Senior Projectmanager Straf | Utrecht

Functie omschrijving

Organisatorische context en cultuur 

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. 

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Achtergrond opdracht

Unit PPM De unit PPM draagt zorg voor de implementatie van IT projecten binnen spir-it en levert projectmanagers aan de klantenunits voor de realisatie van, veelal innovatieve, projecten. De unit is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het projectmanagement en portfoliomanagement. Als Projectmanager binnen de unit PPM leid je, in samenwerking met een PMO’er, complexe en politiek relevante projecten. Je rapporteert aan de unitmanager PPM. De opdrachtgevers zijn mensen die direct uit het werkveld komen. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van multidisciplinaire Business/IT- projecten binnen het domein van de rechtspraak.

Achtergrond vacature De projectmanager zal zich bezig gaan houden met diverse lopende en nog te starten projecten binnen het straf domein.

Taken Projectmanager 

Hij/zij is specifiek verantwoordelijk voor: 
• Het creëren van draagvlak binnen de rechterlijke organisatie 
• Bewaken en actief managen van de raakvlakken met parallelle projecten 
• Adviseren over samenstelling teams en aanspreekpunt teamleden; 
• Beheer toegewezen projectbudgetten en de verantwoording van de uitgaven. 

Een Projectmanager weet op een ondernemende en resultaatgerichte manier complexe projecten te laten slagen. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. De Projectmanager is bij uitstek in staat om een brug te kunnen slaan tussen business en IT. Een groot analytisch vermogen en procesmatig inzicht maken het mogelijk om pro-actief te reageren op ontwikkelingen in verschillende projecten. De Projectmanager is sterk inhoudelijk gedreven, en heeft een gedegen actuele kennis van IT en kan (mede) in dit werkveld met passie leiding geven

Functie eisen

HBO-diploma
Ervaring bij een Rijksoverheidsinstantie;
Ervaren bruggenbouwer tussen business & IT;
Een conceptueel denkniveau kunnen verbinden met praktisch handelen;
Politiek sensitief.

GEDRAGSKENMERKEN

Beschikt over organisatiesensitiviteit en heeft ervaring met stakeholdermanagement;
Vaardigheid in het omgaan met uiteenlopende en tegengestelde belangen en het verwerven van draagvlak voor de doelstellingen en belangen van de Rechtspraak;
Onderhandelingsvaardigheid;
Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
Nauwkeurig, Stressbestendig,
Flexibel

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
837
Startdatum:
2017-05-08
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-01
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-04-28 11:16:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden