering te kunnen bereiken worden herbruikbare patronen gebruikt, worden marktproducten ingezet die alleen geconfigureerd hoeven te worden en worden handmatige activiteiten waar mogelijk en nuttig geautomatiseerd. Dit maken en onderhouden gebeurt in multidisciplinaire teams van deskundige medewerkers. De kwaliteit van de IV-oplossingen wordt letterlijk bepaald door deze teams, door de deskundigen en gebruiken een agile werkwijze.

Verantwoordelijkheid, overzicht, transformatie, innovatie en DevOps: dat alles en veel meer vind je terug in deze uitdagende rol van teamleider en release train engineer. Je werkt voor de afdeling Generieke Ondersteunende Services. Jouw teams innoveren, ontwikkelen, accepteren, testen, produceren en beheren IT voorzieningen die er onder andere voor zorgen dat alle Java teams binnen de IV-organisatie succesvol kunnen ontwikkelen. Ambitie is om voor de afnemers van de GOS diensten platformen te leveren waarop zij snel kunnen ontwikkelen en deployen.

De visie is om een robuust platform dienst te leveren. Waarbij de slogan is “GOS maakt IV mogelijk”
De diensten zijn:

  • Sofware Delivery Platform als producten leveren voor containers en traditionele voortbrenging technieken;
  • Developer Portal realiseren met dashboarding (om als GOS end-to-end haar producten vanuit het platform te leveren);
  • Ondersteunen bij het uitfaseren van verouderde technologieën. Samen met vijf collega teamleiders geef je leiding aan ruim 150 medewerkers verdeeld over meerdere Productteams. Jij maakt deel uit van het managementteam en bent samen met collega-teamleiders en het afdelingshoofd verantwoordelijk voor de samenwerking en samenhang binnen de afdeling. Jullie zijn integraal verantwoordelijk en zijn in staat om in bepaalde situaties elkaars rol over te nemen. 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Release Train Engineer

Harde eisen:

  • SAFE Release Train Engineer: Je hebt bij voorkeur certificaten op gebied van Agile/SAFe, PSM, PSPO en/of release train engineer;
  • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt leidinggevende ervaring aan software ontwikkelteams (5 jaar);
  • Je kunt op tactisch niveau meedenken over de inrichting en doorontwikkeling van de afdeling en je hebt ervaring met SAFe;
  • Je hebt ervaring met organisatietransformatie, implementatie van DevOps en/of cultuurverandering binnen een grote complexe organisatie.

Wensen:

  • Competenties: – omgevingsbewustzijn; – organisatiesensitiviteit; – overtuigingskracht; – aansturen groep; – ontwikkelen medewerkers.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-09 08:11:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden