Projectmanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1192
Startdatum:
16-12-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-11-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving Projectmanager

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Projectmanager op basis van 36 uur.

De projectmanager stuurt 2 projecten aan waarbij de volgende prestaties moeten worden behaald:

 • Project P-dossiers op Orde

De digitale Personeelsdossiers van het ministerie worden op orde gebracht, hiertoe moet onder meer een hersteloperatie uitgevoerd worden m.b.t. verplichte documenten die ontbreken, en zullen resterende papieren P-dossiers moeten worden omgezet of vernietigd. Scope van dit project is het gehele departement. Te behalen resultaat: in 2023 moet een Plan van aanpak voor de hersteloperatie departementaal breed vastgesteld worden en zijn opgestart. Daarnaast zijn de resterende papieren P-dossiers conform de geldende wet- en regelgeving gedigitaliseerd c.q. vernietigd voor 31-12-2023.

 • Project Tagging Formatie

De Belastingdient wil op verschillende onderwerpen willen sturen m.b.t. de formatie, voor een deel is dit bekend, maar een overzicht van de wensen en hoe die te realiseren zijn is niet voorhanden. Te behalen resultaat: in 2023 moet een onderzoeksrapport worden opgeleverd, waarin de wensen van de betrokken organisatie-onderdelen van de Belastingdienst om op formtie-aspecten te kunnen sturen zijn geinventariseerd en mogelijke oplossingen voor het realiseren zijn uitgewerkt. Daarnaast zal een pilot uitgevoerd zijn waarin een vorm van tagging is beproefd.

Achtergrond:
Bij de beste Belastingdienst voor Nederland hoort een toekomstbestendige en wendbare organisatie, één van de strategische prioriteiten uit de meerjarenvisie. Om hier effectief op te kunnen sturen, is zonder twijfel een kwalitatief goede en toegankelijke O&P management-informatie nodig. Dit is alleen te realiseren als:

 • De gegevens over organisatie en personeel, zoals organisatiestructuur, formatieplaatsen en bezetting juist in P-Direkt staan;
 • Formatiebeheer correct is gevoerd (ook onmisbaar voor het afleggen van verantwoording over budget en uitgaven personeelskosten)

Het programma HR Data op Orde staat opgesteld om dit gezamenlijk met de organisatieonderdelen te realiseren. De genoemde projecten in deze opdracht worden in dit kader uitgevoerd.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager

Harde eisen:

 • IPMA, Prince2 en Scrum Master gecertificeerd;
 • Bedrijfskundige informatica of technische bedrijfskunde of soortgelijk;
 • Ervaring als projectmanager in bestuurlijk complexe overheidsorganisaties (6 Jaar);
 • Ervaring met implementaties in grote uitvoeringsorganisaties (>3000 medewerkers) (4 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Accuraat, planmatig, daadkrachtig, pro-actief en verbindend; -Communicatief zeer vaardig, mondeling en schriftelijk; -Is flexibel en stressbestendig, prima in staat eigen werk en het werk van anderen te plannen en te organiseren; -Werkt met strakke deadlines; -Hands-on mentaliteit, resultaatgericht;
 • Kennis en ervaring met de P-Direkt organisatie, het systeem P-Direkt en (digitale) P-dossiers (minimaal 6 jaar) is een pré;
 • Ervaring binnen de O&P kolom bij de Belastingdienst is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-15 07:45:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden