Projectportfoliomanager | Den Haag / Hybride

Sorry, deze opdracht voor Projectportfoliomanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag / Hybride
Aanvraagnummer:
A2023-942
Startdatum:
03-07-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 90,00


Sluitingsdatum aanvraag:
22-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectportfoliomanager

Wij zijn namens SSC-ICT Haaglanden op zoek naar een Projectportfoliomanager op basis van 36 uur.

Jij zet portfoliomanagement verder op de kaart van Shared Service Centrum ICT (SSC ICT) i.s.m. overige collega’s van team Planning, CTO-Office en de deel-portfoliomanagers van drie Business Units als onderdeel van het CIO-stelsel van BZK. Met jouw scherpe analyses krijgt management en directie inzicht in voortgang van projectportfolio i.r.t. onze strategische doelen en evt. risico’s om tijdig juiste besluiten te nemen. Voor optimalisatie van portfoliomanagement onderneem je verschillende acties. Zo ontwikkel en implementeer je governance, tooling, processen, methoden en technieken voor project- en programmamanagement gericht op quality assurance. Dit doe je in nauwe samenwerking met teamgenoten, stakeholders en in afstemming met deel-projectportfoliomanagers en CFO-Office. Je houdt zicht op projectrealisatie en – initiatieven, maakt prognoses en ontwikkelt op basis hiervan stuurinformatie voor de portfolioboard. SSCI-ICT beweegt steeds meer naar een Agile-werkomgeving terwijl ook watervalprojecten blijvend deel uitmaken van ons portfolio. Bijbehorende methodieken (als Scrum, DevOps en Prince2) zijn voor jou bekend terrein en je kunt adviseren over de aansluiting van projectmanagent op het portfolio. Je onderhoudt contact met diverse collega’s, zoals teamleiders en projectmanagers, business controllers en weet in te spelen op hun behoefte en vragen. Samen met collega portfoliomanager bereid je de agenda en stukken voor het maandelijks Portfolioboard voor, en faciliteer je de periodieke deelportfolioboards m.b.t. voortgang en demand van projectinitiatieven.

Achtergrond:
Vanwege vertrek van een senior medewerker van team Planning per 1 juli zijn wij – ter overbrugging van moment definitieve invulling van onstane vacature – op zoek naar een projectportfoliomanager. SSC-ICT heeft een projectportfolio met ruim 150 projecten waarmee we onder meer onze standaarddiensten verbeteren of onze IT services vernieuwen. Dit zijn zowel interne verbeterprojecten als projecten die in opdracht van onze afnemers worden gerealiseerd. Sinds 1,5 jaar wordt gebruik gemaakt van Fortess Change Cloud (FCC) (voorheen Principle Toolbox) voorhet beheer van de projecten. Het goed inrichten en de implementatie ervan loopt nog steeds. Na een omvangrijk reorganisatieproces bij SSC-ICT waarbij onder meer kaderstelling en uitvoering van elkaar zijn gescheiden, is een herzien projectportfolio-governancemodel door de directie vastgesteld alsmede een beleidskader door de CIO van BZK dat periodiek wordt bijgesteld. Dit gaat gepaard met veranderingen in processen en kaderstelling binnen SSC ICT. Vanuit jouw rol begeleid je stakeholders bij de implementatie hiervan o.a. middels trainingen. Team Planning, onderdeel van CTO-Office, is verantwoordelijk voor kaderstelling op het gebied van projectbeheersing en managen van het projectportfolioproces bij SSC-ICT. Door het vertrek van een van onze senior adviseurs is er behoefte aan tijdelijke versterking totdat deze functie met een vaste kracht wordt ingevuld.

Organisatie:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie Projectportfoliomanager

Harde eisen:

  • P3(M)O en/of MoP certificaat;
  • MoP foundation en/of practioner certificaat.

Wensen:

  • Competenties: • Je begrijpt hoe een ICT-organisatie werkt en snapt de (technische) termen die hierbij horen. Bij voorkeur heb je ook ervaring met IT SharedService Centers; • Je bent bekend met en hebt ervaring in het toepassen van de methodieken zoals P3(M)O, MSP, PRINCE2, scrum en Kanban; • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken in een complexe en veranderende omgeving en begrijpt dat verandering draagvlak vereist waarbij je graag het management ondersteunt en ook een drijvende kracht bent waar nodig; • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden: je spreekt en schrijft goed Nederlands; • Je neemt eigen verantwoordelijkheden, draagt genomen besluiten uit en kunt deze goed beargumenteren; • Je handelt altijd klant-, resultaat- en mensgericht en werkt samen met collega’s aan de teamdoelen; • Je bent analytisch sterk, kunt goed verbanden leggen en streeft altijd naar het beste resultaat en naar verdere ontwikkeling van SSC-ICT en jezelf.
  • Kennis over verandermanagement, risicomanagement en benefit management;
  • Kennis van en bij voorkeur certificaten van: PRINCE2 en/of Agile en/of DevOps en/of SCRUM, SAFe en/of IPMA D-C;
  • Aantoonbare relevante werkervaring (senior niveau) met het succesvol initiëren/definiëren, plannen, realiseren en verbeteren van projectportfolio-management binnen een IT Serviceorganisatie;
  • Kandidaat heeft MSP of vergelijkbare training / opleiding en/of relevante praktijk ervaring (JA/Nee);
  • Relevante werkervaring met het werken met Fortes Change Cloud of vergelijkbare toepassingen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-20 07:38:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden