Senior Relatiemanager | Den Haag

Functie omschrijving

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Ivm de organisatie ontwikkeling en nieuwe indeling afdeling Relatiemanagement is extra capaciteit nodig.

De functie van Relatiemanager is ondergebracht bij de afdeling Klantmanagement van de eenheid Services. Als Relatiemanager ben je verantwoordelijk voor één of meerdere klanten. Je weet onze (standaard) business services bij klanten te positioneren en te promoten. Daarnaast heb je oog voor de (latente) behoefte van klanten als het gaat om hun informatievoorziening. Deze klantbehoeftes koppel je vervolgens aan IT dienstverlening van SSC-ICT. Contacten met opdrachtgevers onderhoud je op tactisch niveau. Samen met collega’s van relatiemanagement ontwikkel je één lijn in onze dienstverlening. Je houdt de interne organisatie op de hoogte van ideeën en behoeften van klanten en zorgt dat deze worden opgenomen in het klantportfolio. Daarnaast vertaal je de klantvraag met servicemanagement in offertes. Ook ben je verantwoordelijk voor de levering van specifieke rapportages over de geleverde diensten en je communiceert deze met de klant. In meerjarenplannen werk je mee aan de wijze waarop gestuurd wordt op een optimale afname uit het serviceportfolio. Je sluit dienstverleningsafspraken (DVA’s) met afspraken en de randvoorwaarden van diensten af. Aan de hand van deze DVA’s en het afgesproken budget voer je regie op onze dienstverlening aan de klanten. Escalaties manage je op tactisch niveau in afstemming met gebruikers, klanten, leveranciers en binnen SSC-ICT zelf.

Functie eisen

 • Aantoonbare ervaring als Relatiemanager ICT zoals in taken in resultaatgebieden is beschreven 4 jaar ervaring in vergelijkbare functie, minimaal 2 jaar bij overheid)
 • Kennis van IT informatievoorziening in relatie tot dienstverlening
 • Aantoonbare ervaring op het grensvlak van klant en ICT
 • Aantoonbare ervaring met ITIL Service Management processen
 • Professional ITSM Alignment of IT and the Business (ISO 20000); ITIL Service Design; ITIL Service Offerings and Agreements
 • Opleiding HBO + niveau/WO
 • Aantoonbare ervaring uitvoering offerte proces (in een BLS – baten /lasten) binnen de overheid (van offerte tot en met doorbelasting).
 • Kennis van services level agreements, DAP’s (Afspraken en Procedures) en DFA’s; (Financiële Afspraken), raamcontracten en aanbestedingen;
 • Kennis van de inhoud van hard- en software van infrastructuren;
 • Vaardigheid in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van nieuwe ideeën en concepten
 • Inzicht in het beleid, doelstellingen, beleids- en beheervelden en producten van SSC-ICT;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Uitstekende communicatieve – en sociale vaardigheden
 • Een hoog conceptueel denkniveau

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
1200
Startdatum:
2017-10-06
Verwachte einddatum
2018-01-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-09-25
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV max 5 pagina’s en in het Nederlands

Gesprekken vinden plaats op Woensdag 4 oktober 2017, tussen 9:00-13:00

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-09-21 11:16:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden