Projectmanager Data & Analyse Diensten EZK/LNV | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Projectmanager Data & Analyse Diensten EZK/LNV is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-637
Startdatum:
03-06-2024
Verwachte einddatum:
30-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-04-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectmanager Data & Analyse Diensten EZK/LNV

CIO Office zoekt een projectmanager met strategische adviescompetenties, een pragmatische insteek en sterke communicatieve vaardigheden. Van de projectmanager wordt verwacht dat vanuit de huidige situatie de visie verder wordt ontwikkeld en de randvoorwaarden worden gecreëerd om de ontwikkeling door te zetten van concernbrede Data & Analyse Diensten. Gezien de complexiteit en reikwijdte van het onderwerp zijn bestuurlijke sensitiviteit en conceptueel/abstract denkvermogen essentiële vaardigheden in het profiel dat gezocht wordt. De opdracht is het naar de “lijn” brengen van de tot nu toe ontwikkelde opzet voor generieke Data & Analyse Diensten (hierna te noemen DADEL) voor de concerns EZK en LNV. DADEL moet door beide ministeries (EZK en LNV) kunnen worden ingezet als “digitale werkplaats” voor het uitvoeren van data & analytics werkzaamheden voorzien van ondersteunende dienstverlening.

Achtergrond

De maatschappelijke opgaven bij EZK en LNV zijn groot en ze raken alle inwoners en bedrijven van Nederland. Om de informatiepositie van de Ministers en Ministeries te versterken, zijn er datafundamenten nodig. Eén daarvan is een werkomgeving waarin gewerkt kan worden aan data & analytics. Er zijn steeds grotere hoeveelheden data, afkomstig van sensoren en camera’s, in documenten en sociale media. In snel tempo komen nieuwe technologieën op de markt om deze data beter en sneller te analyseren en om patronen te herkennen. Met de toenemende ervaring in datagedreven werken groeit ook de noodzaak van een goed toegeruste “digitale werkplaats”, voor medewerkers bij beleidsdirecties en uitvoeringsorganisaties en voor dataspecialisten.

Organisatie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. Het ministerie zet zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien, wordt er gebouwd aan de topposities in landbouw, industrie, diensten en energie en wordt er geïnvesteerd in een krachtig en duurzaam Nederland.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager Data & Analyse Diensten EZK/LNV

Harde-eisen

 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement op strategisch en/of tactisch niveau (5 jaar)
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement van complexe ICT ontwikkeltrajecten (2 jaar)
 • Aantoonbare ervaring met bredere ICT ontwikkeltrajecten bij de rijksoverheid (2 jaar)
 • Ervaring met digitaliseringstrajecten (5 jaar)
 • WO werk en denk niveau
 • Prince II of MSP practicioner (of vergelijkbaar gecertificeerd)

Wensen

 • Stevige ervaring en kennis van het managen van projecten in een complexe omgeving;
 • Kennis en ervaring met het uitvoeren en toepassen van stakeholderanalyse;
 • Heeft affiniteit met en bij voorkeur kennis van het datadomein (zoals bijvoorbeeld datamanagement methoden, datascience tooling en technieken);
 • Heeft affiniteit met en bij voorkeur kennis van het domein van informatievoorziening en ICT (zoals bijvoorbeeld gevirtualiseerde werkomgevingen en Cloud infrastructuur).- Gevoel voor verhoudingen binnen een overheidsorganisatie (departement en uitvoeringsorganisaties).

Competenties

 • Stevige bestuurlijke sensitiviteit;
 • De kandidaat moet in staat zijn commitment op te halen bij de betrokken organisatieonderdelen, de verwachtingen van deze partijen kunnen managen en daarmee het draagvlak voor de opdracht blijvend te borgen;
 • Zorgt voor open en duidelijke communicatie (zowel mondeling als schriftelijk), beschikt over netwerkvaardigheden en overtuigingskracht gezien het brede pallet aan partijen waarmee moet worden afgestemd, zorgt voor verbinding tussen partijen;
 • Werkt systematisch en resultaatgericht;
 • Conceptuele en strategisch denker;
 • Is flexibel en stressbestendig;
 • Positief kritisch, kan denken in oplossingen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-24 13:21:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden