Projectmanager kwaliteit verbetering | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Projectmanager kwaliteit verbetering is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-1042
Startdatum:
01-10-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
12-06-2024 07:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectmanager kwaliteit verbetering

Opdrachtomschrijving
Binnen Defensie is het van belang dat IT diensten langs de meetlat van Defensie zijn ontwikkeld, vastgelegd en beschreven. De continuïteit van de diensten staat voorop en de inzet dient gegarandeerd te zijn. De diensten van de afdeling COC2 en IV zijn gericht op de inzet van de KMar en beveiligde omgevingen.
De business analist zorgt voor inzicht, overzicht, beschrijft, borgt, verbetert, draagt oplossingen aan, stemt af met de staande organisatie, maakt templates, vult CMDB, maakt en verbetert de huidige borging en draagt bij aan het team met inzichten en verbetervoorstellen om het proces te verbeteren. Met als doel dat de staande organisatie dit kan continueren.
De projectleider geeft richting aan het team dat de huidige diensten zo worden geborgd dat accreditatie kan worden gerealiseerd, aansluiting met GRIT is gevonden en dat de continuiteit is gewaarborgd. De projectleider leidt het team, in nauwe afstemming met de senior systeemmanager, op een agile wijze en is meewerkend voorman (linker- en rechterhand van de senior systeemmanager). Hij zorgt voor overzicht, inzicht en rapporteert.
De Projectleider zorgt voor een sprint gewijze voortgang. Tevens zorgt de projectleider dat hij bijdraagt aan de deliverables.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
1. CMDB op orde
2. Beheer dossiers compleet en op orde
3. Een betere sturing op Lifecycles
4. 24/7 op basis van business continuity plannen
5. Accreditaties op orde (achterstanden weg; continu proces in place
6. GRIT: MKA migratie waar moet direct waar kan

Achtergrond
De scope waar COC2&IV mee te maken heeft is:
COC2 systemen: nu 47 applicaties/ systemen momenteel
I&V systemen: ongeveer 5 systemen schatten we in
Binnen de afdeling COC2&IV is een team verantwoordelijk dat de achterstanden (Technical Debt) aan het beschrijven en borgen van de IT diensten (producten / software) wordt weggewerkt. Werkwijze / processen moeten geborgd gaan worden, zodat de staande organisatie de verbeteringen kan continueren.
Dit team dient de volgende zaken op te pakken.
1. Zorgen dat leveranciers, ontwikkelaars, beheerders, juiste en kwalitatief voldoende documentatie aanleveren / aanpassen bij elke verandering. Zoals (detail) functioneel ontwerp, (detail) technisch ontwerp, beheer en gebruikers handbedieningen release notes enz.
2. Het opstellen van een ‘template’ voor het vastleggen van de RBAC en IAM richtlijnen / autorisatiegroepen voor betreffende applicatie. En zorg dragen dat dit actueel gevuld blijft.
3. Per applicatie moet duidelijk zijn hoe omgegaan wordt met IDU (instroom, doorstroom en uitstroom) van medewerkers. Vooral indien dit afwijkt van de standaard.
4. Per applicatie moet duidelijk zijn of deze gebruik maakt van de standaard Backup voorziening of daar juist van afwijken. Inclusief een draaiboek voor de restore procedure.
5. Per applicatie moet aangegeven zijn wat er aan logging en monitoring plaatsvindt. Belangrijk is duidelijkheid over het doel van de logging en monitoring en de verschillende soorten die onderkent worden. Momenteel is hier veel onduidelijkheid over.
6. Alle applicaties staan geregisterd in de centrale Defensie CMDB, JIVC-Direct, waarbij er een ‘eenvoudig’ dashboard de status laat zien van diverse “kwaliteit” eisen m.b.t. tot elke applicatie. Dat zou ook een ‘eigen’ CMDB systeem kunnen zijn.
7. Maak een standaard (Visio) template, waarmee functionele datastromen (koppelingen) overzichtelijk weergegeven worden. Waarmee per applicatie de functionele gegevens stromen weergegeven kunnen worden.
8. Controleer of alle koppelingen van het systeem beschreven zijn in het technisch (detail) ontwerp.
9. Maak een kwaliteit controle procedure of de technische details ontwerpen per applicatie van het service team voldoen op het gebied van de actuele D300 ‘hardingen’, ‘policies’ en ‘security’ maatregelen. Is het volledig? En voer de procedure ook uit.
10. Start met het maken van processen / templates waar bovenstaande in kan worden opgenomen;
Dit bovenstaande is een korte weergave van zaken die het team op moet gaan pakken en borgen. Er zal veel afstemming nodig zijn om voortgang te kunnen maken.

Organisatie
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager kwaliteit verbetering

Harde-eisen

  • Kandidaat heeft minimaal 15 jaar de nodige werkervaring als projectmanager en mag zich senior noemen.
  • Kandidaat beschikt over een HBO werk- en denkniveau
  • Kandidaat is Prince 2 Practitioner gecertificeerd
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op IPMA C niveau met het begeleiden van implementatie en procesverbeteringen
  • Kandidaat heeft minimaal 15 jaar aantoonbare werkervaring met de Nederlandse taal in woord en geschrift ten behoeve van rapportage aan de diversen stakeholders en kwaliteitscontrole door het team geproduceerde documenten.
  • Kandidaat heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager met andere projectmanagement methodieken dan Prince 2 (10 jaar)

Wensen

  • Kandidaat wil bij voorkeur het rendement van de organisatie verbeteren en impact maken op de business. Is betrouwbaar, neem eigenaarschap en pragmatisch ingesteld en kan complexiteit reduceren en de ambitie om dingen te benoemen en weet mensen mee te krijgen

  • Kandidaat heeft bij voorkeur een empathisch vermogen, kennis van de gebruikersorganisatie, kan omgaan met tegengestelde belangen, is motiverende persoonlijkheid die kan samenwerken met andere projectmanagers binnen het programma en snapt dat programma belang boven projectbelang gaat.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-07 07:15:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden