Senior Projectmanager BS | Amsterdam

Functie omschrijving

Voor Project ten behoeve van ontkoppeling van systemen is een Senior Technisch Projectmanager benodigd. De Projectmanager kent als opdracht om het interne en externe applicatieverkeer ontkoppelen ten bate van de reductie afhankelijkheid met betrekking tot applicatieverkeer binnen en buiten UWV. Doel van het project is de stabiliteit, wendbaarheid en performance te verbeteren. De Senior Technisch Projectmanager zal naast zeer uitgebreide IT-projectmanagement werkervaring en kunnen opereren op bestuurlijk niveau tevens moeten beschikken over technische kennis en direct inzetbare hands-on werkervaring met o.a. Architectuur, Portalen/koppelingen, Middleware en digitaal berichtenverkeer en keten management applicaties middels middleware zoals API-Gateway. Concreet herkent u als Senior Technisch Projectmanager zich dan ook in:  Sociaal vaardig  Aantoonbare werkervaring in grote organisaties: 10.000+  Aantoonbare ervaring binnen de (semi-) overheid.  Aantoonbare werkervaring t.b.v. digitaal berichtenverkeer en keten management applicaties middels middleware zoals API-Gateway  Leveranciers management. Ervaring met externe beheer partijen  Technische achtergrond m.b.t. business applicaties en kantoorautomatisering  Flexibel en adequaat kunnen acteren en communiceren op operationeel, tactisch en strategisch/bestuurlijk niveau.  Het omgaan me verschillende belangen van meerdere stakeholders.  Ervaring met vastgestelde architecturen en normeringen.

Functie eisen

De ideale kandidaat heeft in de laatste 5 jaar bewezen ervaring opgedaan met projecten/trajecten als het gaat om het scheiden en/of implementeren van applicaties gerelateerd aan een Service Bus binnen een extreem complex applicatielandschap. Daarnaast is van belang dat de Senior Projectmanager zijn/haar sporen heeft verdient in het aansturen van leveranciers aan de kant van de opdrachtgever binnen de gestelde Service Level Agreement (SLA). Het is van cruciaal belang dat de ideale kandidaat werkervaring heeft opgedaan met de gewenste techniek en de taal spreekt van de technisch specialisten binnen dit project. Voor het welslagen van het project zal de ideale kandidaat zich staande moeten kunnen houden in een politiek gevoelige omgeving, waarbij hij/zij te allen tijde de juiste afweging weet te maken tussen verschillende (mogelijk conflicterende) belangen.

Voor deze opdracht is het van het grootste belang dat u als Senior (Technisch) Projectmanager werkervaring heeft opgedaan in een soortgelijk project als het gaat om het scheiden en/of implementeren van applicaties gerelateerd aan een Service Bus binnen een extreem complex applicatielandschap. Daarnaast is van belang dat de Senior Projectmanager zijn/haar sporen heeft verdient in het aansturen van leveranciers aan de kant van de opdrachtgever binnen de gestelde Service Level Agreement (SLA).

U dient een beknopte beschrijving naast uw CV aan te leveren van maximaal één A4 met
betrekking tot de inhoud van de werkzaamheden, adviezen en resultaten zoals hierboven
gevraagd, waarin in ieder geval volgend dient te worden opgenomen:
 Naam opdrachtgever;
 Periode opdracht;
 Omschrijving opdracht;
 Uw bijdrage aan de opdracht;
 Uw gebruik van communicatie- en adviesvaardigheden en het kunnen rapporteren op minimaal het niveau van hoger management;
 Uw vermogen om veranderingen te initiëren en te faciliteren;
 Welke problemen u bent tegengekomen en welke oplossingen u heeft aangedragen en in hoeverre deze oplossingen zijn overgenomen;
 Eindresultaat van de opdracht;
 Wat zou u eventueel achteraf, na afronding van de opdracht, anders gedaan hebben.

Naast de ervarings- en competentie eisen die gesteld zijn binnen het functieprofiel van

Senior projectleider, kent deze specifieke opdracht een aantal aanvullende eisen, te weten:
 Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de functie van Senior (technisch) Projectmanager in de afgelopen 10 jaar.
 Minimaal 1 aantoonbare opdracht met Leveranciers management en bijbehorende werkervaring met het beheer door externe partijen in de afgelopen 5 jaar.
 Minimaal 1 aantoonbare opdracht ten behoeve van digitaal berichtenverkeer en keten management applicaties middels middleware zoals API-Gateway in de afgelopen 5 jaar

Academisch werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring op gebied van project
management. Een afgeronde opleiding met accent op Bedrijfskunde of Bestuurlijke
Informatiekunde dan wel een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring is een pré.
 Kennis van de relevante kerngebieden waarin de projecten zich afspelen (bijvoorbeeld: kennis van systemenontwerp in een grootschalige context onder architectuur).
Opdracht/Functieprofiel
Ervaring
 Minimaal 10 jaar ervaring in ICT projecten en minimaal 6 jaar (project) managementervaring met grote groep medewerkers en/of projectmanagement.
 Heeft ervaring in het leidinggeven aan complexe trajecten.
 Ervaring met voor de specifieke functie relevante thema’s (bijvoorbeeld: Systeem integratie, Systeemontwerp en Beheer).
 Werkervaring in grote administratieve organisatie waarbij rekening gehouden dient te worden met politieke besluitvorming.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
825
Startdatum:
2017-05-01
Verwachte einddatum
2018-05-01
Aantal uur per week:
24-40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-04-27
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-04-21 10:43:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden