Red Hat Linux expert | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0277
Startdatum:
14-03-2022
Verwachte einddatum:
13-03-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
04-03-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Red Hat Linux expert op basis van 36 uur per week.

DICTU is op zoek naar een Technisch Applicatibeheerder (TAB) met Red Hat Linux kennis (gecertificeerd RHCE versie 7+) voor het verder ontwikkelen en beheren van onze applicatieplatforms en -omgevingen.

De afdeling Vertrouwelijke Informatie (VI) is gestart met een nieuwe teamindeling op basis van DevOps. Met de nieuwe teamindeling kent VI twee soorten DevOps teams te weten Applicatieteams en Voorzieningenteams.

Een Applicatieteam heeft twee soorten applicatiebeheerders: Functionele Applicatiebeheerders (FAB met focus op software) en Technisch Applicatiebeheerders (TAB met focus op platform). Het LINUX platform bestaat uit servers, serverproducten en andere standaard bouwblokken die door de voorzieningenteams worden geleverd. In de dagelijkse gang van zaken is de TAB een spin in het web binnen het applicatieteam. De TAB zorgt voor alle platform gerelateerde beheerwerkzaamheden rond de applicatie en brengt software changes naar de omgevingen ACC, LAP, LOK, PPR en PRD.

Het applicatieteam is een DevOps team. Voor snelle en soepele releases tot en met PRD, is het belangrijk dat alle omgevingen (OTAP of NPR/PRD) zoveel mogelijk op dezelfde wijze én hetzelfde (inhoud) worden ingericht. De TAB helpt hiertoe de FAB collega’s om ook de O en T omgevingen m.b.v. Ansible en andere automation tools in te richten en te configureren.

De TAB is een Technisch Beheerder die door een voorzieningenteam (Linux) wordt uitgeleend aan een applicatieteam. Er zijn meerdere TB’s die om beurt de rol van TAB invullen.

Werkzaamheden in en bij het Voorzieningenteam (LINUX) en een rol in de Consignatiedienst (24/7) is onderdeel van de werkzaamheden.

Achtergrond opdracht:
DICTU is oa leverancier van infrastructurele beheer- en nieuwbouw dienstverlening. Voor het rekencentrum gelden zeer hoge eisen m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid. De beveiligingseisen die van toepassing zijn gaan uit boven departementaal vertrouwelijk. Een screening AIVD-B screening kan van toepassing zijn.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Redhat RHCE gecertificeerd ( Rhel 7+);
 • Ansible;
 • Git-Lab;
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met Linux;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk); – Vermogen om kennis over te dragen middels workshops of één-op-één sessies;
 • Aantoonbare ervaring met documenteren t.b.v overdracht naar beheer;
 • Hoge mate van zelfstandigheid en initiatief;
 • Teamplayer;
 • Groot verantwoordelijkheidsbesef;
 • Aanvullende kennis van: – Monitoring: Zabbix, Elastic, Kibana, Logstash; – Networking: bind, free-ipa, Openldap, Nginx; – Versioning: Git-Lab, Satelite; – Ontwikkeling: Jboss, Perl, Tomcat, Apache, Ansible, Bash, Python, Perl;
 • Ervaring in een Agile omgeving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-03-01 10:10:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden