Projectmanager | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2022-0123
Startdatum:
17-02-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
31-01-2022 15:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Projectmanager op basis van 36 uur per week. 

In de context Mededelen vindt momenteel een vernieuwingsslag plaats. Het project Multikanaal Mededelen 2.0 (MKM2.0) heeft als doel om het hart van de huidige procesverwerking- en documentopmaakmodules te vervangen. Het huidige landschap dient vooralsnog de productie te ondersteunen, vanaf halverwege dit jaar zal een lang lopend migratietraject de transitie van het oude naar het nieuwe landschap mogelijk maken.

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren en implementeren van MKM2 binnen IV. Jij leidt de IT voortbrenging in het project van start tot oplevering; je werkt mee bij het vormgeven van de opdracht met de architecten, het opstellen van eisen en wensen van de klant, planning en implementatie, de go live en zorgt in een vroeg stadium voor de inbedding in de beheerorganisatie.

Hierbij komen jouw inzicht, communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid goed tot zijn recht.Je bent inhoudelijk gedreven, en hebt een gedegen kennis van IT en inrichting van organisaties en kan in dit werkveld met passie leiding geven aan een project. In hectische situaties houd je het hoofd koel, kun je prioriteiten stellen en houd je focus. Je bent resultaatgericht, werkt oplossingsgericht en weet op een natuurlijke manier mensen te verbinden en te overtuigen. Met je energie en brede kennis weet je anderen te motiveren om zo het project MKM2 tijdig en binnen budget te realiseren. Je werkt samen met de klant (CAP) en de architecten (IV) en stemt regelmatig af met de product owners van de betrokken developmentteams. Je bent integraal verantwoordelijk voor de planning en realisatie van de IT oplossing in het project. Hierin komen je vaardigheden met betrekking tot plannen en organiseren en je resultaatgerichtheid goed tot hun recht.

Er wordt deels gewerkt volgens de Agile /SCRUM methodiek. Van de projectmanager wordt verwacht dat hij de Agile voortbrenging weet te integreren in de projectmatige planningsaanpak.

Achtergrond opdracht:
Ontvangen en Mededelen is de organisatie binnen de Belastingdienst die als poort van de Belastingdienst fungeert. Hier worden de systemen ontwikkeld en onderhouden die het burgers, bedrijven maar ook andere overheden mogelijk maken om met de Belastingdienst te communiceren. Het werk is innovatief en resultaatgericht, de cultuur snel en wendbaar. Kwaliteit staat voorop. GV O&M is op zoek naar een gedreven projectmanager voor de IV realisatie van het project.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Projectmanagement: Prince2 Practioner, Certifcaat Scrummaster;
  • Werkervaring als projectmanager met grote ICT-projecten in een grote/complexe organisatie ( 5 jr );
  • Ervaring met alle fases van het ontwikkelproces en hebt aantoonbare ervaring in diverse ontwikkeltrajecten; kent de samenhang tussen de business, technologie, informatie- en IT-architectuur;
  • In staat om samenwerking tussen developmentteams en diverse stakeholders in de keten te bevorderen;

Wensen:

  • Competenties: – Plannen en organiseren; – Resultaatgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn;
  • Je hebt goed zicht op de strategische betekenis van IV in de organisatie en kunt je uitstekend bewegen op het snijvlak van proces, primair proces en implementatie van IV;
  • Je hebt kennis en ervaring met Agile systeemontwikkeling in combinatie met prince2, projectplanning en -sturing;
  • Je bent een uitstekende manager en een inspirerende coach die de creativiteit en verantwoordelijkheden van teams en medewerkers weet te versterken;
  • Je bent een echte netwerker. Je bent proactief, resultaatgericht, transparant en integer en geeft heldere feedback. Je bent in staat om samenwerking tussen de diverse stakeholders in de keten te bevorderen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-01-27 15:05:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden