Projectmanager ketenvoorziening | Almelo

Sorry, deze opdracht voor Projectmanager ketenvoorziening is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2023-1534
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
15-11-2023 15:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectmanager ketenvoorziening

Als projectmanager ketenvoorziening leid je omvangrijke projecten in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze projecten hebben een operationeel en/of tactisch karakter en zijn voor onze klanten van strategisch belang. Deze projecten bevatten vaak een stevig ICT-component, gericht op het realiseren van nieuwe of verbeteren van bestaande producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van voorzieningen waarbij diverse organisaties informatie vanuit diverse systemen kunnen uitwisselen. Dat vraagt om samenwerking met ketenpartners en andere partijen, waarbij de belangen groot en mogelijk tegengesteld zijn en kunnen leiden tot (inter)nationale afbreukrisico’s voor betrokkenen. Uiteraard doe je dit niet alleen. Je werkt nauw samen met de business owner, product owner en devops teams. In dit uitdagende speelveld ben jij in de omgeving het aanspreekpunt en boegbeeld van jouw project(en), manage je verwachtingen bij de opdrachtgever en draag je de visie van je project uit die binnen Justid gepland zijn op het portfolio. Kortom een mooie uitdaging voor een ervaren projectmanager die zijn tanden wil zetten in een complexe en dynamische omgeving!

Achtergrond:

De huidige externe projectmanager is ingezet op onderstaande opdrachten. De capaciteit binnen het team is op dit moment ontoereikend om de opdrachten intern over te nemen. De opdrachten zijn hieronder omschreven: IFM Frontend Migratie. Migratie van de huidige Front-end van de applicatie IFM van XSLT naar Angular waarbij tevens wordt overgegaan naar het gebruik van de Rijkshuisstijl. Aansturing van de leverancierscombinatie Blueriq/DITP voor de realisatie werkzaamheden, aansturing van het Justid DevOps-team voor de test- en implementatiewerkzaamheden en de ketenpartners RvdK, Jeugdreclassering en DJI/JJI voor de acceptatietesten. Project en startarchitectuur en Roadmap IFM. Actualiseren van de architectuurplaat van IFM en het opstellen van een Roadmap om IFM op het technisch gebied toekomstvast te maken voor de komende vijf jaar. Bepalen welke technische verbeteringen noodzakelijk zijn en welke wenselijk zijn. Uitwerken van eventuele alternatieven. Prioriteren op basis van toegevoegde waarde en beschikbare doorlooptijd en budget. JAP Migratie Rancher. Migratie van de applicatie JAP naar het Rancher containerplatform. De migratie dient gefaseerd plaats te vinden waarbij de bedrijfsvoering van de JAP-gebruikende applicaties niet wordt verstoord. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van dit platform dient de applicatie toekomstvast gemaakt te worden.

Organisatie:

De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager ketenvoorziening

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het aansturen van agile teams en weet Agile werken te combineren met Prince2.
 • Kandidaat heeft een afgeronde HBO+ of WO-opleiding
 • Kandidaat kan in de CV aantonen dat hij opereeert op Ipma C-niveau. Eventeel onderbouwen met een diploma.
 • Kandidaat heeft kennis van project management in programmaverband en het werken volgens de MSP methodiek
 • Kandidaat beschikt over aantoonbare kennis en ervaring in de ontwikkeling van complexe informatiesystemen
 • Kandidaat heeft kennis van de principes van gegevensmanagement en meta data management t.b.v. de uitwisseling van gegevens tussen partijen
 • Kandaat beschikt over ervaring in het optimaliseren van kwaliteit van IV processen en producten en kan aantonen waar deze zich heeft ingezet voor verbeterslagen en innovaties.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het werken in een politiek en bestuurlijk gevoelige omgeving (5 jaar)
 • De kandidaat heeft ervaring met het zelfstandig aansturen van projecten die een gemeenschappelijk (keten)eindresultaat opleverden voor verschillende organisaties (5 jaar)
 • De kandidaat heeft kennis van het domein J&V en de strafrechtketen in het bijzonder. Deze kennis is opgedaan door het uitvoeren van opdrachten voor en tussen ketenpartners (5 jaar)

Wensen:

 • Kandidaat heeft ervaring met architectuur, business- en informatieanalyse.
 • Kandidaat heeft ruime ervaring in het managen van complexe (ICT) projecten binnen een politiek bestuurlijke omgeving en in ketenverband.
 • Kennis van het justitiedomein en de strafrecht- en executieketens in het bijzonder.
 • Kennis van werken onder architectuur.
 • VOG: Bij eventuele gunning levert de kandidaat zo snel mogelijk voor de startdatum, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 3 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden.
 • Geheimhoudingsverklaring: Bij eventuele gunning levert de kandidaat een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst.
 • Start: Kandidaat is beschikbaar per 1-1-22.

Competenties:

 • Kandidaat getuigt van politieke-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Kandidaat is zorgvuldig, overtuigend en feitelijk in mondelinge en schriftelijke communicatie en gaat doortastend te werk.
 • Je hebt sterke netwerkvaardigheden en weet deze ook effectief in te zetten.
 • Je bent analytisch sterk en doorziet situaties en uitdagingen snel.
 • Je bent besluitvaardig, gericht op resultaat, maar hebt ook oog voor de belangen en doelen van de organisatie en de bijbehorende afhankelijkheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-13 13:19:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden