Projectleider | Zwolle

Sorry, deze opdracht voor Projectleider is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2023-1416
Startdatum:
23-10-2023
Verwachte einddatum:
22-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
19-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider

Wij zijn namens het RVO op zoek naar een Projectleider op basis van 36 uur.

Wij zoeken projectleiders (PL) die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders en vorm kan geven aan de gewenste verandering in de organisatie. Als PL weet je snel vertrouwen te winnen en mensen te motiveren om gezamenlijke doelen te bereiken en je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je team. Je hebt een visie op het managen van projecten, de meerwaarde van (scaled) agile/Scrum en verdere professionalisering van je vakgebied. Ervaring met Agile-Scrum werken is een must.

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan meerdere projectleider. De projectleiders zijn procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbetering, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen. Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met onze externe ICT- leverancier resultaten neer te zetten. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote organisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

De hoofdtaken van de projectleider zijn:

 • Met de programmaorganisatie, informatiemanager en DICTU stem jij de projectdoelstellingen af. Je stemt af met de product owner (bijhouden productbacklog).
 • Je bent verantwoordelijk voor het projectplan, de begroting, structuur, planning en het team. Jij zorgt voor een goed projectverloop conform de projectmanagementafspraken binnen RVO.
 • Je zorgt ervoor dat resources op tijd ingezet en goed benut worden.
 • Je coördineert alle activiteiten binnen het project. Inclusief het inrichting en actualisering van het projectdossier, inrichting van werkzaamheden conform Toolbox Projectmanagement RVO.
 • Je houdt de samenhang met andere projecten scherp in de gaten.
 • Je inventariseert en minimaliseert eventuele risico’s.
 • Je bent bekend met Agile projectmanagement, specifiek Kanban & Scrum.

Specifieke aspecten per project:
Voor de PL voor controleregisters wordt specifiek gevraagd: Je hebt affiniteit met financieel administratieve processen, hebt kennis van Business Intelligence in het algemeen en verantwoordings- en managementinformatie in het bijzonder, evenals kennis van nazorg en ‘in beheername’ trajecten. Voor de PL conditionaliteiten wordt specifiek gevraagd: Conditionaliteiten betreft de regelingsoverstijgende voorwaarden waaraan een relatie moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de subsidiemogelijkheden van het GLB 21-27. En is daarmee één van de kernprojecten.

Achtergrond:
Met de invoering van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27) vindt een substantiële wijziging plaats in zowel de klantinteractie (veelal de agrarisch ondernemer) van compliance naar performance, als de verwerking, als de verantwoording. Deze verandering heeft majeure impact op zowel de business processen, als de ondersteunende informatievoorziening. Voor de realisatie van deze verandering is RVO op zoek naar een senior Projectleiders. De projectleider wordt primair ingezet mbt het project controleregisters en darnaast voor projectoverstijgende aangelegenheden binnen het programma nGLB. Binnen RVO wordt – veelal projectmatig – hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening. De projectmanager valt hiërarchisch onder de teammanager KPM en wordt functioneel aangestuurd door de opdrachtgever of programmamanager.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou! Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Eisen en wensen voor de functie Projectleider

Harde eisen:

 • IPMA-C of hoger of IPMA-Agile, Prince 2;
 • Agile Productowner Foundation;
 • Professional Scrum Master I; SaFe en DevOps;
 • Ervaring bij een grote organisatie in de rol van programma- en projectleider bij grote programma (5 Jaar);
 • Ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlening aan klanten in financieel/ administratieve organisatie (5 Jaar);
 • HBO/WO werk- en denkniveau met achtergrond in bedrijfskundige informatica (5 Jaar).

Wensen:

 • IPMA-C en Prince 2 practititioner zijn wensen waarop in ieder geval wordt gescoord;
 • Scrum Master;
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht); Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven); Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert);
 • Doelgericht werken om een resultaat neer te zetten zetten;
 • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt;
 • Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen;
 • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project;
 • Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit;
 • Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief; Zorgt voor een haalbare fasering;
 • Is in control: – Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged); – Realistisch, efficiënt; (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat); – Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing); – Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek); – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Andere locaties: Assen, Utrecht, Den Haag. Max 1 dag / wk op een van de andere locaties.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-17 10:45:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden