Senior Projectmanager / Implementatiemanager NS Commercie | Utrecht

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
 
NS werkt aan de best mogelijke dienstverlening voor onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. De circa 11.000 medewerkers van NS Reizigers, van machinist en conducteur tot aan de managers en marketeers op kantoor, dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant.
 
Afdeling
Binnen NS- Commercie is de afdeling Portfolio Management en Innovatie (PMI) verantwoordelijk voor het vertalen van de NS strategie en het maken van keuzes tot een samenhangend programma (portfoliomanagement), het ontwikkelen en beheren van (reis)product- en kanalen en processen en het realiseren en begeleiden van bovenstaande door programma’s, projecten en innovaties.
Binnen de afdeling Programma’s en Projecten (be)sturen we alle programma’s en projecten binnen de commerciële afdeling van NS. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe servicewinkel op stations, het creëren van een nieuwe online winkel en het vernieuwen en verbeteren van (OV-chipkaart) producten voor onze reizigers
 
Doel van de functie
De Projectmanager / implementatiemanager zal meewerken aan het Programma Proposities waarmee we focus houden op het creëren van initiatieven die concreet bijdragen aan onze strategische doelstellingen. Dit doen we op een Agile manier van werken. Specifiek gaat het erom dat deze persoon alle voorbereidingen treft om live te kunnen gaan met nieuwe proposities. Daarbij hoort het opstellen van een implementatieplan en het zelfstandig najagen van alle deliverables.
 
 
Verantwoordelijkheden
De projectmanager is verantwoordelijk voor het opstellen van een implementatie plan om onze nieuwe proposities op een verantwoorde manier live te brengen naar onze klanten. Het najagen van de deliverables en het in kaart brengen van de samenhang van alle activiteiten die nodig zijn om live te gaan zijn daarbij van groot belang.
 
Om de opdracht goed uit te kunnen voeren dien je communicatief zeer vaardig te zijn: je bent in staat om met diverse interne- en externe stakeholders effectief te communiceren. Je hebt inlevingsvermogen en je kunt goed situationeel handelen. Daarnaast ben je in staat om complexe materie helder en eenvoudig uit te leggen aan diverse in- en externe belanghebbenden. Tevens is het van belang dat je goed in staat bent om een brug te slaan tussen commerciële belangen en de belangen van de operatie. Ervaring als implementatiemanager is een pre.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding (WO is een pre).
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als projectleider/implementatiemanager van commerciële projecten in een complexe organisatie.
 • Kandidaat heeft kennis van en/of werkervaring bij complexe implementaties van nieuwe producten. 
 • Kandidaat heeft Prince 2 Foundation.
  Kandidaat heeft kennis van Agile werken.
 • Kandidaat heeft ervaring met Practioner is een pré.
  Kandidaat kan uitstekend werken met Word, Excel en Powerpoint.
 • Kandidaat heeft kennis en ervaring met Sharepoint is een pré.                   

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
 

 • Communicatief vaardig: goed kunnen samenwerken met diverse groep mensen
 • Stakeholdermanagement: Snel inzicht verkrijgen in (tegengestelde) belangen van diverse betrokkenen en daar efficiënt en effectief naar handelen
 • Resultaatgericht:  je houdt focus op het eindresultaat en de deliverables van je project en stuurt daar je projectteam ook op, op een positieve en motiverende manier.  

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
790
Startdatum:
2017-05-01
Verwachte einddatum
2017-10-31
Aantal uur per week:
18
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-04-11
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-04-06 16:26:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden