Projectmanager Vernieuwing Technologie | Amstelveen

Sorry, deze opdracht voor Projectmanager Vernieuwing Technologie is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amstelveen
Aanvraagnummer:
A2023-254
Startdatum:
06-03-2023
Verwachte einddatum:
28-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
27-02-2023 11:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectmanager Vernieuwing Technologie

Wij zijn voor SVB op zoek naar een Projectmanager Vernieuwing Technologie op basis van 36 uur per week. 

Drie redenen waarom dit jouw opdracht is:

 • Je bent een vernieuwer en helpt IT organisaties te verbeteren;
 • Je bent in staat om een gestandaardiseerde IT voortbrengingsketen te implementeren;
 • Je houdt overzicht en creëert inzicht voor alle stakeholders.

Jij doet het:
Doel / resultaat van de opdracht:
Het verzorgen van de initiatie en het integraal aansturen van het project Vernieuwing Technologie (IT4IT) wat zorg draagt voor het realiseren van technische vernieuwing door het gericht automatiseren van beheer-, ontwikkel- en testtaken (IT4IT) en inzet van moderne platformen incl. uitbesteden van technische services aan de markt gebruik makend van de binnen de SVB geldende werkwijze en afspraken.

Het project maakt onderdeel uit van een overall programma IT op Koers dat moet zorgen voor een verbeterde IT dienstverlening aan de SVB.

De projectmanager is in hoofdlijnen verantwoordelijk voor:

 • Opstellen van het Project Initiatie Document waarin scope, aanpak en activiteiten en worden beschreven;
 • Aansturing van het geheel aan verbeteractiviteiten binnen het domein van IT4IT;
 • Rapporteren aan het programma IT op Koers;
 • Zorgdragen voor de acceptatie en adoptie in de organisatie.

Wat is de aanleiding van de opdracht?:
De Directie IT staat voor de opgave om voor nu en in de toekomst de SVB dienstverlening te borgen en te verbeteren, door het verzorgen van diensten op het gebied van data en technologie, zodat SVB haar publieke taak binnen daaraan gestelde kaders kan uitvoeren.

Vanuit een IT4IT analyse is geconcludeerd dat SVB IT een complex en gefragmenteerd IT4IT applicatielandschap heeft, waarbij ook eigenaarschap, standaardisatie, automatisering en integratie verbeterd kunnen worden. Deze optimalisaties moeten bijdragen aan een grotere realisatiekracht van de IT organisatie en het fundament voor de IT sourcing strategie.

Omschrijving van de opdracht:
Het realiseren van de technologische vernieuwing gebaseerd op een Blauwdruk IT4IT, een beschreven aanpak, (deel)projecten zoals ITSM/ESM, ontwikkelwerkplek, en initiatieven vanuit agile teams (zoals CI/CD, testen en monitoring).

De opdracht voor de projectmanager hierbij luidt:
Realiseer een verbeterd applicatie portfolio voor het ondersteunen van IT4IT op basis van de vastgestelde doelarchitectuur (uitgangspunt hiervoor is de IT4IT blauwdruk voor de end-to-end toolketen). Implementeer nieuwe applicaties voor de specifieke processen via een te kiezen migratiestrategie en faseer de oude system applicaties uit; realiseer integraties tussen de diverse applicaties; borg onboarding van applicaties en teams in de toolketen en richt blijvende sturing op deze keten in..
Bouw hierbij voort op de inzichten en deliverables die reeds opgeleverd zijn in de vooronderzoeksfase. Dit betreft o.a. een project brief met als bijlagen; (high level)Blauwdruk, project start architectuur en kaders vanuit informatiebeveiliging en privacy.

Je hebt hierbij oog voor risicomanagement en verandermanagement en rapporteert over de voortgang naar de stuurgroep IT op Koers.

Naast de projectmanager(s) van de diverse deelprojecten werk je ook samen met product owners in de keten, maar de eindverantwoordelijkheid voor de projectsturing ligt bij jou.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager Vernieuwing Technologie

Harde eisen:

 • Minimaal HBO of gelijkwaardig door opgedane ervaring;
 • Beheersing van project management aanpak (IPMA/ Prince2 als Agile PM);
 • Kennis van ITIL systemen/ concepten;
 • Kennis van en ervaring met IT4IT Referentie architectuur van The Open Group en implementaties hiervan heeft de voorkeur;
 • Daarnaast ervaring op het volgende; Uitvoeren van (IT) projecten, bv. (Software) implementatietrajecten; -Opstellen van Plannen van Aanpak; – Definiëren van verantwoordelijkheden en het toebedelen van de projecttaken aan teams en teamleden; – Inplannen en voorbereiden van beslismomenten binnen het project; – Managen van samenwerking en wisselwerking tussen business en (externe) IT-leverancier(s); – Signaleren van risico’s, knelpunten en afwijkingen en hier in afstemming met stakeholders regie nemen om te komen tot een oplossing; – Opstellen van voortgangsrapportages; – Organiseren van gebruikers acceptatie/ adoptie van nieuwe systemen; – Onderhandelen met de degenen die belast zijn met acceptatie vanuit de gebruikersorganisatie en het IT beheer
 • Competenties: -Het betrekken en managen van stakeholders; – Communicatieve vaardigheden richting diverse stakeholders; – Grip houden op planning, voortgang en financiën van projecten; – Situationeel en resultaatgericht aansturen richting succes; – Zelfstandig werken; – Constructief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-24 11:11:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden