Projectmanager Migratie | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2022-0154
Startdatum:
15-02-2022
Verwachte einddatum:
08-11-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
03-02-2022 15:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Nationaal Coördinator Groningen op zoek naar een Projectmanager Migratie op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtomschrijving:
Binnen het IT landschap van NCG zijn er meerdere applicaties die het primaire proces ondersteunen. Er worden twee kernsystemen gebruikt, te weten: NCG2020 en het Rijkszaaksysteem Bouwen Kansrijk Groningen (BKG). Er is een dringende noodzaak om NCG2020 uit te faseren. Daarmee streeft NCG IT / IV er naar om de BKG applicatie door te ontwikkelen. Zowel het uitfaseren van NCG2020 als het ontwikkelen en implementeren van het BKG systeem vormen het programma BKG, één van de belangrijke pijlers binnen de IV veranderkalender. Het programma wordt begeleid door het programmateam BKG, waarin business implementatie één van de sporen is.

De opdracht van de senior project manager migratie omvat het migreren van data en documenten uit NCG2020 en SugarCRM naar een doelsysteem binnen de architectuur van NCG. Hiervoor moeten de juiste besluitvormingsprocessen binnen NCG en afstemming met externe leveranciers worden uitgevoerd. Daarnaast moet de migratie worden afgestemd met de versterkingsoperatie en gecommuniceerd worden naar de gehele organisatie. De senior adviseur IT is verantwoordelijk om binnen NCG en daarbuiten afhankelijkheden en risico’s in kaart te brengen en te mitigeren om de migratie succesvol te laten verlopen. Hiertoe dient de projectleider de scope, planning en budget van het project te bewaken. Risicomanagement is daarvan een onderdeel en issues dienen tijdig te worden gerapporteerd aan de stuurgroep.

Organisatie:
In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. NCG werkt hiervoor samen met de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk. Het team Informatievoorziening (IV) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en voert regie op exploitatie en verandering, zodat de informatievoorziening maximaal aansluit op de bedrijfswensen en de formele vereisten (bijvoorbeeld Archiefwet).

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in aansturing meerdere projecten tegelijktijdig of programma’s en daarin aantoonbaar succesvol;
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in een trusted advisor rol richting MT;
  • Je hebt een brede achtergrond en ervaring met politieke omgeving binnen en tussen organisaties;
  • Je hebt inhoudelijke ervaring met data migratie projecten.

Wensen:

  • Je hebt ervaring met opzetten van projectportfolio’s;
  • Je hebt ervaring met aansturing van externe leveranciers;
  • Je hebt ervaring met datamigraties van CRM systemen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-02 11:26:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden