Projectmanager | Amersfoort

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2022-1179
Startdatum:
01-12-2022
Verwachte einddatum:
01-05-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-11-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving Projectmanager

Wij zijn op zoek naar een Projectmanager op basis van 36 uur.

De projectmanager ICT draagt bij aan het in kaart brengen, het adviseren en de uitvoering van de vervanging van een hoogbeveiligde infrastructuur omgeving binnen de Directies Apparatuur en Digitale Weerbaarheid. De specifieke gebieden zijn benoemd door de Directie Apparatuur en onder aansturing van een programmamanager vindt de verdere invulling van deze activiteiten plaats (programma Apparatuur). Onze klant is op zoek naar een projectmanager met brede ervaring in de ICT dienstverlening. Als projectmanager vervul je tevens de rol van adviseur om het perspectief vanuit de markt in te brengen bij de directies Apparatuur en Digitale Weerbaarheid van AT. Dit stelt hen in staat om de logica en effectiviteit van de in kaart gebrachte aspecten te toetsen op realiteit en haalbaarheid.

Achtergrond:
Onze klant is in transitie naar een moderne autoriteit in de digitale infrastructuur. Deze transitie gaat gelijk op met de digitale transitie in onze samenleving. Terwijl de bestaande infrastructuur van telecom, frequenties en ondergrondse netwerken onveranderd belangrijk blijft voor transport van energie en data, komen nieuwe doelgroepen in beeld in ons toezicht. Vaste en mobiele operators, soft- en hardware leveranciers, cloud-dienstverleners, platforms en digital service providers vormen gezamenlijk de digitale infrastructuur waar de samenleving op steunt. ICT en telecom versmelten in een complex stelsel van stakeholders. Zij dragen samen de verantwoordelijkheid voor het functioneren van de digitale infrastructuur waarop onze klant integraal toezicht houdt. Het toezicht is erop gericht om de relevante publieke belangen binnen onze werkvelden te beschermen en maatschappelijke risico’s zo klein mogelijk te maken en te houden, en zodoende duurzame economische ontwikkeling te ondersteunen. De publieke belangen per domein vormen expliciet het focuspunt van ons toezicht. Daarbij kijken we verder dan de regels, wij kijken ook naar hetgeen de maatschappij nodig heeft en waar we met ons toezicht maatschappelijke waarde kunnen creëren. Om effectief en gezaghebbend te zijn, willen we zoveel mogelijk aan de voorkant van maatschappelijke risico’s komen. Dit omvat ee responsieve houding en benadering, waarin we signaleren, voorspellen, adviseren, maar zo nodig ook arbitreren.

Het toezicht is de afgelopen jaren echter gegroeid naar een breder taakveld met nieuwe doelgroepen en ketenpartners. Gezien de ontwikkeldynamiek in technische zin binnen de nieuwe taakvelden en de herschikking van meer verantwoordelijkheden naar de marktpartijen wordt in toenemende mate doelregelgeving, met hierin open normen, opgesteld. Voor ons toezicht betekent dit dat het gesprek over normen en kwetsbaarheden ten aanzien van systemen of menselijk gedrag, plaatsvindt in een vroeg stadium. Dit draagt bij aan een intrinsiek motief om aan de gestelde kwaliteitseisen vanuit de regelgeving en maatschappelijke verwachtingen te voldoen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk duidelijke kaders op te stellen die waarborgen bieden op het gebied van effectiviteit, kwaliteit en rechtszekerheid van de toepassing van toezicht op basis van doelregelgeving.

Organisatie:
Onze klant houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Onze klant zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart. We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Eisen en wensen voor de functie Projectmanager

Harde eisen:

 • WO-werk en denk niveau;
 • Zeer sterk analyserend vermogen en heldere rapportage capaciteiten;
 • Werken in een omgeving met deels verplichte ICT winkelnering versus extern aanbesteden;
 • In kaart brengen van de huidige hoog beveiligde ICT-omgeving. Kunnen vaststellen van de ICT behoefte voor een eigen hoog;
 • Opstellen van de gewenste wijziging (een zogenaamd ‘requirements’ document) en de aanpak voor aanbesteding van de hoogbeveiligde ICT omgeving;
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van adviezen en de uitvoering daarvan (10 Jaar);
 • Strategische en leidinggevende ervaring bij een grote complexe organisatie en bij voorkeur de overheid (10 Jaar);
 • Ruime ervaring in het ICT en Organisatie werkveld, zowel strategisch als operationeel en analytisch inzicht (10 Jaar);
 • Ervaring met complexe trajecten, inclusief AO, financiele en HR gerelateerde zaken. Bewezen ervaring met het omgaan op MT- nivo (sparringpartner Directie) (10 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Plannen en organiseren; -Resultaatgerichtheid; -Bestuurssensitiviteit; -Anlyserend vermogen; -Samenwerken; -Netwerken;
 • Werken in een volwassen organisatie op het gebied van governance, analysetechnieken, projectaanpak, administratieve organisatie, procematig werken, procedures opstellen & hanteren en educatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-14 08:13:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden