Projectleider vernieuwing SKDB | Almelo

Sorry, deze opdracht voor Projectleider vernieuwing SKDB is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2023-662
Startdatum:
01-06-2023
Verwachte einddatum:
31-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
10-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider vernieuwing SKDB

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Projectleider op basis van 36 uur.

Als projectmanager ketenvoorzieningen leid je omvangrijke projecten in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze projecten hebben een operationeel en/of tactisch karakter en zijn voor onze klanten van strategisch belang. Eén van de eerste belangrijke projecten waar je wordt ingezet is het project vernieuwing SKDB binnen het landelijke Programma modernisering identiteitsvaststelling. De essentie van de lopende opdracht binnen Modernisering Identiteitsvaststelling is om enerzijds intern samen te werken met de Agile Scrum teams en anderzijds de verbinding met de opdrachtgever in Den Haag te leggen. Daarnaast werk je in de keten samen met andere projectleiders. Concreet is de gezochte projectmanager in staat om op basis van verbindend leiderschap met de interne – en externe opdrachtgever, architecten, scrumteams en ketenpartners de vernieuwing van de SKDB te realiseren. Hij voert deze opdracht uit vanuit de Justitiële Informatiedient en legt via deze lijn verantwoording af aan het landelijke programma modernisering Identiteitsvaststelling. Inhoudelijk relevante aspecten zijn:

 • Epics kunnen vertalen in een plan van aanpak;
 • Epics op tactisch en strategisch niveau kunnen verkopen;
 • Het managen van de omgeving;
 • Tijdens de verbouwing blijft de winkel open.

Achtergrond:
Werken aan een goed fundament voor de toekomst voor Identiteitsvaststelling in de strafrechtketen”. Het is in de strafrechtketen essentieel dat we weten met wie we te maken hebben. Zo kunnen we zien of een persoon al eerder in aanraking is geweest met justitie of niet. Soms is de controle van een identiteitsbewijs voldoende, maar vaak is daar ook een vingerafdruk of gelaatsfoto voor nodig. Veel in dit proces gaat goed, veel kan ook beter in de keten. Het ICT landschap dat we daarvoor gebruiken is deels nieuw en deels verouderd en aan vervanging toe. De Strafrechtketendatabank (SKDB) is als centrale voorziening voor het registreren en beheren van identificerende administratieve persoonsgegevens, foto’s en verwijsgegevens van een verdachte of veroordeelde een systeem dat aan vervanging toe is. Met deze insteek is eind 2021 gestart na te denken over deze vernieuwing en de noodzakelijke innovatie in het totale ketenproces en de inrichting bij ketenpartners daarvan. Hierbij was de conclusie al vrij snel dat een vernieuwing van de SKDB slechts zin heeft om dit te bezien in de totale keten van identiteitsvaststelling binnen de strafrechtketen.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider vernieuwing SKDB

Harde eisen:

 • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding op HBO+/WO niveau op het gebied van bedrijfs- of organisatiekunde;
 • Kandidaat heeft kennis van projectmanagement in programmaverband en Agile Scrum;
 • Ruime ervaring met het leiden van complexe nieuwbouwprojecten in ketenverband;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het leiden van nieuwbouwprojecten en het managen van een complexe omgeving;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het werken onder architectuur;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het werken met Agile scrumteams;
 • De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het werken in een politiek en bestuurlijk gevoelige omgeving. Specifiek dient de kandidaat aan te tonen dat hij/zij kan omgaan met de belangen van meerdere organisaties die ieder in het project zijn vertegenwoordigd (7 Jaar);
 • De kandidaat heeft kennis van het domein J&V en de strafrechtketen in het bijzonder. Deze kennis is opgedaan door hetuitvoeren van opdrachten voor en tussen ketenpartners. Dit moet blijken uit de cv.

Wensen:

 • Kandidaat getuigt van politieke-bestuurlijke sensitiviteit en verbindt departement, programma, project en interne beheerorganisatie met elkaar;
 • Kandidaat is zorgvuldig, overtuigend en feitelijk in mondelinge en schriftelijke communicatie;
 • Kandidaat bevordert duurzame samenwerking tussen de betrokken partijen;
 • Je hebt ervaring in de aansturing van en de omgang met externe partijen;
 • Je bent organisatiesensitief en hebt gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Je hebt sterke netwerkvaardigheden en weet deze ook effectief in te zetten;
 • Je bent besluitvaardig, gericht op resultaat en gespreksvaardig;
 • Kandidaat heeft ervaring met architectuur, business- en informatieanalyse;
 • Kandidaat heeft ruime ervaring in het managen van complexe organisatorische projecten binnen een politiek bestuurlijke omgeving en in ketenverband; Kandidaat moet met het Agile Scrum team team kunnen meedenken en klankborden;
 • VOG: Bij eventuele gunning levert de kandidaat zo snel mogelijk voor de startdatum , een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 3maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden. Geheimhoudingsverklaring: Bij eventuele gunning levert de kandidaat een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst. Start: Kandidaat is beschikbaar per 1-6-2023, en bij voorkeur eerder.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-02 12:28:09

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden