Projectleider | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Projectleider is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1076
Startdatum:
14-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
31-07-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider

Wij zijn namens het RVO op zoek naar een Projectleider op basis van 32 uur.

Wij zoeken een projectleider innovatie die een prestatie neerzet voor de Innovatie HUB Agro. De Innovatie HUB Agro is één van de innovatiehubs van RVO en richt zich op het stimuleren van innovaties op aspecten van systeem, technologie, proces, organisatie, keten, samenwerking, cultuur, competenties en klantwaarde, -kanalen, -propositie voor de agrarische klanten van RVO. Het betreft innovaties gericht op het realiseren van verbetering of vernieuwing van de RVO dienstverlening.

De projectleider neemt eigenstandig verantwoordelijkheid voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders. Je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je team. En ook met de ontwikkeling die jezelf hebt doorgemaakt. Je hebt een visie op het managen van innovaties.

De opdracht omvat twee facetten. Allereerst is de PL procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van de activiteiten van de hub. Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager werk je nauw samen met de projectmanagers van andere innovatiehubs en met de (gedelegeerd) opdrachtnemer van de LNV opdracht voor uitvoering de digitaliseringsagenda.

Het tweede deel van de opdracht betreft het inhoudelijk trekken van één of meer innovaties waarbij je één of meerdere innovaties van probleemanalyse tot implementatie brengt. Met de lijnorganisatie, stem jij de doelstellingen af. Je houdt de samenhang met andere projecten/experimenten scherp in de gaten. Je inventariseert en minimaliseert eventuele risico’s. Je kunt hierbij gebruik maken van de kennis en vaardigheden die beschikbaar zijn in het centrale RVO innovatieteam (INOVA).

Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

Achtergrond:
RVO bevindt zich in een fase waarin een omslag wordt gemaakt van uitvoeringsorganisatie naar excellente publieke dienstverlener. Daarbij richt RVO zich o.a. op het ondersteunen van de transitie naar een duurzame landbouw. Streven is daarbij om samen op te trekken met de doelgroep. Om de dienstverlening te verbeteren zoekt RVO naar mogelijkheden om haar diensten te innoveren, op gebied van systeem, technologie, proces, organisatie, keten, samenwerking, cultuur, competenties, klantwaarde, -kanalen, -propositie. Specifiek voor de agrarische klanten is daarom de Agro Innovatie Hub ingericht.

De Agro-Innovatiehub RVO richt zich op digitale innovaties die een bijdrage kunnen leveren aan verbeterde dienstverlening van RVO in de agro- en natuursectoren. Het is een innovatiefaciliteit die ondersteuning biedt aan de uitvoering van acties in het LNV Actieprogramma Digitalisering, om de transitie in het landelijk gebied te versnellen. Van de projectmanager wordt verwacht dat hij ongeveer de helft van zijn tijd besteed aan het leiden van de Hub en de ander helft trekker is van innovatietrajecten waarin innovaties worden verkend, prototypes ontwikkeld en getoetst tot aan implementatie in de business.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou! Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Eisen en wensen voor de functie Projectleider

Harde eisen:

 • IPMA-C of hoger of IPMA-Agile of vergelijkbare zware certificering;
 • Ervaring bij een grote (overheidsorganisatie) in de rol van projectleider / programmamanager (5 Jaar);
 • Ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlenging aan klanten (5 Jaar);
 • Ervaring met uitvoering van innovatieprocessen en trajecten (3 Jaar);
 • HBO / WO werk- en denkniveau (3 Jaar).

Wensen:

 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht);
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven); Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert);
 • Creatief denker en doener die open staat voor vernieuwing en innovatie beleeft;
 • IPMA-C is in elk geval een wens waarop wordt gescoord;
 • Relevante werkervaring als projectleider binnen de rijksoverheid, bij voorkeur binnen uitvoeringsorganisaties;
 • Kennis op het gebied van datauitwisseling en datagedreven werken is een pre;
 • Affiniteit met agrarische sector en klanten is een pré;
 • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project;
 • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt; Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen.; Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit; Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief; Zorgt voor een haalbare fasering;
 • Is in control: – Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged); – Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat); – Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing); – Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek); – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-28 11:06:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden